JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

PostPostao/la ivan3 » 28. 09. 2011. (12:51)

zore70 je napisao/la:
Evo malo razmišljam pa recimo jedno kontra pitanje,razmišljanje...a šta bi se desilo da je sve bilo ostavit kako je bilo ?Ništa ne dirat....zanemarit viđeno,ne prčkat ništa...a sve je u stvari radilo,uredno smo iz Korčule došli do Splita....čovik se prije nas vozija uz par sitnih problema..

tek onda nikad neznas sta ce i kad ciknit. po meni je takav motor, bez ove cile kalvarije sta ste je vi prosli, samo jedna trakavica u životu koje se najbolje šta prije riješit.

znan jer san ima primorku sa torpedon, primorka je bila ok brodić za bračni par sa malon dicon, ali vozit ženu i dite sa torpedon 18/24 koji ni kad je bija ispod čekića nije bija sav svoj, a pogotovo nakon 20-30 godina, je čista ludost. da ne govorin da nas nije jedan put izda, i to uz redovito održavanje tralala bija san mali nesičan se detalja. znači sve super sve radi, i onda iz čista mira neki qr@c uleti.
da se ne pati sa tin, stari je sredija i popravija sta je ima i čao doviđema, vrime je za novi brod i novi motor da se krpanje staroga ne odrebati u glavu.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la zore70 » 28. 09. 2011. (13:11)

Eto vidiš,to je tvoje iskustvo...a sad zamisli onega šta je kupija to u vas...pa se vozi još 5-10 god tako,ništa ili malo uloži,poredi....to su trapule
po moru samo takve....

Ili ono po oglasima...prodajem motor generalno sređen,savršen...cijena sitnica, a kad samo dijelove sračunaš više koštaju od cila motora :lol:
Ima i takvih brodova,izvana sjaj,a ispod svega jad i zamka samo takva :(

Sredit kako valja ovakav brod i motor ka šta je Olejander ili bilo koji sličan nije ni lako ni jeftino,ali svak ima svoju računicu,želju,ljubav ili nešto treće....nije to ka kod auta....kad odsluži bacaj ili daj u bescjenje...za brode se vežemo,oni su nam slabost....
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la sinitram » 28. 09. 2011. (14:33)

Ja sam se u zivotu nagleda pomocnih motora i generatora i svaki makinjista ce rec da bi radije 10 godina stari motor nego ovo sta se sad radi. Po meni kvaliteta materijala i izrade je onda bila puno bolja.
Evo i primjer, meni na brodu su instalirali prije 2 godine novi cummins generator, 6 cilindara. Kad je dosa prvi veci servis odma se cili motor cupa vanka i novi se stavlja. Racunica je cista, skuplje je radit servis nego kupit novi motor. Pogotovo nama na brodu kad ekipa cumminsa mora potrosit 2-3 dana sta po putu sta radeci. Skuplje su njihove satnice nego djelovi.
I onda se jos proda stari motor u pola cijene.

Mislim da bi i ja napravija isto sta i Pape i Zore.
:thumbup:

Izreka "Novo je novo" nije uvik tocna!
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la ivan3 » 28. 09. 2011. (15:13)

sinitram je napisao/la:

Kad su Henry-a Forda pitali koje je najbolje auto on je reka: "Najbolje auto je novo auto."
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la kalafat » 28. 09. 2011. (15:50)

sinitram je napisao/la:Ja sam se u zivotu nagleda pomocnih motora i generatora i svaki makinjista ce rec da bi radije 10 godina stari motor nego ovo sta se sad radi. Po meni kvaliteta materijala i izrade je onda bila puno bolja.
Evo i primjer, meni na brodu su instalirali prije 2 godine novi cummins generator, 6 cilindara. Kad je dosa prvi veci servis odma se cili motor cupa vanka i novi se stavlja. Racunica je cista, skuplje je radit servis nego kupit novi motor. Pogotovo nama na brodu kad ekipa cumminsa mora potrosit 2-3 dana sta po putu sta radeci. Skuplje su njihove satnice nego djelovi.
I onda se jos proda stari motor u pola cijene.

