amiklic1 je napisao/la:Svaka čast. Školjke svih vrsta sam vadio bezboj puta, ali morska jaja nikad. Kako se uopće nađu i gdje? valjda u čistom moru...
Soory , trebalo mi je 3 mjeseca da vidim upit

. jaja zaista treba znat uočit . Kako su to plaštenjaci , trebaš ih popipat i ako je na dodir mekano ( nije kao da si stisnuop kamen ) odguli ga ili potkopaj nožem. Ja ih samo rukama odgulim , ali potrebne su ti rukavice , lakše se može otčupat od kamena . A ako je tvrdo na stisak onda je kamen

. Naravno uvjet je čisto more . Ako nisi u to siguran , ne savjetujem jesti ni u ludilu . Nekad ti budu na kamenima na dnu koji su obrasli ovako travom kao što se može vidit na slikama , a nekad na po metra dubine na stijenama u kraju . Zapravo , sve te stijene koje su tako obrasle , pregledaj , u njima ćeš nać jaja sigurno . Ispočetka će ti trebat puno vremena za otkrit jaje , a poslije ćeš za čas nać desetak jaja . Više ne savjetujem vadit , jer se nemože ni pojest više .
MIKULA je napisao/la:Reci mi ova jaja se samo onako jedu i koji dio se jede,mirisao sam ih i znam ih uočit u moru kad vadim berem školjke s kamena,ne čini mi se nešto posebno privlačno
Jede ti se ovaj unutrašnji dio žute - žuto crvenkaste boje . Zapravo sve osim kore

. Ne treba ništa posebno čistit , samo ih rasiječeš nožem , malo polimunaš , komad kruha i poželjno je obilno zalit crnim vinom

. Inače imaju doista jak ukus , ok možda i miris . Ja kažem da jaja smrde , izgledaju ružno , ali ko ih voli , zaludu smrde

. Ja ih volim
Inače kako se moje kupanje zapravo u pravilu svodi na masku i peraje i uvijek neđe doli na nekoliko m , jako je zanimljivo otkrivat razne sakrivene školjke koje obične i ne primjetiš , a tu su . Izvadiš koje kopito , jaje , kapicu , mušulu , kamenicu , lumpara , grca , kavaloka i neznam ni ja što još i eto nesvakidašnji lijepi , ukusni i zdravi obrok . A uz njega žmul vina i jebeš recesiju