Postao/la josey » 18. 11. 2022. (15:48)
gle ovako,
1000x barem (slovima) tisucu puta smo se slozili da je nekom picino oko groblje, i obrnuto.
tako da tvoja definicija picinog oka i moja definicija picinog oka sigurno nisu iste.
kad bi vidija takav brod vjerojatno bi reka da je to pretjerivanje, kak sto vec uostalom i jesi.
pa ajmo sad jos jednom,
tisucu puta smo rekli to sta se ti vuces po moru sa 7 milja i sta je to tebi vrh, to je upravo to TEBI je. dozvoli da 90% ljudi ne razmislja ko ti, citaj u manjini si.
reci mi koliko se danas modela brodica proizvodi - a naglasavam a da nisu jedrilice, a da nemaju kako ti kazes poludeplasmanske odnosno gliserske brzine?
e pa eto, potraznja diktira trziste.
dakle daleko je vise ljudi koji ce 30 dat za francuza koji ide 16-17 nego a790 koji ide 7
iako je a790 za te novce u boljem stanju i bolje opremljen.
Isto tako prodji kroz lucicu i pogledaj kako izgledaju trupovi broda na 20 godina starim francuzima a kako na 20 godina brodovima domace proizvodnje.
puno toga ce ti bit jasnije.
i za kraj,
da oni koji ne glisiraju po moru se - vuku, pa bio ti uvrjedjen ili ne.
isto ko i ja koji sa svojom, francuzem vozim 6.5milja na 1000rpm motori se ne cuju (ne tvoje ne cuju, neg se ne cuju do flya cuje se samo auspuh) brod samo klizi po moru.
al isto tako cim ima malo mora ga stisnem preko 16 i ne zanima me sta trosi 70lph.
ti naravno spadas u kategoriju “vuku se” al isto tako to tebe nebi trebalo pogadjat jer imas jedrilicu, tako da nevidi potrebu da se nadjes prozvan a ni “uvrjedjen”