Antifouling ?

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Antifouling ?

PostPostao/la emils » 03. 02. 2011. (20:57)

massa.st je napisao/la:
emils je napisao/la:I u mom škveru Jotun cjenjeniji od Hempela. Hempel isto tako nabavljamo puno jeftinije od Jotuna.

meni je par ljudi sto sam pitao rekli svi hempel pa se nisam puno mislio nego uzeo hempela i gotova stvar........ :thumbup: :thumbup: :thumbup:

massa, Jotun se najviše koristi za završno bojanje jahti tako da ti mogu reći da je Hempel vše nego dobar za naše potrebe. Nećeš falit sa njin.
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Rafter » 03. 02. 2011. (21:09)

Nemojte me krivo shvatiti kad sam pitao za Jotun nisam mislio da je Hempel los bas naprotiv u nasem skveru samo njega koriste :thumbup: i apsolutno je dobar kao i svi i naravno da se s njim nemoze falit..ali Hempel je najzastupljeniji kod nas a o drugima poput Jotuna se i ne zna bas previse pa tako ni ja bas neznam dali su ti proizvodi jednako kvalitetni kao Hempel ili Veneziani :Twtf: sad vidim da je :thumbup:
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la sinitram » 03. 02. 2011. (21:19)

Neznam kako je u nasim skverovima ali vanka svi koriste Hempel, a obisa sam skverova i vise nego sta bi volija! Prosle godine, tj. prije par miseci sam prica sa predstavnikom Hempela za Dansku i Svedsku i njegove rijeci su: Sve boje danas su vise manje kvalitetne, najbitnija stvar je u pripremi podloge i uvjeti (atmosferski). Ako pise na pakiranju min. susenje 8 sati onda triba cekat toliko a ne proc rukom i rec suvo je ajmo dalje!
A sad jeli ova ili ona firma, to su privatna misljenja zasnovana na ko zna cemu(nije ispucala, nije uvatilo puze..)
Mi smo koristili na brodovima tankerima za prijevoz tekuceg voska (95 stupnjeva grijano) Jotun i nakon pola godine isprobavanja svih mogucih vrsta boja odustali smo od te firme i prebacili na Hempel. Prvi put kad smo piturali Hempatexom, boja je izdrzala 2 i po godine! Toliko o kvaliteti.

Ja sam preporucija ono sta iz iskustva znam a lako je nabaviti skoro sve od Hempela u nasim ducanima.

A ko je i reka da mene morate slusat :lol:
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Rafter » 03. 02. 2011. (21:39)

sinitram je napisao/la:Neznam kako je u nasim skverovima ali vanka svi koriste Hempel, a obisa sam skverova i vise nego sta bi volija! Prosle godine, tj. prije par miseci sam prica sa predstavnikom Hempela za Dansku i Svedsku i njegove rijeci su: Sve boje danas su vise manje kvalitetne, najbitnija stvar je u pripremi podloge i uvjeti (atmosferski). Ako pise na pakiranju min. susenje 8 sati onda triba cekat toliko a ne proc rukom i rec suvo je ajmo dalje!
A sad jeli ova ili ona firma, to su privatna misljenja zasnovana na ko zna cemu(nije ispucala, nije uvatilo puze..)
Mi smo koristili na brodovima tankerima za prijevoz tekuceg voska (95 stupnjeva grijano) Jotun i nakon pola godine isprobavanja svih mogucih vrsta boja odustali smo od te firme i prebacili na Hempel. Prvi put kad smo piturali Hempatexom, boja je izdrzala 2 i po godine! Toliko o kvaliteti.

Ja sam preporucija ono sta iz iskustva znam a lako je nabaviti skoro sve od Hempela u nasim ducanima.

Pa ne moramo :thumbup: u biti svi premazi su kvalitetni ...stvar je individualnog iskustva i tko ce koristiti koji...kod nas se najvise koristi Hempel pa je mozda najboljie da se njega stavi od pocetka :shifty:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la kalafat » 04. 02. 2011. (17:56)

sinitram je napisao/la:Neznam kako je u nasim skverovima ali vanka svi koriste Hempel, a obisa sam skverova i vise nego sta bi volija! Prosle godine, tj. prije par miseci sam prica sa predstavnikom Hempela za Dansku i Svedsku i njegove rijeci su: Sve boje danas su vise manje kvalitetne, najbitnija stvar je u pripremi podloge i uvjeti (atmosferski). Ako pise na pakiranju min. susenje 8 sati onda triba cekat toliko a ne proc rukom i rec suvo je ajmo dalje!

e dobro ti je ovi reka, inace ovi sta se po skverovima bavu pituron zadnjih godin govoru da vise materijal stiti pituru nego pitura materijal, kakvi su propisi dosli za pripremu i uvjete nanosenja piture
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la sinitram » 04. 02. 2011. (18:05)

Mozda su mislili na dobru pripremu materijala, Tipa da limovi odstoje vanka 2-3 godine, znas o cemu pricam.
Krajem proslog lita smo stavili na drveni brod, otac i ja, coper od Hempela, priprema temeljita i uvjeti odlicni. Radilo se tocno po preporukama i odlicno je ispalo, nedavno smo ga izvadili i na iznenadjenje skoro pa nista se nije uvatilo po banjasugi! A piture iz skvera je otac prije nabavlja po popularnim cijenama, to bi sve otpalo za par miseci! Nevirujem nasim skverovima sta se tice piture! losa iskustva :D
A i prije je pitura bila uzasno skupa, danas je jos ajde podnosljive cijene.
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

