Idealan manji brod za obitelj-jednodnevni izleti

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Idealan manji brod za obitelj-jednodnevni izleti

PostPostao/la ksosic4 » 14. 02. 2012. (20:33)

ovo ti je najbolje i najjeftinije rješenje, jer i ja sam nakon barke priša na fishermana iz istih razloga, normalno da uvik fali i dužine i širine i kabine, ali sve to dodatno košta. Dužina, širina i kabina donose veću težinu što povećava potrošnju........

Kapo je napisao/la:
dadadej je napisao/la:pozdrav svima,

volio bih vaša mišljenja za idealan brod za obitelj s malom djecom za jednodnevne izlete.

hvala!

Dok su klinci bili manji imao sam otvoreni fisherman 5.5m + Suzuki 90 KS. Bilo nam je i vise nego Ok za dnevne ture,gliser je imao svoj trailer pa je svugdje putovao s nama,supruga i ja smo sami baratali sa spustanjem/izvlacenjem. Za takvu vrstu plovila bitno je imati sto veci/duzi bimini,radi hlada, a kompletnu provenu platformu na koju je moglo leci 3 osobe dodatno sam stavio u sjenu sa dodatnom tendom koja se razvlacila od biminija do vrha provene ograde.
Uglavnom za dvoje odraslih + dvoje djece sasvim zadovoljavajuci komfor za kupanje.

Barke/gliseri sa kabinom u toj duzini su mi se (nakon pazljivog promatranja i razmisljanja prije kupovine) ucinile dosta neprakticne,pogotovo s djecom, bolje je imati sto vise ravnih ( i fudriranih,he,he...)povrsina,da se mozes bez kompromisa izvaliti ti i zena, a djeca ionako uglavnom klepecu okolo u svom filmu. Kabina ima prednost pospremanja vise stvari (na kraju se ipak svede na spremiste)ali i fishermani imaju sasvim zadovoljavajuci volumen (krmena klupa,skiperova klupa, provena velika spremista). Dakle, koje god plovilo odabrao,svakako gledaj da se mozes lijepo ispruziti na nekoj povrsini i naravno,biti u hladu. Jer cijeli dan samo sjediti u barci na zvizdanu bez mogucnosti da se mozes opruziti i zaknjavati nakon dvi-tri pive meni osobno i nije bas napeto.

Eto,to su moja iskustva,nadam se da sam barem malo pomogao u usmjerenju prije konacne odluke. :wave:

Evo jedna slicica u prilogu da vidis o cemu pricam...
P7260175.JPG
ksosic4
New Entry

Tip plovila: Elan 495 f - mercury 75 elpto

PostPostao/la Trogiranin » 14. 02. 2012. (21:35)

Moj prijatelj ima ovakav belingardo 5,50 m. Brod je po meni više nego OK za tu lovu. Polovni sa nekim vanbrodskim 40-60 ks se može nać dosta povoljno.

slika
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... las-170615
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la udica » 14. 02. 2012. (22:17)

...moja malenkost ima ovaj brodić

slika
http://www.vodice-boats.com/hrv/brodovi/560-luxe.asp

....cijenom u rangu s Navalom 19........na kraju malo više ali uz puno više konjice na krmi :thumbup:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la Gonzaga » 15. 02. 2012. (07:54)

Ako bude sreće i para ja uzimam ovo za godinu,dvije :clap: ; http://www.quicksilver-boats.com/quicks ... ouse%20580
Gonzaga
New Entry

Tip plovila: Darek&Co Pilothouse 540 & Suzuki 90

PostPostao/la Kapo » 15. 02. 2012. (09:30)

Gonzaga je napisao/la:Ako bude sreće i para ja uzimam ovo za godinu,dvije :clap: ; http://www.quicksilver-boats.com/quicks ... ouse%20580

Lijepa brodica :thumbup: ,prvenstveno za sport-ribolov,a stane i stolic sa par stolica na krmu.Koju motorizaciju planiras i kolko perja sve to skupa dodje ?
Preporucuju 90 KS,mislim da je to minimum za normalnu upotrebu uz nesto dodatnog opterecenja u brodu a 115 KS bi svakako bilo idealno.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Rafter » 15. 02. 2012. (10:00)

udica je napisao/la:...moja malenkost ima ovaj brodić

slika

....cijenom u rangu s Navalom 19........na kraju malo više ali uz puno više konjice na krmi :thumbup:

malo više košta nego Naval a i ovo je malo jači brodić od Navala ...a uz to zahtjeva i malo više konja ...na kraju opremljn s motorom te dođe oko 30K eura :thumbup:
ali u svakom slučaju i ja bi ga volio imati :clap:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la mala od palube » 15. 02. 2012. (11:20)

dadadej je napisao/la:
ploveći internetom, kao kandidati su mi "isplivali": bakan 5, reful 490 cabin, guc plovid, elan 18, uglavnom svi fishermani od 5-6 m s ili bez kabine.....

hvala!

I mi smo prije :think: godina imali u iste svrhe Bakana 5 s Hondom 40 KS (bili smo prvi vlasnici).
Sasvim dovoljno konja za izglisirati, po provi izlivena klupa (nismo tražili neki komfor), u provi škaf pod bravicom za ostaviti neke stvari, tenda,... kad smo ga prerasli nakon par godina, prodali smo ga za nekih 7 000 €. U ovoj klasi je velik izbor, a ako ipak možeš ići do 10000 €, onda bolje sa kabinom nego open varijanta :thumbup: .
"U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno!"
mala od palube
Member

Tip plovila: Antares 6

PostPostao/la Gonzaga » 15. 02. 2012. (13:35)

Kapo je napisao/la:
Gonzaga je napisao/la:Ako bude sreće i para ja uzimam ovo za godinu,dvije :clap: ; http://www.quicksilver-boats.com/quicks ... ouse%20580

Lijepa brodica :thumbup: ,prvenstveno za sport-ribolov,a stane i stolic sa par stolica na krmu.Koju motorizaciju planiras i kolko perja sve to skupa dodje ?
Preporucuju 90 KS,mislim da je to minimum za normalnu upotrebu uz nesto dodatnog opterecenja u brodu a 115 KS bi svakako bilo idealno.

