elan 450 family

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: elan 450 family

PostPostao/la titoti82 » 04. 04. 2014. (13:56)

psenicadenis je napisao/la:
titoti82 je napisao/la:Probat ćemo nešto izmislit...prisjelo mi je sve trenutno...

glavu gore. i ja kako sam prvi put kupovao čamac nisam znao šta me čeka. meni je čovjek koji ga je prodao rekao da ga pregledam i pitam sve što me zanima. bio je više nego korektan. ali drago mi je da sam sve radio i da znam da je sve složeno da mogu s njim kamo želim. nešto naučiš. sljedeći put kad/ako budem kupovao čamac dobro ću znati na šta sve moram paziti. Ti bi svakako trebao kontaktirati prodavatelja i ako ti ga je ovakvog prodao a znao za oštećenja dužan bi bio ili sanirati štetu ili vratiti dio novca. Bude li se pravio blesav, svakako otvori temu o tome i iznesi činjenice tako da upozoriš druge da ga izbjegavaju. To je najbolji način da zaštitiš druge da ne prođu kao ti.

a šljivi ga sad...to mi je škola...da bar plati materijal...
titoti82
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan 450 F Mercury 2t 40

PostPostao/la golum » 04. 04. 2014. (20:41)

Naslušao sam se prića da se neki sa kupljenim rabljenim autom na Hreliću nisu uspjeli doći do vlastite kuće a još manje sam čuo da neko ko prodaje rabljeni auto priča o nedostacima tog istog auta :)
Da se razumijemo nisam za takav način "utrpavanja" falš robe ali vas dvojca me baš iznenađujete :shock:
Samo iz ovog i ni jednog drugog razloga sam se odlučio za novo plovilo.
golum
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la psenicadenis » 05. 04. 2014. (05:47)

golum je napisao/la:

Naslušao sam se prića da se neki sa kupljenim rabljenim autom na Hreliću nisu uspjeli doći do vlastite kuće a još manje sam čuo da neko ko prodaje rabljeni auto priča o nedostacima tog istog auta :)
Da se razumijemo nisam za takav način "utrpavanja" falš robe ali vas dvojca me baš iznenađujete :shock:

Pusti priče o rabljenim autima s hrelića (za one koji ne znaju to je sajam rabljenih auta i svega i svačega u Zagrebu). Tamo se zbilja svašta prodaje. U ovom slučaju plovilo je kupljeno od firme koja se time bavi (poput auto kuće koja se bavi prodajom rabljenih auta) i gotovo u svakoj ćeš dobiti nekakvu garanciju. Možda prodavatelj zbilja nije znao za oštećenja ali ako ga je prodao kao ispravnog onda je moralno i odgovorno da svoju grešku ispravi i čovjeku nadoknadi dio troškova. Upravo ovakav slučaj će mu biti škola da drugi put pripazi šta prodaje.
Uzmi za primjer ebay. Svaki prodavatelj ima feedback (o firmama da i ne govorim) i ako nema preko 99 % pozitivan ja neću ni pogledati šta nudi. Prodavatelju koji nekoliko puta prevari kupca nitko neće ni pogledati ponudu pa mu ni na kraj pameti nije "utrpati" falš robu jer uskoro može zatvoriti prodaju.

Eto vidiš, mi te iznenađujemo a prvi si nas poslušao i zaobići ćeš ga i kupiti novo plovilo.
psenicadenis
New Entry

Tip plovila: fisherman elan 450 f sa evinrude 60 vro

PostPostao/la golum » 05. 04. 2014. (18:45)

Volio bi da Tito82 uspije u naumu da dobije povrat novca ali bojim se da neće uspijet.Ako postoji kupac "u dobroj namjeri" postoji i prodavač u "dobroj namjeri" ;) pojam feedback u hrvata je utopija (Privon zadnji slučaj) nažalost!
golum
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 06. 04. 2014. (09:05)

Polako, nemojte prejudicirati. Nisu svi isti. Mislim da će se dogovoriti oko rješavanja problema jer ja osobno sam čuo samo dobre stvari o toj firmi.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la titoti82 » 07. 04. 2014. (06:53)

el passo je napisao/la:Polako, nemojte prejudicirati. Nisu svi isti. Mislim da će se dogovoriti oko rješavanja problema jer ja osobno sam čuo samo dobre stvari o toj firmi.

