dimulius je napisao/la:josey je napisao/la:poanta je da si falija poantu i KONCEPT broda, kako mozes usporedit swift trawlera i meryfishera???
Mogu, i to lako

Vise manje isti proizvodjac (grupacija), ista ili slicna duzina. Slicna cijena. Slicna bocna silueta.
A sad razlike.
Jedan se moze vozit u sporijim rezimima 7, 8, 10, 12, 15 cvorova uz relativno nisku potrosnju. Drugi ne moze ni pod razno.
Jedan je osjetno bolji po vecem moru iako ima motor manje.
Jedan je osjetno tezi od drugoga (6000kg vs- 4638kg) iako ima motor manje
Jedan ce za 10 godina vridit puno vise od drugoga iako ima motor manje
auuu sto si sad napisao.
slicni su ko formula 1 i wrc auto
olitiga mercedes SLR i A klasa
pa sta to je ista grupacija!
antares 11ob bez motora 155000e (sa motorima 200 000)
trawler 290000e
i sad ti kazes da je cjena SKORO ista a da ce za 10godina trawler vrjedit puno vise.
nece, nece vrjedit 45% vise, bit ce manja razlika, a sad placas 45%.
a da ne pricamo da bi se moglo dogodit da taj isti dizel vrjedi manje od verzije sa benzincima zbog direktiva EU i NOX plinova!
ponovot cu ti jos jednom za slucaj da si propustio, imam dva glisera sa etecom 90ks dakle 2t, imam gliser sa yamahom 80ks 4t, imam drveni brod deplasman koji ima 5 tona prazan (dakle ne voda ne konzerve za provest ljetovanje na moru) i koji ide putne 11kn nakrcan, vozio sam kisu isusovu tih antaresa, grand turizma, princessa v, fairline targa, phantoma i neznan sve cega nisam.
nije to bas tako kako ti pricas.
po tvojim pricama ispada da benzinci locu a dizeli su male mace, sto je daleko od istine.
odi na iduci sajam nautike i pitaj covjeka iz euromarinea koliko trosi merry fisher 1095 sa dva suzukija 300ks lean burn na putnoj, ako uspijes, užicaj đir pa snimi satiće od potrosnje pa nam javi tu na forum.
iznenadit ces se