Postao/la el passo » 11. 11. 2019. (21:44)
Imao sam priliku upoznati pokojnog Marina...vlasnika i tvorca belmarin plovila. Ja sam testirao manji. Jednom prilikom u razgovoru mi je rekao da će kalupi za Quintusa biti izrezani radi neisplativosti u proizvodnji. Ipak nije bilo tako nego je nadgrađe pojednostavljeno. Firma belmarin se nije bavila samo proizvodnjom plovila jer bi propali. Njihova plovila na žalost nisu jako zastupljena po lučicama...čak quintusa nikad nisam ni vidio uživo. Kad neko krene sa svojom idejom u realizaciju i proizvodnju njegov uspjeh na žalost ne garantira kvaliteta, funkcionalnost, maritimne osobine ...nego dali ga javnost prihvati ili ne. Npr kad sam vidio prvu leidi 600 pomislio sam...konačno se neko sjetio napraviti takav tip broda sa vanbrodskim motorom, bez limun krme itd...ali po viđenom prognozirao sam im brzu propast jer je u to vrijeme grašo 21 bio pojam broda i jedino što valja. Na sreću nisam bio u pravu i evo već je desetka u izradi.
Ps još uvjek imam u planu kupiti minora samo da se malo stabiliziram financijski
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam