Primorka 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Primorka 630

PostPostao/la ginekol7 » 12. 05. 2021. (14:23)

Istranka, Dalmatinka, Primorka, Gradac, Maestral... Stari, "prevaziđeni" modeli.
Bitno je SAMO da li ti neki od tih modela odgovara ili ne. SVE ostalo se može srediti.
Po meni, omjer "cijena/količina broda" daleko na strani Primorke.
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

PostPostao/la peroLA » 12. 05. 2021. (15:02)

Shile je napisao/la:U planu je malo povečat barku.Trenutno imam Istranku.
Nekako srce vuče na Primorku :P ... mada kažu da je prevaziđena.
U planu je pošteno je sredit...tipo slika u prilogu.
Budžet bi bio cca 10.ooo ojra...to samo za nabavu plovila, barka + sređivanje a možda i zamjena motora...neke tekuče troškove nakon toga mjesečne ne računam.

Nakon kupovine 3-4 premaza High protectom ispod vodene linije, nastavno na to Light primer pa boja.Po cijelom plovilu.Te stvari ne ulaze trošak kupovine plovila i sređivanje pogona.
Opremu imam za prvu ruku svu. Osim solara, vinča i pramčanog propelera.To sve polako naknadno.

E sad Opravdano kupovanje Primorke ili ne?
Želim malo veči komofor, i barem 8 nm brzine.S tim da potrošnja ostane deplasmanska :P .... Nikakve preko 1l/nm ne dolazi u obzir.A i to je prema mojoj Istranki previše :D ... trenutno sam na 5 nm brzine potrošnja 2l..Yamaha 6ks 4t.
Cilj je sa Delfina do Medulinskog zaljeva u 45 min / 1h vožnje... sada peglam sat i po...

kad bi cekao neko vrijeme jos oba bi profitirali... no sada sam na kisiku u bolnici pa ni pricat ne mogu... slijedecu godinu ide u prodaju i takva ne postoji a cijena ce bit malo vise nego sa torpedom..
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Stonjanin » 13. 05. 2021. (12:19)

Shile je napisao/la:U planu je malo povečat barku.Trenutno imam Istranku.
Nekako srce vuče na Primorku :P ... mada kažu da je prevaziđena.
U planu je pošteno je sredit...tipo slika u prilogu.
Budžet bi bio cca 10.ooo ojra...to samo za nabavu plovila, barka + sređivanje a možda i zamjena motora...neke tekuče troškove nakon toga mjesečne ne računam.

Nakon kupovine 3-4 premaza High protectom ispod vodene linije, nastavno na to Light primer pa boja.Po cijelom plovilu.Te stvari ne ulaze trošak kupovine plovila i sređivanje pogona.
Opremu imam za prvu ruku svu. Osim solara, vinča i pramčanog propelera.To sve polako naknadno.

E sad Opravdano kupovanje Primorke ili ne?
Želim malo veči komofor, i barem 8 nm brzine.S tim da potrošnja ostane deplasmanska :P .... Nikakve preko 1l/nm ne dolazi u obzir.A i to je prema mojoj Istranki previše :D ... trenutno sam na 5 nm brzine potrošnja 2l..Yamaha 6ks 4t.
Cilj je sa Delfina do Medulinskog zaljeva u 45 min / 1h vožnje... sada peglam sat i po...

Imaš poruku kolega!
Stonjanin
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Maestral 600 sa motorom Volvo penta MD2020B

PostPostao/la el passo » 13. 05. 2021. (12:34)

peroLA je napisao/la:... no sada sam na kisiku u bolnici pa ni pricat ne mogu...

Oporavi se brzo druže :thumbup:
Ako ti šta treba slobodno napiši poruku, broj imaš :)
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la peroLA » 13. 05. 2021. (13:32)

hvala ti, sjetio sam te se ja odmah.. terapija mi je super sjela oporavak ide..jedino kad dodjem doma cu nekoga nac za koper jer mislim da mi nije pametno to radit
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 07. 2024. (16:35)

Danas igrom slučaja perem auto kad do mene stane neko sa brodom, neki deda i baka, nisu još možda ali ajde jesu.
Došli i oni oprat auto i idu na more, pa se malo popričali, imaju primorku, sređenu baš po svom guštu.
Pitam malo o brodici, veli mi deda od kad su u penziji i nemaju love ideju samo brodom na more, kad su radili išli su po apartmanima, djeca otišla svaka na svoju stranu, oni dvoje sami.
Sad male panzije pa nemaju za taj luxuz po apartmanima, nego si kupili brodić, primorku.
Vele svaku godinu su 2mj na brodu ako ne i duže i ne potroše niš novaca, sve svoje imaju od doma, nose sve u brodu.
Jedino žena nekad oće nekog voća pa onda idu do nekog dućana nekam, u šetnje u grad, i natočiti si vode ako treba.
Imaju motor 27 konja onaj Mitsubishi Craftsman Marine.
To im zajednički djeca kupila prije par godina.
2 friždera imaju, duboko smrzavanje, nose meso svoje od doma, povrće koje imaju doma, kruh peku na brodici. :thumbup:
Tolko sam sa guštom pričal sa njima da to nemogu opisat.
Spuste sa prikolicom brod na Viru, parkiraju kod nekih prijatelja auto i prikolicu tamo, vele to je jedina prilika da možeš boraviti na moru bez troška, sa brodom.
Da su mogli birat bolji brod za dvoje nisu mogli izabrat.
Sve su po valama i sidru, love ribu i guštaju.
Poanta je u tome da treba guštat i sa malim penzijama veli deda. :wave:
Bez namjere da se pravim pametan dati ću vam savjet: Plovite i krstarite bilo kada i bilo čime i kada god možete.
By:naš doktor ginekol7
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la josey » 24. 07. 2024. (17:31)

moram te jako razocarat.
to sta rade baba i deda je protuzakonito.
isto kao i kampiranje van kampova i ono sto vidimo na TV svaki dan da komunalni redari napisu stotine kazni.

