Idealan manji brod za obitelj-jednodnevni izleti

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Idealan manji brod za obitelj-jednodnevni izleti

PostPostao/la udica » 03. 03. 2012. (23:01)

...ovaj brod bi se uklopio u naslov teme ali teško u tvoje želje ali promisli ;)

http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/jeanneau-660-diesel-oglas-4614249
udica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la Damir-ri » 04. 03. 2012. (10:16)

meni je ovaj francuz zakon i ona prije! Ali to ni barka za jedno dnevni odlazak na kupanje sa familijun od plaže do plaže za ovo je više krstaš za daja putovanja, u zadnjih par postova nudite barke od 20 000 eur a čovek kupuje barku za 10 000 eur to je jušto duplo! :)
Damir-ri
Member

Tip plovila: zodiac c310s i yamaha 5ks 2t

PostPostao/la ksosic4 » 04. 03. 2012. (19:52)

Pokušaj pronać rabljeni Fisher 17 cabin, mislin da je to najbolje rješenje.Možeš ga vrlo lako vuć na prikolici, te ga zimi držat u svojoj garaži, ne treba mu velik motor, imaš malu kabinu za malo ubit oko napodne. Mislin da ovakvi brod sa manjim motorom ne izskuje velike troškove što je na današnje cijene jako bitno.
ksosic4
New Entry

Tip plovila: Elan 495 f - mercury 75 elpto

PostPostao/la dadadej » 07. 05. 2012. (08:19)

malo da osvježim temu - gledao sam naval 19 na sajmu malih brodica u splitu i jako je lijepa barka. zapravo je dosta velik i čudno je kako mu je dovoljan samo motor od 40-50ks(?)

navodno je u pripremi izrada i manjeg modela, što bi meni moglo biti interesantno :)
dadadej
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Reful 490 open + Honda 40 EFI

PostPostao/la cuvitar » 08. 05. 2012. (11:51)

znam da ti je malo preko cijene koju spominjes, ali... mozda jos malo ustedit i strpit se dok ne skupis za ovoga.
ja sam u istoj rici i trazim brod u uvjetima koje si naveo. al sad sam bio kod Lava na sajam male brodogradnje, i tu me odusevio jedan brod - Nautika 650 K. Je da je mozda i ruzan i sve to, sad ce neki pocet i o plastici koja treba jos sloj-dva. ali... ako ga neces koristit ko ledolomca ili "rivolomca", po meni je plastika ok. a u 6.5 metara najveci moguci komfor i iskoristivost prostora.

i po cijeni je jeftiniji od ostalih. osnovni kit, s kojim prakticki mozes samo dodat motor i u more ti je oko 106.000 kuna (PDV i trosarina uracunati, znaci - "na cestu"). a za pocetak mozes nac koji jaci stariji polovni motor za ga natrkeljit na krmu, i - vozi miško. :)

ja sad cekam preslozit financije i da se jos koja kunica skupi, pa cu malo ozbiljnije razmislit. i definitivno, ide unutrasnji dizel motor, jer mi je to a) draza varijanta, b) osobno ga mogu servisirat ako crkne nedajboze na moru, c) jeftinija varijanta (polovni merc 124, mariniziran uz trosak samo materijala za marinizaciju).

znam da prelazi okvire buđeta, ali... vridi razmislit. :)
cuvitar
Member

Tip plovila: drvena pasara, bez kabine. Farymann 6ks, zrak

PostPostao/la peroLA » 08. 05. 2012. (12:42)

Meni je osobo točno isti plan bio u glavi... makar i sa vanjskim polovnim, čak sam i gledao motore u Pro...ci itd... ako ideš na polovni um, onda je još dosta posla, osovina, kormilo itd... uglavnom odustao sam do daljnjega i uživam s Dalmatinkom s UM, i ful oprema... pa kad se mislim dati duplo i i triplo za malo više, plus puno veći troškovi a relativno mal brod jednostavno me prođe..a opet novo s polovnim motorima itd... je šparanje.. pa samo opremanje kasnije i dok ga opremiš već je star... pa sam razmišljao o 8m još skupljem(A800 pd ili slično), kojeg bi držao u charteru i tako si pokrivao troškove, no vidio sam da ni to nije baš jednostavno... tako da za sad ostaje Dalmatinka i šparanje i uživanje, možda kasnije bolji motor i spojler... a ako i kad proširim familiju onda Adriatic... toliko para daš ali barem je apartman na moru....možda se opet predomislim u svemi ali sada je tako :), za Navala kako sam skužio imam samo riječi hvale za tu lovu....
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la brko » 08. 05. 2012. (22:23)