Mislim da bi i ja napravija isto sta i Pape i Zore.
:thumbup:

slazen se sa svime sta si napisa, i po mome misljenju isplati se radi t generalnu na neki jači motor, al ovo sta se radi sa starim torpedima di kad sve stavis na kartu ispadne da si moga kupit novi motor iste snage
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la bojaneba » 28. 09. 2011. (16:13)

Čestiam, pravi izbor za pravi gušt!
Anaharsis, skitski filozof, oko 600 p.n.e. i njegova legendarna podjela:

"imaju tri vrste ljudi
oni koji su živi
oni koji su mrtvi
i oni koji morem plove"
bojaneba
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Primorka 630K

PostPostao/la Pape » 28. 09. 2011. (17:41)

kalafat je napisao/la:
slazen se sa svime sta si napisa, i po mome misljenju isplati se radi t generalnu na neki jači motor, al ovo sta se radi sa starim torpedima di kad sve stavis na kartu ispadne da si moga kupit novi motor iste snage

...evo u ovoj rečenici stoji sva mudrost isplati se ili ne, i neki to ljudi jako dobro razume. :thumbup: još kad se ima za prijatelja koji će to odradit vrhunski kao poklon prijatelju, onda se to više ne može usporedit sa nikakvom kalkulacijom....i sve je jasno. još ako dotični prijatelj ima ideje i znanja kako riješit problem sa najmanje moguče novaca, a da sve bude tip-top...onda više nemamo o čemu ni razgovarat. dok recimo, radit generalnu na spomenutom torpedu ili sličnom motoru male snage ( a da još ne spominjem i neke "novije" i nove motore i marke motora i pošto su djelovi...tu ću bit kuco :silent: ) je neisplativo, jer moš za vrlo malu ili nikakvu razliku u novcima kupit novog. ić kupit makinu od 90ks u rangu ovog peronje koji je poznat kao pouzdano radno kljuse...raspitajte koliko je to novaca...a ja ću vam samo reč da san za te novce jednog tog novog motora napravija stari motor da je tip-top, i prominija sve živo na brodu šta se dalo prominit i nadožunta brdo novih stvari koje nikad nisu bile na brodu...i to je činjenica, neosporiva činjenica...i na kraju, krajeva šta se tiće cile priče, znan šta je ispod mene, i to znam do u detalj...a mogu reć da dosta toga znate i vidili ste i sami ovde, i da neki znaju više šta je sad u ovom brodu, i kako je sad, nego u svom vlastitom i šta se nalazi tamo di bi tribalo malo začeprkat u njemu...

..tako da smatran da je ovakav tip rasprave isplati se ili ne pogotovo ovde potpuno nepotreban i u krajnju ruku to je mlačenje prazne slame.....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la kalafat » 28. 09. 2011. (18:16)

svaka ti stoji pape, al eto radija san na masu motori generalne, eto lani na jednoga torpeda od 15 ks, zanemarimo sad cjenu "ruku" i strojne obrade, al za motor star 30 godin iskesat malo manje od 30 000 kuna za dilove meni je neshvatljivo, i jos nakon sta san coviku naplatija ruke jos mi se on osjeca duzan, i ja te umove i razmisljanja ne mogu razumit. a i sam sebi san reka da mi je to zadnji posal na takvin motorima.
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la tg-boy » 28. 09. 2011. (18:43)

zore70 je napisao/la:Eto vidiš,to je tvoje iskustvo...a sad zamisli onega šta je kupija to u vas...pa se vozi još 5-10 god tako,ništa ili malo uloži,poredi....to su trapule
po moru samo takve....

Ili ono po oglasima...prodajem motor generalno sređen,savršen...cijena sitnica, a kad samo dijelove sračunaš više koštaju od cila motora :lol:
Ima i takvih brodova,izvana sjaj,a ispod svega jad i zamka samo takva :(

Sredit kako valja ovakav brod i motor ka šta je Olejander ili bilo koji sličan nije ni lako ni jeftino,ali svak ima svoju računicu,želju,ljubav ili nešto treće....nije to ka kod auta....kad odsluži bacaj ili daj u bescjenje...za brode se vežemo,oni su nam slabost....

ovo bi mogla biti i zasebna tema -novi ili polovni motor -
ja kad sam uzima galeba motor mi je bija full sumnjiv ( volvo md11c - to je ka torpedo) još u tipa ribara , ali ima san neki dobar osječaj da bi moga izdržat baren koju godinu - nije strašno dimija pali , radi i slično---- tip je reka da triba minjat nosače motora jer je motor tresa ludilo i lupa samo tako...... ja i trogiranin i još jedan frend išli smo do njega drugim brodom u zamjeni i našli se 25-30 milja daleko...došli doma bez problema -
kad smo krenuli gledat nosače i minjat ih vidili smo zonu sumraka - tipu je valjda otiša nosač i on je podbaciva ispod njega šperploču 10-20mm- promjenom gumenih nosača primjetili smo da je zapravo odvidan dio nosača uhvačen za motor sa dvi vide od kojih je jedna ispala- pa kako će izdržat ijedan gumeni nosač to opterečenje.... uglavnom - prominili te amortizere, centrirali motor i to sve za 2 ure vrimena nas amatera i motor ludilo miran tih---- odmah minjano ulje ,, fiteri i slično- stavljen brojač uri rada i do sad 70 sati bez problema i potrošenih možda 3 deca ulja , ne dimi, ne grije se, ne troši... ja zasad zadovoljan................
da imam para definitivno bi uzeja novi motor , ali mislim da i ovaj ako se održava i štedi (ne vozim ga priko 75% - a nema ni smisla za brzinu) može potrajat,
kolega trogiranin je sudjelova u preradi tamića koji nikad nije na kraju služija dobro čoviku koji je sa torpedom proša cili jadran bez problema... tako da ili dobar original motor ili ništa .... uglavnom .. bez para .. velike dileme
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la zore70 » 28. 09. 2011. (21:59)

