Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
luzerno je napisao/la: idete li vi ciljano sonderom tražiti lignje
luzerno je napisao/la: idete li vi ciljano sonderom tražiti lignje
maxx je napisao/la:luzerno je napisao/la: idete li vi ciljano sonderom tražiti lignje
Šta se tiče dnevnog lignjolova,naravno,samo tako ga i lovim,ili najdem lignje ili masu sitne ribe gdje se liganj cesto vrti oko toga,dubina 25-35met.,
u 12 i 1 mjesecu i po 18met.,kad nestane sitne ribe i predatori se poberu u dubine liganj dolazi dosta plitko
Svaki sonder drugacije iscrtava,mora bit malo bolji da ima kvalitetniji prikaz,ali lignja kad jednom skuzis uopce ga nije problem pronaci,naravno ako ga ima na tom podrucju,
pa ko je vise vidio doc na poziciju i skosat par sati u prazno![]()
Ova godina je loša,kad lignja najdes ulovis jedan dva i trazi dalje,nema masa da se da vise uloviti
cheeroke je napisao/la:Moze li ko slikati to da vidimo kako izgleda???
bananko28 je napisao/la:Ma bitno je da imas fleke na sonderu. Sad jeli to lignjaa ili nije nema veze. Pustis sistem dole i skosaj. Nedavno sam nasao veliku fleku u sred nicega, dno se lagano penje sa 55 na 50 ali blago skroz. Spustio sam kameru i zivu lignju kad iman sto vidit. Ogromno jato siruna i bugava i među njima lignje. I lifnja napada moju lignju na udicama. Ulovi j u i drzi se minutu dvije, pusti ju napravi krug i opet se vrati.... snimao sam cca 40 min ali uzalud. Snimilo mi je samo nekih 8 minuta jer nesto nije bilo u redu sa micro sd karticom... poslje vise nisam nikako isa na tu postu. Prolazi osam samo par puta preko nje i uvik u te fleke bile tamo. Nekad vece nekad manje. Uglavnom znam sad di cu ljeti provat capat lignje.... a mora bit i tuda kakva zvjerka sad zimi....ako nis drugo mora bit koji sampjer
brule je napisao/la:Teta Vegeta.
Mislim da je bez temelja tvrditi da lignja nema odraz na zaslonu ff zato što nema mihur i krv. Kako to da neki ribari uštimavaju kut sonde puštajući malo veći komad olova pod krmu . Ima li olovo mihur i krv ?
Isto tako treba znati da ff pomoću sonde emitira nekakve impulse ili valove koji se vraćaju k sondi kad na svom putu u okviru snopa naiđu na nekakvu prepreku. Dno ispod broda također nema mihur ni krv pa ga tako lipo vidimo na ekranu , čak možemo detektirati dali je ono tvrdo (kamenito) ili meko (trava (maž)).
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.