Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Shile je napisao/la:U planu je malo povečat barku.Trenutno imam Istranku.
Nekako srce vuče na Primorku... mada kažu da je prevaziđena.
U planu je pošteno je sredit...tipo slika u prilogu.
Budžet bi bio cca 10.ooo ojra...to samo za nabavu plovila, barka + sređivanje a možda i zamjena motora...neke tekuče troškove nakon toga mjesečne ne računam.
Nakon kupovine 3-4 premaza High protectom ispod vodene linije, nastavno na to Light primer pa boja.Po cijelom plovilu.Te stvari ne ulaze trošak kupovine plovila i sređivanje pogona.
Opremu imam za prvu ruku svu. Osim solara, vinča i pramčanog propelera.To sve polako naknadno.
E sad Opravdano kupovanje Primorke ili ne?
Želim malo veči komofor, i barem 8 nm brzine.S tim da potrošnja ostane deplasmanska.... Nikakve preko 1l/nm ne dolazi u obzir.A i to je prema mojoj Istranki previše
... trenutno sam na 5 nm brzine potrošnja 2l..Yamaha 6ks 4t.
Cilj je sa Delfina do Medulinskog zaljeva u 45 min / 1h vožnje... sada peglam sat i po...
Shile je napisao/la:U planu je malo povečat barku.Trenutno imam Istranku.
Nekako srce vuče na Primorku... mada kažu da je prevaziđena.
U planu je pošteno je sredit...tipo slika u prilogu.
Budžet bi bio cca 10.ooo ojra...to samo za nabavu plovila, barka + sređivanje a možda i zamjena motora...neke tekuče troškove nakon toga mjesečne ne računam.
Nakon kupovine 3-4 premaza High protectom ispod vodene linije, nastavno na to Light primer pa boja.Po cijelom plovilu.Te stvari ne ulaze trošak kupovine plovila i sređivanje pogona.
Opremu imam za prvu ruku svu. Osim solara, vinča i pramčanog propelera.To sve polako naknadno.
E sad Opravdano kupovanje Primorke ili ne?
Želim malo veči komofor, i barem 8 nm brzine.S tim da potrošnja ostane deplasmanska.... Nikakve preko 1l/nm ne dolazi u obzir.A i to je prema mojoj Istranki previše
... trenutno sam na 5 nm brzine potrošnja 2l..Yamaha 6ks 4t.
Cilj je sa Delfina do Medulinskog zaljeva u 45 min / 1h vožnje... sada peglam sat i po...
peroLA je napisao/la:... no sada sam na kisiku u bolnici pa ni pricat ne mogu...
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.