Info: jedrilica 10m plava

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Info: jedrilica 10m plava

PostPostao/la peroLA » 24. 08. 2020. (13:19)

Pozdrav, vjerojatno je igla u sjenu ali zanima me dali je ikome poznata jedrilica plavog trupa novijeg godišta moderne linije, veličina cca 10m, na njoj su muž i žena u šesdesetim godinama.. subotu navečer je plovila iz smjera Unija u Raški kanal... čovjek je pregazio skoro mene i još jednu barku, po danu po ljepom vremenu, pa me zanima koju vrstu sinkope je imao čovjek
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

Re: Info: jedrilica 10m plava

PostPostao/la riberer » 24. 08. 2020. (13:26)

Bez slike... teško ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la ginekol7 » 25. 08. 2020. (06:56)

Pusti... bolje da ga ne nađeš. Prije sam pjenio zbog takvih stvari a onda sam se prestao nervirat.
Doživim tako nešto par puta godišnje i da sam svakome opalio samo po dvije triske, odsjedio bih
u zatvoru do kraja života. Ti kreteni nisu vrijedni sekunde nerviranja.
ginekol7
Senior Member

Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

PostPostao/la lupis » 25. 08. 2020. (07:28)

peroLA je napisao/la:Pozdrav, vjerojatno je igla u sjenu ali zanima me dali je ikome poznata jedrilica plavog trupa novijeg godišta moderne linije, veličina cca 10m, na njoj su muž i žena u šesdesetim godinama.. subotu navečer je plovila iz smjera Unija u Raški kanal... čovjek je pregazio skoro mene i još jednu barku, po danu po ljepom vremenu, pa me zanima koju vrstu sinkope je imao čovjek

Baš me zanima je li to gora situacija nego ona koju sam snimio prije par dana,gliser iz rente glisira na 20 m od kraja ,u dužini 300-400 m uz obalu na kojoj se ljudi kupaju...,znam i registarski broj,ali nema smisla prijavljivati državnim organima dok svaki kur@c danas može upravljati gliserom sa 150 ks da prije toga nije nikad ni veslao,a ista država mu je dala dozvolu na brzinu samo da uzme lovu,i onda "očekuje "da se ti papci voze na 300 m od kraja.

Više reda bi bilo kad ne bi uopće trebalo platiti dozvolu,jer tada bi se kažnjavalo,a ovako,uzmu lovu od "ispita" ,i poslije svih boli kaco šta se radi,osim toga ne bi bilo pametno kaznama uništiti taj lijepi izvor punjenja proračuna lovom od ljetnih instant tečaja i ispita za voditelja šešule.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la peroLA » 25. 08. 2020. (08:42)

ja recimo teško zamislim sudar po danu po bonaci dvaju tako sporih, oko 7kts... lani su ekipa tako sa m700 išli oko cresa i udarila ih jedrilica u bok i uspjela potopit m700 bez problema... i to ekipa na m700 65+ cijeli život na moru, i nikako mi nije bilo jasno kako ali sad vidim da nije teško... bitno da se ni oni nisu ozljedili a ovaj m700 opet plovi... inače kad je bivšem vlasniku na mojoj barki rikla sirena nisam stavljao novu nego imam dva spreja(naravno ne pod ruku), ali sad ide nova truba pa makar će se mali snjom trubit kad bude barka doma...a razmišljam i da u opremu dodam kakvu fjondu(praćku) ;)
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 26. 08. 2020. (01:35)

Jača ti je ručna...ona u spreju....ali ima jedan problem. Stariji ljudi često imaju problema sa sluhom i sa vidom. Tako da te ovaj možda nije ni čuo ni vidio ;)

U subotu sam bio cijeli dan u kanalu. Ujutro do porta na kavu i krosan, po danu kalavojna ili ona mala uvalica ravno preko kanala i navečer do trgeta na palačinke...prije mraka. Nisam vidio plavu jerdilicu.

Ps...ali sam zato u petak nasred kvarnera prepoznao svoj uradak :D
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la peroLA » 26. 08. 2020. (08:26)

da sam te bar skužio na vrijeme bih bio stisnuo da vidiš kako se ponaša u fulu ;)
nego ta jedrilica je uplovila u kanal subotu oko 20:15, od smjera Unija direkt u puntu Ubas, pa kad je skužio da bježimo je okrenuo u Krnicu, pa onda ispravio kurs na sred kanala, i pred uvalu Luka je ugasio punta svjetla tako da je vjerojatno tamo išao na sidro... jer više je nema nigdije u kanalu..
imam dvije ručne trube samo sad ih držim više pod ruku, a za gluhe ću počet nosit praćku i olova...
peroLA
Old Senior Member

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.