Kuster 15

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Kuster 15

PostPostao/la dragger » 08. 05. 2025. (08:48)

egotrip je napisao/la:Ja iman murterina i večinom nas je dvoje,tako može i 25 yamaha.lipo piči.kad je čist,i sam sam ide 20 milja

Yamaha 25 mi je prva opcija....ali svi kažu da je to malo sa 2-3 osobe i prtljagom i kad ima malo mora. Nije da mi se daje više novca za 40hp ali imam vrimena za razmišljanje dok brod bude isporučen. Znam da nebi bilo problema kad sam sam ali to je ipak neka granica....bolja polovica je tu, unuci.... moram dobro razmisliti i ne žuriti.
btw; egotrip, možeš li držati 12-13 milja sa malo mora (ljetnji maestral, i sl.) sa dvi osobe i dvoje djece i prtljagom za kupanje..? I na koliko okretaja se motor vrti?
dragger
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara kvarnerplastika - Kuster 15 M (uskoro)

PostPostao/la bananko28 » 08. 05. 2025. (10:26)

Nemas tu sto razmisljat. Ako imas love uzmi 40 jer kad tad ce ti bit zao sto isi uzeo jaceg a onda je kasno. Znaci odma se rijesi briga i muke i uzmi 40 ks .
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la dragger » 08. 05. 2025. (14:13)

bananko28 je napisao/la:Nemas tu sto razmisljat. Ako imas love uzmi 40 jer kad tad ce ti bit zao sto isi uzeo jaceg a onda je kasno. Znaci odma se rijesi briga i muke i uzmi 40 ks .

Mudro zboriš-- :thumbup:
dragger
New Entry

PostPostao/la egotrip » 08. 05. 2025. (20:14)

Ja sam večinom,sam,ili s ženom i uvik kad je čist ide ko zmaj,glisira.čini mi se da je moga i s četvero glisirat ali jednog moram sist na provu.ali bitan je trim,čak i krilca dobro dodju,realno yamaha 30 i nemaš nikakvih problema.jer s 25jom,u po sezone kad ga čapa trava,čak i kad sam sam fali mu cz da izglisira.ja večinom panulam s njim,i prednost prema 30ki je potrošnja,
egotrip
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gs nautica open 550 yamaha 100 4t

PostPostao/la josey » 08. 05. 2025. (21:14)

ok i kojom brzinom vozis po malo jacem litnjem maestralu, i kad je rush hour i oko tebe prodje 100 brodica u 10min i more doslovno kuva?
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la egotrip » 08. 05. 2025. (21:49)

Ja sam na hvaru,osim kad panulam,nema me po lošem vrimenu.ne lupa mi se po moru pun gas,gledam di je zatišje i tote san.
egotrip
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gs nautica open 550 yamaha 100 4t

PostPostao/la dragger » 11. 05. 2025. (07:12)

Dajte vlasnici Kustera 15 svoja mišljenja i iskustva... :D
dragger
New Entry

PostPostao/la josey » 11. 05. 2025. (09:14)

Odgovoricu ti sta na ovakav post odgovorim svima bez obzira o kojoj je brodici rjec, a jako cesto se na taj moj odgovor nadoveze jos clanova foruma.

Ako mozes rentaj brodicu negdi i probaj je sam, ako treba kvragu rentaj je i 5 dana za redom da bi donio sud o njoj.
Jer pitat nekog za misljenje kakva je xyz brodica nema smisla, nismo svi isti, neko voli crne neko plave, neko punij neko mrsave, ok boze moj svaki cigo svoga konja hvali, al kako ces se ti pronac u tim odgovorima?

Pretpostavimo da dobijes sad 5 odgovora da je kuster 15 top, vrhunski, i ti ga kupis i kupis motor, bacis ga u more, iiii…. ono blago razocaranje. Sta ces onda??

Ljepo rentaj brodicu, isprobaj, dobesi sam odluku.
Kazem, nismo svi isti i nije nam percepcija svima ista.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la dragger » 12. 05. 2025. (09:28)

josey je napisao/la:Odgovoricu ti sta na ovakav post odgovorim svima bez obzira o kojoj je brodici rjec, a jako cesto se na taj moj odgovor nadoveze jos clanova foruma.

Ako mozes rentaj brodicu negdi i probaj je sam, ako treba kvragu rentaj je i 5 dana za redom da bi donio sud o njoj.
Jer pitat nekog za misljenje kakva je xyz brodica nema smisla, nismo svi isti, neko voli crne neko plave, neko punij neko mrsave, ok boze moj svaki cigo svoga konja hvali, al kako ces se ti pronac u tim odgovorima?

Pretpostavimo da dobijes sad 5 odgovora da je kuster 15 top, vrhunski, i ti ga kupis i kupis motor, bacis ga u more, iiii…. ono blago razocaranje. Sta ces onda??

Ljepo rentaj brodicu, isprobaj, dobesi sam odluku.
Kazem, nismo svi isti i nije nam percepcija svima ista.

