Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
marinb.zd je napisao/la:josme je napisao/la:Dužan sam ispravkujosme je napisao/la:dendo je napisao/la:...Ja bi preporučio dobru šperu....
...a ja nebi no to ...ja bi radio umjesto sa šperom ili mediapanom,odmah sa tankim pločama izlivenih u dve ruke sa matom 100...po sistemu rada kao u Van de Stadt sistemima..po ovome viđenome to se može tako izvesti...inače mi se sviđa model i samo naprijed..
..radijuse nije problem pratiti sa tako tankom plastikom...lakše nego sa drvom...uostalom na ova izrezana rebra treba još staviti i letvice da se dobije oblik...ovo kako je sad služi samo da se može započeti nešto raditi...
Ma sve je to OK, ali ako ideš raditi sa tankim pločama plastike moraš raditi uzdužne letvice, a znaš li koliko je metara letvica na ovakvom kalupu.
Ali mislim da je plastika i puno skuplje rješenje, jer da bi kalup bio čvrst, moraš imati određeni broj slojeva, sada kad zbrojiš sve to pogledaj gdje si. Nakon toga i izvana moraš plastificirati spoj rebara i letvica sa odlijevom da bi mogao pomaknuti kalup.
Još jedna stvar koja ne dovodi u nikakvu kombinacuju plastiku je mjesto izgradnje kalupa, zbog susjeda. Neće se odlijevati na mjestu izgradnje kalupa.
luc je napisao/la:Ne znam koji ste program koristili kod izrade projekta broda, ali ako se planira raditi sa pločama, onda isključivo projekti za aluminijske brodove, jer se oni oblažu pločama pa nigdje forma ne smije biti u 3D dimenziji. Ono što se vidi na slici izgleda pramčani dio koji ima dosta izvijen oblik prema vani, tako da tu rad sa pločama vrlo teško, tu se jedino letvicama mogu takve forme izvodit, ili CNC i stiropor.
luc je napisao/la:Ne znam koji ste program koristili kod izrade projekta broda, ali ako se planira raditi sa pločama, onda isključivo projekti za aluminijske brodove, jer se oni oblažu pločama pa nigdje forma ne smije biti u 3D dimenziji. Ono što se vidi na slici izgleda pramčani dio koji ima dosta izvijen oblik prema vani, tako da tu rad sa pločama vrlo teško, tu se jedino letvicama mogu takve forme izvodit, ili CNC i stiropor.
luka je napisao/la:Samo me intereauje jedna stvar koliki je nagib dna, na sredini ili na transomu,cini mi se ovako od oka 10 stepeni, jer mi nesto cudno izgleda na prvim slikama ili je doslo do promjene razmjere u slikama, zbog formata slike. Nekako mi taj brodic izgleda zdepast.
Trenutno korisnika/ca: bocadicattaro i 11 gostiju.