A imas i otvorenu temu po tom pitanju i sve je vrlo jasno.
njih dvoje moraju platit boravisne pristojbe svaki dan - jer nisu na odmoru u TZ unitar opcine u kojoj imaju prijavljeno boraviste/ prebivaliste.

Moje drugo pitanje je di vrse nuzdu, di bacaju smece?
To smece netko mora zbrinut.

Kako bi bilo da ja parkiram kamper na sred sljemenske staze u sjecnju i zivim tamo 2mj?
To se nesmje jel?

Ima jos pravilnika koji su u postupku i polako ali ce doci na red.
Al evo ovo je prica koja potvrdjuje iskustvo ljudi koji se bave nautickim turizmom, platezna moc prosjecnog turista je jako losa.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 07. 2024. (17:36)

Odgovore na to nemogu dati jer te detalje neznam.

Znam ovo koje sam napisao, jer smo pričali.
Radi se o Primorki,brodici koja im pruža to sve.
Bez namjere da se pravim pametan dati ću vam savjet: Plovite i krstarite bilo kada i bilo čime i kada god možete.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la peroLA » 24. 07. 2024. (18:19)

Neznam sta je tu cudno Ivek, kao da su jedini..imas temu krstarenje istrankom dalmatinkom primorkom..ja i zena dok nije bilo djece smo isto tako..jedino ne besplatno jer sam puno pio i jeo..i nisam bio u penziji..
Eto puno puta sam ga spomenuo pred par dana krenuo moj dragi prijatelj sa Adriom590 od portoroza da bi petak stigo u uvalu Luka gdje ce biti koncert Rispet na brodovima.. pa dalje za dalmaciju, bio i na hvaru i tako svake godine..on zena i pas..
Zadnja izmjena: peroLA; 24. 07. 2024. (18:23); ukupno mijenjano 1 put/a.
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 07. 2024. (18:23)

Pa ne kažem da je čudno, meni je zanimljivo kad su tako dugo na brodu.
A i volim slušat takve priče, hebiga meni je to zanimljivo.
A priče koje su to sam sve pročitao, barem mislim.
Al svi koji su uz more doma nisu dugo na moru.
Primorka je prava jahta, nema tu govora.. :wave:
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la peroLA » 24. 07. 2024. (18:25)

U medjuvremenu sam nadopisao ovo za prijatelja s adrijom590..najskuolji primjerak ikad napravljen..samo sto nema desalinizator
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 07. 2024. (18:30)

Ja neznam ili se varam ali imam neki osjećaj da mi koji nismo na moru doma nekako više volimo sve morsko nego ljudi koji su na moru doma.
Možda je njima sve već to dosadno,pod normalno pa dolazi do zasićenja.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la peroLA » 24. 07. 2024. (19:04)

Ima ih cudnih da pogotovo oni prvi red do mora
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 24. 07. 2024. (21:16)

joj da, primorka je jahta, sta je onda a790? megajahta? a a1002 je kruzer?
istranka je top za peteroclanu obitelj moze se na krstarenje od trsta do dubrovnika po svakom vremenu…
takve izjave mogu davat samo neiskusni, tipa nas ivek kojem je domet gumenjak od 3.40m, ili oni koji nisu probali nista vece od primorke.
decki za visednevni boravak na moru malo dalje od civilizacije, brod mora imat velike tankove vode jer vode ti treba i za skuhat i za oprat se, mos improvizirat i rucavat svaki dan pastetu, al ti svejedno treba puno “tovarnog” prostora za flasiranu vodu i hranu. Koliko dnevno popije cetvoroclana obitelj? min 10lit.
di na primorci ukrcat 280lit flasirane vode (to je samo 7 dana decki)?
hrana? posuđe? posteljina? odjeca? obuca? pribor za higijenu, za oprat zube osisat se obrojat se? dalo bi se jos puno toga nabrojit…

cetvoroclanoj obitelji za 7 dana treba brod od 10m i bio bi pun do cepa i to dobro poslozen.

dakle ajde, prvo probat 7 pa 15 dana u komadu otuć na tako malom brodu, pa javit sve sta su bili problemi i cega je sve falilo.

i onda bit realan, ne pricat kako nije falilo nista, kako je hladne bevande bilo svaki dan (a prvi ducan 10milja daleko) i kako je kuhanog bilo svaki dan (za svaki dan kuvat za cetveroclanu obitelj treba ti i malo vise od boce plina od 3kg)

ivek ajde probaj pa nam javi
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Ivek Zagorec » 24. 07. 2024. (21:22)

E pa kud si ti sad otišo? Ja kažem jedno a ti drugo.
Ma nebitno.
Ali samo oću reći da je nekome primorka jahta.
Ivek Zagorec
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.