kalafat je napisao/la:svaka ti stoji pape, al eto radija san na masu motori generalne, eto lani na jednoga torpeda od 15 ks, zanemarimo sad cjenu "ruku" i strojne obrade, al za motor star 30 godin iskesat malo manje od 30 000 kuna za dilove meni je neshvatljivo, i jos nakon sta san coviku naplatija ruke jos mi se on osjeca duzan, i ja te umove i razmisljanja ne mogu razumit. a i sam sebi san reka da mi je to zadnji posal na takvin motorima.

Eto vidiš...doživija si na vlastitu primjeru...ali ima i onih "stručnjaka koji taj isti posal ka šta si ti napravija čoviku odrade
za samo trećinu te cifre...lipo zakrpe,zafušare i eto....ili ima čak i firmi koji prodaju generalno repariranog torpeda 2 cil sa kopčom i svime za 2-2500E...kako može bit u redu i kvalitetno kad stavljanjem na papir samo onoga šta bi tribalo tu ugradit da bude ok cifra ide debelp priko njihove prodajne cijene...a di je ostalo?

Trenutno u radioni iman par motora na generalki...od toga mali Yanmar YM serije..2 cil...ima dijelova priko 22 000 kn,bez strojne obrade,moga rada....pa kad vidin oglas da ga neko prodaje "generalno sređenoga" za 3-3.500 e onda me uvati smij :shock:
Ali to je već neka druga priča....bolje o tome ne lupat glavu 8-)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la macro » 28. 09. 2011. (22:05)

zore isto ti papu lipo oderi, nemoj ga puno stedit :D
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Samonakaradnja 550

PostPostao/la Pape » 28. 09. 2011. (23:42)

Oleander TV presents;

Duboko Grlo

Staring;

Žoržinjo the big ključ 32
Pape the utakni joj u utičnicu 63A

Produced;

Pape & Žoržinjo

Directed;

Pape & Bili Ronhill 100's cila šteka

.....

peronja čeka spreman za na kamion...
slika

čelična lama 100x10mm...uvačena na kit sa vidama, kasnije zalaminirana. neko mi je reka da poliester ne vata baš na čelik, da će se laminat listat...a da mi je bija blizu ovih dana da ga izlista ko knjigu...ja san ga lista sa tri dlita i macon od 2 kila, i opet nije tija stranicu po stranicu... :lol:
slika
izbližeg...
slika

minjamo longarine ko bičve, pogodite koji su pravi... :D
a)
slika
b)
slika
c)
slika

blažena ledina, bacaj kolko očeš ispod broda...al kasnije i skupi... :lol:

slika

ljudi moji uša mi je...i to duboko!... :lol: :lol: :lol:
slika
slika

peronjino novo prkno, nareslo na fi 90...dobro san ga naguzija, a?... :lol: :lol: :lol:
slika

teta mičigenuša na svom mistu...čeka kad će počet vadit kumpire, brat mandarine, mišat sirutku za ementaler, i tako to...
slika

The End

Hvala na pozornosti, gledajte nas i slijedeći put u ove kasne sate, uvijek za vas emisije za odrasle...ugodan ostatak hrkanja želimo...

Uvijek vaša, nikad svoja .... Oleander TV....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la sinitram » 29. 09. 2011. (04:30)

Pape, kooolika propela, ovo je ista ko na QM2. :lol:
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la rarog » 29. 09. 2011. (07:32)

Ajde neka to ga je Žorž stavia, mislim motor naravno!! :D :clap: :clap:
Napokon da je i on na svom mistu. Neka dugo bude tu bez vađenja... :D :clap:
Ali nisu znali da tom planu nešto fali
rarog
Member

Tip plovila: Kuster 550

PostPostao/la zore70 » 29. 09. 2011. (07:50)

Pape je napisao/la:slika

Evo za našeg Lupija.....obeća san mu objasnit šta je to izlaznica ispuha...pa da nebi guta ispušne plinove u kokpitu,može ugradit i ovaj zanimljivi Hi-Tec gadget ;)
zore70
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.