Pa nisam baš dobio neki pozitivni odgovor niti nekakav prijedlog rješenja za ovaj problem. Kaj je tu je,idem u popravak da to riješim i gotovo. Za sljedeći put (nadam se da će biti sljedećeg puta) znam što treba gledati prilikom kupnje rabljenog čamca. Hebiga,svi u životu bar jednom donosimo pogrešne poslovne odluke.
titoti82
New Entry

PostPostao/la titoti82 » 07. 04. 2014. (06:58)

golum je napisao/la:

Blago tebi kad si možeš priuštiti novo plovilo. Misliš da meni nije palo napamet kako bi novi čamac baš bio "cool" sa prekrasnim novim 2T Mercury-em od 40 konja koji nema sata rada. Samo spustiš čamac u more i gotovo. A onda ne bi bilo onog faktora izneneađenja kada gurneš glavu ispod krme i vidiš prekrasne dvije rupe koje treba popravit! Neprocjenjivo! :)
titoti82
New Entry

PostPostao/la golum » 07. 04. 2014. (11:24)

Taj faktor iznenađenja bio mi je noćna mora.Jednostavno sam bacio računicu ako me takav polovni škaf košta 10-tak tisuća kuna a popravak sa materijalom i rukama majstora (jer neznam sam) još toliko onda je stvar jasna.
Ja vjerujem ako se sam upustiš u sanaciju da nebi trebalo ispasti financijski nepodnošljivo.
El passo bi nam mogao reći cijenu ove sanacije?
golum
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 07. 04. 2014. (12:08)

U materijalu ako se uzme i sanacija ploče oko stotinjak eura
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la titoti82 » 07. 04. 2014. (13:19)

el passo je napisao/la:U materijalu ako se uzme i sanacija ploče oko stotinjak eura

Na kraju smo odlučili da nećemo odvajati čamac. Popravit ćemo što se dan popraviti i još dodatno pojačati. Jer nakon dosta proučavanja vidjeli smo da ta dupla dna koja postoje, uopće nisu funkcionalna. To je napravljeno tak šlampavo da ti se smuči. Napravljeno je tak da gornji dio sjeda na dupla dna koja su od stakloplastike max debljine 2-3 mm. Nije ni čudno da je puknulo,a pogotovo kad na čamac stanu tri 100-kilaša i jedan veći val i eto ti sr@**a. Ali 100-200 € mi je gine. Kakve sam sreće, ako još nađem kvar na motoru poludit ću.
titoti82
New Entry

PostPostao/la putnik » 07. 04. 2014. (13:33)

Znam da si negdje spomenuo da ne želiš reči cijenu i to je ok, ali živo umirem od radoznalosti koliko si to platio, a još niti neznaš da li je motor ispravan.
putnik
Senior Member

Tip plovila: Sunbird Corsair 150

PostPostao/la psenicadenis » 07. 04. 2014. (21:06)

primer danas stavio na unutarnji dio a nadam se da ću do kraja tjedna stavit 2 ruke boje. pojačao sam veliko spremište na krmi sa šperom 20mm jer su loše napravili taj dio. kad stokilaš poput mene stane (dio di ide brava na poklopcu kojeg još nema) tamo, mislim da nebi dugo izdržao.

slika
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la psenicadenis » 07. 04. 2014. (21:19)

titoti82 je napisao/la:
el passo je napisao/la:U materijalu ako se uzme i sanacija ploče oko stotinjak eura

Na kraju smo odlučili da nećemo odvajati čamac. Popravit ćemo što se dan popraviti i još dodatno pojačati. Jer nakon dosta proučavanja vidjeli smo da ta dupla dna koja postoje, uopće nisu funkcionalna. To je napravljeno tak šlampavo da ti se smuči. Napravljeno je tak da gornji dio sjeda na dupla dna koja su od stakloplastike max debljine 2-3 mm. Nije ni čudno da je puknulo,a pogotovo kad na čamac stanu tri 100-kilaša i jedan veći val i eto ti sr@**a. Ali 100-200 € mi je gine. Kakve sam sreće, ako još nađem kvar na motoru poludit ću.

Lako je pametovat sa strane ali razmisli još jednom o razdvajanju. Znam da je muka ali ćeš jedino tako kvalitetno srediti čamac. Ta pojačanja na koji ti sjeda gornji dio možeš pojačati sa šperom, pa ju poslije nekoliko puta pređeš smolom i matom. Ako ga definitivno nećeš rastavljat, onda bar izreži dio ispod konzole kad ju skineš (što veći), da možeš imati što više prostora za popravak.
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la psenicadenis » 07. 04. 2014. (21:36)

putnik je napisao/la:Znam da si negdje spomenuo da ne želiš reči cijenu i to je ok, ali živo umirem od radoznalosti koliko si to platio, a još niti neznaš da li je motor ispravan.

da si pratio temu i malo prosurfao lako bi našao. još je na stranicama mk nautike. ako je to taj elan, onda neozbiljno od njih da ga nisu maknuli ili bar napisali da je prodan.
psenicadenis
New Entry

PostPostao/la titoti82 » 08. 04. 2014. (08:51)

putnik je napisao/la:Znam da si negdje spomenuo da ne želiš reči cijenu i to je ok, ali živo umirem od radoznalosti koliko si to platio, a još niti neznaš da li je motor ispravan.

Čamac i motor su bili na suhom vezu. Motor smo par puta upalili i pregledali. Kaj sam trebal spustit čamac u more i isprobat ga? Kad kupuješ auto, ne budeš raskopal cijeli motor.
titoti82
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.