Izađem ja ljetos malo barkom i rastegnem panulu, onako bez veze, da ne vozim baš za niš ... Niti sam vidio da se nešto baca, niti se zadnjih dana baš nešto lovilo, niti je doba dana (podne) obećavalo nešto ...ali vrag ne da mira pa rastegnem i drugu samo sa većom varalicom i olovom ... Nakon nekog vremena vidim ispred barke kako skaču iglice... ala, brzo, daj i treći štap sa vunicom. Njega sam morao držati u ruci jer imam 2 nosača. Za par minuta zazvoni mobitel ... obično se ne javljam dok lovim (uvijek tada zagrize

) ... ma, broj je od punice

, inače zove samo ženu ... da nije neka frka, ipak ima 8 banki ... halo ... bla bla ... nije niš, zove samo onako jer joj se kćer ne javlja ... idemo dalje ...

a di je treći štap?

, jbg, nisam ni primjetio kad je pljusnuo

...
He, nije me još prošla žalost za palicom (sa cijelim ekipmentom), kad mi se neki gliser obrušio na ostatak pribora

... daj kormilo skroz desno, gas i spašavaj panule. Normalno da su se zapetljale i to tako da je ova lakša sa najlonom napravila mrežu oko upredenice s olovom čuvarom ... skinuo sam varalicu sa predvezom, a ostatku najlona vidim da nema spasa nego nož i ća ... i dok sam rezao grope oko upredenice govorim sam sebi: "Danas ti baš ide, još ćeš i upredenicu prerezati", he he, ma onaj "drugi" se ne da: "Aj ne pizdi, dosta sam danas već sr@**a napravio, vidiš da pazim! Uostalom, s ovim tupim nožem ju ne mogu ni prerezati." ...
... 50 m upredenice, olovo čuvar, predvez, kus florokarbona, varalica, đogulini ... + štap, mašinica, 100 m najlona, kus flora, skeinfiš ... sve je to taj dan palo za slobodu
riberer je napisao/la:Poslije smo ga ipak “ulovili” grampinom

nisi spomenuo da je to bio rezultat sat vremena cik-cak češljanja dna na dubini od 20-25 m i što je iz štapa bilo rastegnuto stotinjak metara teške panule ... čak je i ušatica koja je bila živi mamac na kraju preživjela.