Potreba za vecim brodon. gradac, dalmatinka, primorka

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Potreba za vecim brodon. gradac, dalmatinka, primorka

PostPostao/la ginekol7 » 29. 07. 2025. (10:44)

Pošteno! :thumbup:
Poanta je u tome da moramo (zapravo, ne moramo ali eto...) razumjeti da netko obožava svoj brod, brodić, kaić, šešulu... i da tu nema racionalnosti. To su čiste emocije koje se ne opisuju cijenom.
Je, uvik fali metar, pola metra, centimetar i svatko bi želio imati veći brod ali to ne znači da svoj ne obožava. Niko nije ni rekao da nebi želio imati veći brod ali to nimalo ne umanjuje ljubav prema onome što imamo. A niti se ta ljubav i emocije ne mjere miljama ispod kobilice. Ljubav i emocije su jače ako je u brod uloženo puno truda, rada i odricanja. To je razlika prema nekome tko kupi XY od 15 metara sa 2x 500 ks za 500000E, vozi ga 5 godina, čuva ga i pazi jer ga je skupo platio, i onda ga proda jer želi većega i bržega. To je OK ali to nije ova priča. JA to tako gledam. I nisam jedini. Nadam se.
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

Re: Potreba za vecim brodon. gradac, dalmatinka, primorka

PostPostao/la josey » 29. 07. 2025. (11:15)

Emocije nemaju svoju cjenu.
To je kao da kazes da svoju djecu volis najvise na svjetu. Dobro i? Ko bi ih trebao volit vise od tebe? Ja, susjed, postar?
Jel pri tome to znaci da ti djeca nemogu bit bolja u sportu u skoli u ... ?
Emocije nemaju cjenu, i pricamo pizdarije.
Dakle pricamo o tome da bi svak od nas tija po metra duzi brod, u boljem stanju, noviji, lipši, sa vise opreme...
To sta je neko od nas emotivno vezan za neki brod se vracamo na pocetak price, svoju djecu volis jel?
Al brod je glupa materijalna stvar, isto ko auto isto ko kuca isto ko sve sto si kupio novcem. Jesi ga napravio sam? Jesi, al materijal si kupio novcem i to je samo novac.
Nemojmo pocinjat pricu kako je brod kao dio obitelji kako je ovo i ono.
Kad se desi nesreca brodom, nedaj boze, i brod se potopi, a ciloj familiji ne pofali ni dlaka sa glave, jel nosite crninu za brodom, idete na sprovod, žalite ili kazete, hvala bogu nije nikome nista, plastike ce uvjek bit, uhvatis se za novcanik i kupis drugi brod.
Jesan ja falija poantu? Mislin da nisan. Pricamo o potrebi za vecim brodom, a tu potrebu ko sta si i sam napisa ima velika vecina ljudi.
Kad tema bude kolko volim svoj brod, onda mozemo razglabat o emocijama. Al gle, ima i tu ona, daleko od ociju daleko od srca.
Ma uostalom, da to nije tako onda niko nikad nebi proda svoju brodicu.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: beba, dragger, Google [Bot] i 5 gostiju.