Ajd da jos malo ja potpalim

O ovoj kvaliteti francusa, konkretno merry fishera...
Bio sam dva puta u Pro...ci, gledao rabljene merry fishere.
Ok, znam opcenito misljenje koje prevladava o toj firmi na ovom forumu. Ali, nevezano o tome tko te brodove uvozi, pricajmo malo o stanju tih brodova...
Znaci, gledam sam isto to sto zanima i covjeka koji je otvorio ovu temu, 6-7 metara.
Znam da su to vecinom radtureni brodovi, usminkani.
Ali eto, zadnje sto sam vidio, merry fisher, i krov natkabine, rub, u duzini od ccaa 1 metar, rub napuknut. Ne znam kako da se tocno izrazim, ta plastika krova je debela cca 1 cm, i rub je krova savinut prema dolje, tako da se ta "debljina" od 1 cm vidi kada odozdola gledas prema gore. I taj rub raskalani na pola u duzini metra... Taj dio, mada sam laik, ne puca zbog mehanickog udara, ili neceg treceg, nego zbog problema kada se radio taj krov?
Plastika unutar kabine, od koje su elementi radjeni, savija se pod pritiskom. To sam primjetio i na starijim i na novom modelu!
Na sajmu nautike na leidi to nisam primjetio. Grasu sam iznajmio na tjedan dana, nista se nije uvijalo.
Treci problem. Prozori na kabini, imaju na svakih 10 cm vijak kojim su ucvrsceni. Svaki, ali bas svaki vijak ima ruzinavu glavu! Pitam da li su to original prozori, veli vlasnik jesu. Pa zar jeanneau ugradjuje pocincane vijke?
Uglavnom, opcenito, i ja sam bio sklon imati vise povjerenja u renomiranu, poznatu firmu koja izbacuje puno brodova godisnje, poput jeanneaua. Povjerenje i prema dobrom izracunu trupa, i kvaliteti materijala...
Nakon vidjenih par jeanneaua, starijih, i usporedbom kako ti stari jeanneaui izgledaju, cini mi se da brodovi nasih proizvodjaca "bolje stare".
Znam da na to ima puno utjecaja briga vlasnika o brodu kroz eksploataciju... ali velim, ovih par stvari koje sam primjetio, cini mi se da na njih ne utjece odrzavanje...
O onom kuhinjskom bloku, koji bi pretpostavljam trebao biti od inoxa, niti da ne pricam. To je bilo sve hrdjavo... ok, to nije do jeanneaua, vec do firme koja radi to kuhalo... ali opet, platis kuhalo 4x vise samo radi toga jer je kao za nautiku, a na kraju prohrdja gore od gorenjevog kuhala da si stavio na brod...
Tako da mislim da je za sezonce (poput mene) najbolje jupolka sa toilet seat bucket. Nemas brige sa ventilima, pumpama rucnim ili elektricnim, stopanjem wc papirom ili uloscima,...
Za kuhanje uzeti samo plinsku bocu i gore nasrafiti plinski plamenik, onaj dupli. Bez plisnkih crijeva i ostalih sr@**a. Kad prohrdja, kupis novi plamenik za 60 kn i idemo dalje,
Solar gore da nemas brige s akuom preko zime, a frizider jos se neckam. Na ovom grasi sto sam iznajmio je bio rucna radinost, kompresor i isparivac uzet od nekog kucnog ocito, i postavljeno u onaj "stolac" u kabini. Hladilo ko ludo.
Imao je graso wc, rucni. Netko veli ovdje da je to komfor. Koji komfor? Stisne me,a trebam prvo makivati plahte i spuzve i svu robu u provi da se uopce dokopam wc-a... onda kad krenem, smrdi meni samom za popizdit, a kamoli nece drugima. Onda moras brojat papir kolko si ga iskoristio da se slucajno nebi zastopalo. Jer naravno ako se zastopa da je to onda moja briga... pa sve kad obavis, opet vracaj sve na svoje mjesto... i nedaj bog da te potjera ubrzo ispocetka

Jupolku zajasis na krmi, fino na friskom zraku a ne se gusit u provi, novine u ruke, i sa susjedom na susjednom vezu mozes pricat...
Uglavnom, jeanneau i meni daje vise povjerenja, ali lose stare ti brodovi, spara francus za m4 vijku...