PostPostao/la Groff » 04. 02. 2011. (19:20)

Za podvodnu zaštitu plovila je najvažnije od kojeg je materijala napravljeno i koliko se plovilo koristi, dali plovilo stoji više vezano ili plovi, koje brzine postiže jer nije isti antifouling za drveno plovilo koje npr malo vozi i gliser koji se koristi svakodnevno ili na primjer obratno. Za plastična plovila velika greška je koristit škverske premaze koji su predviđeni za željezne brodove, osim cijene ;) nema drugih prednosti, a skidat naslage takvih premaza nakon par godina je živa tlaka, provjereno, iz vlastitog iskustva :lol: Svaki brend ima nekoliko vrsta podvodnih premaza, ovisi o gore napisanom.
Hempel, Jotun, Veneziani ili Internacional, sve su to varijacije na temu, nekomu je važnija cijena a nekomu kvaliteta. Brodovlasnici velikih brodskih kompanija isto mijenjaju brendove svakih par godina, najviše radi cijene, pogotovo na velike količine, npr firma gdje plovin, prije je koristila Internacional a zadnje dve godine Jotun.
Groff
Old Senior Member

Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la kalafat » 04. 02. 2011. (21:04)

sinitram je napisao/la:Mozda su mislili na dobru pripremu materijala, Tipa da limovi odstoje vanka 2-3 godine, znas o cemu pricam.
Krajem proslog lita smo stavili na drveni brod, otac i ja, coper od Hempela, priprema temeljita i uvjeti odlicni. Radilo se tocno po preporukama i odlicno je ispalo, nedavno smo ga izvadili i na iznenadjenje skoro pa nista se nije uvatilo po banjasugi! A piture iz skvera je otac prije nabavlja po popularnim cijenama, to bi sve otpalo za par miseci! Nevirujem nasim skverovima sta se tice piture! losa iskustva :D
A i prije je pitura bila uzasno skupa, danas je jos ajde podnosljive cijene.

a nije loša škverska pitura, nego nije za ove naše potribe, konkretno trogirski škver daje garanciju za piturane tankove za kemikalije 5 godin dok ti vecina skverova po svitu daje po 2 godine. a ovo sta se tice pripreme je najbitnije, znan slucajeve dok san jos u skveru radija da dođe ekipa iz registra u piturani tank i trazi kompletno skidanje piture jer ne odgovara debljina piture, nije hrapavost kakvu zahtjevaju i sve ostalo
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la Rafter » 07. 02. 2011. (08:26)

ma ja se slažem sa svima Vama ali mislim da su škver i tankeri jedno a stakloplastika i brodice sasvim druga priča... te da ako je neki proizvođač zastupljen u škveru u mjestu u kojem živimo ne znači da je njegov koper najbolji ..možda je najjeftiniji :D :D :thumbup: ali sigurno nije namjenjen za mazanje pasara i stakloplastičnih brodica... a nije da mi je baš ideja na novu barku namazat koper koji je namjenjen za tankere :eh: tako da ne odlutamo previše sa tankerima i teškom idustrijom ja bih ipak ostao na maloj brodogradnji :thumbup: :thumbup:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la sinitram » 07. 02. 2011. (09:03)

Pozdrav rafter, istina otislo malo predaleko.
Da skratimo pricu, kupi boju koliko ti da budget i drzi se pravila proizvodjaca do zadnjeg slova!
Priprema podloge je vrlo vazna.
Eto! :wave:
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

PostPostao/la massa.st » 08. 02. 2011. (09:15)

koliko vremena brod moze stati vani nakon sto se nanese intonak mile dinamic??????
massa.st
Old Senior Member

Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PostPostao/la emils » 08. 02. 2011. (09:19)

Do not launch earlier than 24 hours after application of the last coat.
HEMPEL'S MILLE DYNAMIC 71704 can be left out of water up to 3 months after painting.

Evo ovako kažu iz Hempela, znači ne u more baren 24 sata nakon nanošenja zadnje ruke, a vani može stati do tri miseca.
emils
Moderator

PostPostao/la massa.st » 08. 02. 2011. (09:23)

emils je napisao/la:Do not launch earlier than 24 hours after application of the last coat.
HEMPEL'S MILLE DYNAMIC 71704 can be left out of water up to 3 months after painting.

Evo ovako kažu iz Hempela, znači ne u more baren 24 sata nakon nanošenja zadnje ruke, a vani može stati do tri miseca.

hvala.....jer sam cua razno razne price pa reko idem pitati ode sto ljudi kazu................ :thumbup:
massa.st
Old Senior Member

Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PostPostao/la udica » 08. 02. 2011. (13:34)

...znate one stope, uporišta na kojima stoji brod na suho, one se uglavnom bojaju na dizalici netom prije nego brod uđe u more , kažu ljudi po lučici da su te stope uvik bolje nego ostali Mille Dynamic, a nisu ni 5 minuti bile na suhom, pa sad koga poslušat :!: :?: :crazy:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la emils » 08. 02. 2011. (13:35)

Kažu ljudi puno toga...
emils
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.