Ovo što Vi navodite je idealno za nekog tko ima u planu kupiti Kustera 15. Međutim, kod mene je drugačija situacija. U mom prvom postu naveo sam da je Kuster 15 kupljen i čeka se isporuka ali tražim motor adekvatan za njega a koji će pokriti moje potrebe i obavezno ostaviti oko 20% snage u rezervi. Nisam sklon da mašine tjeram u maksimum. Po svemu sudeći to je motor od 40 hp koji je u većini slučajeva na ovom brodu i koji će pokriti moje potrebe. Mislio sam da će se javiti vlasnici Kustera 15 sa svojim mišljenjima i motorima koje su ugradili. Međutim, to se nije desilo i išao sam malo u lučice i istraživanja preko poznanstava da dođem do vlasnika tih brodova kao i informacija koje su me interesirale. Ka što sam naveo, redom svi imaju motore 40hp i to Honde 40hp a i nekoliko njih sa motorima 8-10hp. E sad zašto svi kupuju Honde a ne Yamahe koju ja preferiram...ne znam. Vlasnici kažu da je povoljnija i da imaju dobro iskustvo sa njima....a i servis je blizu, dijelovi uvijek na stanju.....Međutim, i ja imam Honde novijeg godišta ali manje snage i ne mogu reći da nisam sa njima zadovoljan ali imao sam nekoliko puta prodor vode u petu ....i još neke zanemarive sitnice. Moj izbor se sveo na Yamaha 40hp i Honda 40hp i to mi je sada slatka briga koju odabrati. Imam dosta vremena za istraživanje informacija a kad dođe vrijeme za isporuku broda ona će već biti spremna za ugradnju. Dali će ugradnju obaviti škver Kušter, servis ili ja....to ću vodit kad bude vrime. Eto ako ima netko mišljenje o izboru proizvođača motora neka slobodno napiše a ja ću mu biti zahvalan. Eh da, motor će biti na ručicu sa Elektro trimom, tj. verzija sa daljinskim komandama gdje samo mijenjam daljinske komande za ručicu a satovi ostaju....
hvala i mirno more uz dobar ulov
dragger
New Entry

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 12. 05. 2025. (10:28)

... imas u Docu kuster 15 sa tohatsu 40 ... vlasnik broda je ujedno i vlasnik ribolovnog ducana u Dalmare shoping centru ... ima na youtube kanal "riba ribi " di on govori o ribolovu a ujedno mos vodit i brod :thumbup:
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la Baško junior » 12. 05. 2025. (11:20)

Na vašem mistu izabra bi yamahu.u Šibeniku ima Motonautika Vm,tamo san ja kupija svoju i iman pozitivna iskustva.čak jos uvik mi oni rade servise.
Oni vam mogu i ugradit motor.meni su u biograd dosli sa trajlerom pokupit brod.montirali je kod sebe u radioni i vratili ga nazad.
A vidim da ste vi u Šibeniku pa ce vam biti puno lakse nego meni,i montaza i servis .lijep pozdrav
Baško junior
Senior Member

Tip plovila: Betina 500 cabin honda 8 ks

PostPostao/la dragger » 12. 05. 2025. (12:41)

M710 SEA PEARL je napisao/la:... imas u Docu kuster 15 sa tohatsu 40 ... vlasnik broda je ujedno i vlasnik ribolovnog ducana u Dalmare shoping centru ... ima na youtube kanal "riba ribi " di on govori o ribolovu a ujedno mos vodit i brod :thumbup:

hvala, često popratim njegov kanal ali nisam primjetija da ima kustera....jedino ako nije nedavno kupljen.
dragger
New Entry

PostPostao/la dragger » 12. 05. 2025. (12:49)

Baško junior je napisao/la:Na vašem mistu izabra bi yamahu.u Šibeniku ima Motonautika Vm,tamo san ja kupija svoju i iman pozitivna iskustva.čak jos uvik mi oni rade servise.
Oni vam mogu i ugradit motor.meni su u biograd dosli sa trajlerom pokupit brod.montirali je kod sebe u radioni i vratili ga nazad.
A vidim da ste vi u Šibeniku pa ce vam biti puno lakse nego meni,i montaza i servis .lijep pozdrav

hvala, koju ste vi Yamahu ugradili? Pa meni je VM od broda daleko 3-4 km, a isto tako i Hondin serviser mi je 4-5 km udaljen i radi servis u lučici. Oba su mi blizu skoro pa isto tako da sam po tom pitanju u dobrom položaju.
dragger
New Entry

PostPostao/la Baško junior » 12. 05. 2025. (13:40)

Ja iman yamahu 30ks
Baško junior
Senior Member

Tip plovila: Betina 500 cabin honda 8 ks

PostPostao/la josey » 12. 05. 2025. (16:15)

da mi zivot o hondi ovisi, yamaha
josey
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: dragger i 8 gostiju.