Dobio sam par ponuda, od nekakvih 119tkn do 140tkn bez motora ali sve što meni treba ima u opremi. Većina u toj klasi nema npr.hidraulično upravljanje i električni vinč. Planiram prebacit Suzuki 90DF 2010.g. sa ovog fishermana što sad imam.
Znam da bi 115ks bilo idealno al nemam toliko paprike za dati..... :(
Gonzaga
New Entry

Tip plovila: Darek&Co Pilothouse 540 & Suzuki 90

PostPostao/la udica » 15. 02. 2012. (13:58)

Rafter je napisao/la:
udica je napisao/la:...moja malenkost ima ovaj brodić

slika

malo više košta nego Naval a i ovo je malo jači brodić od Navala ...a uz to zahtjeva i malo više konja ...na kraju opremljn s motorom te dođe oko 30K eura :thumbup:
ali u svakom slučaju i ja bi ga volio imati :clap:

...ja sam prošao znatno jeftinije i opremljnije jer je brod ležao na lageru zatećen onom suludom trošarinom šta su je naši kupusari bili nametnuli, pa bi naveo ko želi biti ozbiljan kupac cjenkanje uvik dovede do zajedničkog kompromisa (u Vodice boats da se sve lipo dogovorit), osobito ako se nešto iz kruga želja zna nać na lageru, a pri kupnji polovnog broda ne zaboravite da se na njega po procjeni koju vi ne procjenjujete zaračuna još 5% na kupoprodajni ugovor i opet imate brod u kojem je već netko prije "ševija" :lol: što je najmanje bitno bitnije je kako je motor održavan te podvodni dio kojeg kupujete na čoravo, ja sam sam podvodni dio tretirao sa 7 slojeva boje, posao kojeg sam i pod reflektorima radio da izbjegnem vručinu , svaka stopa(upora) na kojoj je stajao pojedinačno je izmaknuta te i ona ima svih 7 slojeva, a to mi mnogo znaći kad znam da sam podvodno brod zaštitio najbolje što sam znao!!!.......tom podvodnom djelu obićno se iz usluge prodavatelja broda rekao bi nedovoljno paženje i kvalitete pruža zato sam to sam nakon 1mj. kad je uhvatio vodenu liniju i odradio !!!
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la dimulius » 15. 02. 2012. (14:55)

reka bi ti Pape da si ga pustija da se naspuga, pa onda zatvorija i bija bi u pravu :problem:
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la ivan3 » 15. 02. 2012. (15:00)

zaludu ti tih 7 pedantnih ruku...

to se drukčije radi.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Kapo » 15. 02. 2012. (15:13)

ivan3 je napisao/la:zaludu ti tih 7 pedantnih ruku...

to se drukčije radi.

Sad umiremo od znatizelje....
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Damir-ri » 15. 02. 2012. (20:11)

jedno pitanje ovi atlantic,quick silver,harpoon i slični spadaju pod poludeplasmance ili glisere? gledal san i mery fisher 696 5,50 to je polvilo a i šestica 6,30 m ali neznan odredit kakav trup imaju pd ili glisresko????? :?
Damir-ri
Member

Tip plovila: zodiac c310s i yamaha 5ks 2t

PostPostao/la dimulius » 15. 02. 2012. (20:38)

oko ovoga se stalno lome koplja.
Ako zanemarimo ciste gliserske forme, (duboki V na provi i izrazeni V na krmi), vecina ostalih korita su razlicite kombinacije vise ili manje ravne krme i veceg ili manjeg V na provi.

Medjutim, po meni postoji jedan jednostavan pokazatelj kako i di svrstati brod:

PD ima rupu izmedju 7 i 10 cvorova, to jest moze ga se normalno voziti brzinom od 11, 12, 13, 14 cvorova
Gliser ima rupu izmedju 7 i 20 cvorova, to jest mozes ga voziti ili 7 ili 20 (brzine 11, 12, 3 cvorova ne postoje)

Nadalje:

Brodovi sa vanbrodskim motorima su mahom gliseri cak i uz dno koje u izvedbi sa unutarnjim motorom postaje PD.

Primjerice, Antares 750HB (7m, vanbrodski motor 150KS) je gliser iako neki tvrde suprotno, dok je Antares 7 (7m, unutarnji dizel 150KS) PD plovilo. Podvodni dio ova dva plovila je, uz razliku malo duze kolombe kod antaresa 7, identican.

Drugi primjer bi bila Leidi 600 koja iako izgleda PD, ipak je po karakteristikama skokovitog prelaza brzine gliser, dok bi u izvedbi sa unutarnjim motorom bila klasican PD.

Znaci, svi ovi tvoji gore spomenuti, iako izgledom dna koketiraju sa pd-om, ipak su gliseri ;)
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la ivan3 » 15. 02. 2012. (20:51)

A eto ja znan, ti neznaš. Ja ga ne držin da se nasupa, ti ga lipo drži da se nasupa. :clap:
Jel ti dosta misec dana?

Ma brate ostavi ga bar godinu, neće mu bit ništa. Koji qr@c uopće iko daje taj intonak, to je samo šminka

:Other15: :Other15: :Other15:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.