Danas je bilo ovako na moru:

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Danas je bilo ovako na moru:

PostPostao/la peroLA » 03. 12. 2025. (19:23)

https://streamable.com/3k7cj4

Sezona zatvorena, subota solo jedrenje , nedelja skidanje jedra, pranje i transport, pa spremanje...plan za zimu je servis na ldwu, zamjena ulja filtera, ciscenje izmjenjivaca, provjera centra..., centar je provjeren do sad od mestra, osovina se lijepo orece, u voznji sve mirno kao na ostalim 3 cil, ali kako je u ovih 3god bilo odvidavanja, sad zadnje vida na rucnoj pumpi za vadjenje ulja npr.. zelim tu sumnju otklonit...
A dok mi jedra odmaraju, kolega avanturist kupio retro zeljeeznu jedrilicu, drveni jarbol, scania 8ks 1cil.. 1967..pa ceka nove avanture
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la josey » 04. 12. 2025. (06:52)

bravo perola, vidi se da si pravi stari morski vuk, bas znas uzivat :thumbup:
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 04. 12. 2025. (09:50)

e jesam vraga, 50 uri na motor, još možda pola ili malo više na jedra i bježim na snježne padine ;)
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 04. 12. 2025. (09:55)

Ajde ajde s obzirom na tipkače na forumu, pravi si morski vuk.

:clap:
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 04. 12. 2025. (10:31)

ali znam uživat kako si napisao, bar mislim tako :)
dugo nisam niš ni tipkao, stavio sam onaj putopis od početka ljeta, kasnije je bilo nešto i đita bližih, u te radne sate bilo je 40noćenja, to mi je definiran minium ako padnem ispod prodavam sve, nego ovdje kod još kako je poslije 15.8 bilo reklativno loše vrijeme, ima ekipe dosta na moru, lignje se love dobro, bio je i event spinanje i eging s obale, došlo pola Slovenije, dobra fešta, to se formirala fb grupa pa su jako aktivni.. svaka čast ljudima koji imaju vrmena aktivirali su se...imao sam nedavno priliku za odradit transfer jedrilice od 35stopa radi regate, baš sam se veseilo a odgođeno radi snjega... sad ću si baš uzet odmor, slijedeće sezone je škver u planu, a prije servis motora
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 04. 12. 2025. (11:18)

pih dobar si,
ja san po tome morsko pile :)
drvenjaca ove god 0, slovima nula radnih sati od mene. Sve sta san se ukrca na brod je caci smanjit ler da moze ic panulavat. :lol:
Bilo je dvadesteak izlazaka na more francuzom, svega par sa gliserima, ovo ostalo je bija posa, ukljucujuci i nocenja na moru, naravno da su me oba puta po 7 dana uvatile nevere, ja sam, a putnici su bili bas to, putnici. Par poslova san i odbija jednostavno nisan tija ostavit zenu, jer san svaki hebeni dan negdi isa, a i drugi poslovi koje san dogovorija tija san ispostovat rokove. Uglavom lito ispunjeno do cepa, do zadnjeg dana, i neka je. samo jedanput se zivi.

Tako da, Pero, 40 nocenja na svom brodu je respekt, pogotovo sa dvoje male dice :thumbup: :thumbup:

sad ce som rec ja iman 140 i sve nas popišat :D :D :D
josey
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.