dadadej je napisao/la:pozdrav svima,

volio bih vaša mišljenja za idealan brod za obitelj s malom djecom za jednodnevne izlete. brod bi trebao biti dimenzija širine do 2- 2,20m i dužine 5-6 metara (da mi stane na vez, gdje bi bio tijekom cijele godine) te bi trebao biti gliser ili poludeplasmanski radi brzine odlaska na kupanje/izlet. idealno s malom kabinom naprijed, ali mislim da bi i bez toga prošlo.
orjentira radi, trenutno imam istranku koja nam je po svemu zadovoljavajuća ali ima jednu, za nas veliku manu....prespora je :(

ploveći internetom, kao kandidati su mi "isplivali": bakan 5, reful 490 cabin, guc plovid, elan 18, uglavnom svi fishermani od 5-6 m s ili bez kabine.....

hvala!

Možda Gurges 545 - to bi moglo biti ono što tražiš - brža (čak i brza Istranak). Imaš temu na forumu.
Ako je lik koji je slaže stvarno učio od Marsela (Leidi) kao što Puležani pišu i kvaliteta bi trebala biti ok.
Jedino su rokovi isporuke bili ???
Za sve navedene brodove koji su ti na popisu imaš teme na forumu i većina njih je prema tome diskutabilne kvalitete, a Elan traži 100+ konjića i nije ista klas sa drugim navedenima.
Kako i sam pratim ponudu u toj klasi - osobni favorit mi je Betina 500. Je nešto skuplja od Gurgesa, ali ima i razloga - brod razvijen od nule što košta poprilično. A i ekipa iz Manikele sigurno ima tonu više iskustava.
"Da je voda dobra žabe bi k'o krave bile"
brko
Member

Tip plovila: zasada "bez plovila"

PostPostao/la ropee » 09. 05. 2012. (14:19)

@dadadej

Ako si bio na Danima Hrvatske Male Brodogradnje , onda si vidio i Fortis 590 , čini mi se kako si napisao karakteristike , da tražiš ovakav brodić .
ropee
Senior Member

Tip plovila: batana + tomosaki 4,5

PostPostao/la ropee » 11. 05. 2012. (14:30)

i Cortina 480 je izgledom,cijenom i karakteristikama također OK
ropee
Senior Member

Tip plovila: batana + tomosaki 4,5

PostPostao/la dadadej » 27. 06. 2013. (10:32)

epilog priče, stigao reful 490 open s hondom 40 :)
dadadej
New Entry

Tip plovila: Reful 490 open + Honda 40 EFI

PostPostao/la bojan111111 » 27. 06. 2013. (12:33)

ajde napiši dojmove kad ga isprobaš
bojan111111
Member

Tip plovila: Zodiac Cadet 340s, Tohatsu 15 2T

PostPostao/la aladin » 27. 06. 2013. (15:17)

aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la nostromo » 27. 06. 2013. (22:54)

dadadej je napisao/la:epilog priče, stigao reful 490 open s hondom 40 :)

nije da ti oću kvarit raspoloženje ali gore nisi moga odabrati, honda je ok ali kaić...totalna katastrofa.
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la open510 » 28. 06. 2013. (07:16)

nostromo je napisao/la:
dadadej je napisao/la:epilog priče, stigao reful 490 open s hondom 40 :)

nije da ti oću kvarit raspoloženje ali gore nisi moga odabrati, honda je ok ali kaić...totalna katastrofa.

evo mi je nostromo uzeja rič iz usta, taman sam tija i ja izrazit saučešće nakon kupnje tog broda... :thumbdown:
Sad sta je tu je, prezivit ces i s njim dok ga ne prodaš...
open510
Member

Tip plovila: Galia 620 DC (Yamaha 150)

PostPostao/la aladin » 28. 06. 2013. (07:29)

nostromo je napisao/la:nije da ti oću kvarit raspoloženje ali gore nisi moga odabrati.

I sta mislis jesi li mu pokvario raspolozenje? Čemu služe ovakve izjave?

Open510 ovo zadnje pitanje je i za tebe
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: bocadicattaro i 9 gostiju.