josey je napisao/la:Odgovoricu ti sta na ovakav post odgovorim svima bez obzira o kojoj je brodici rjec, a jako cesto se na taj moj odgovor nadoveze jos clanova foruma.
Ako mozes rentaj brodicu negdi i probaj je sam, ako treba kvragu rentaj je i 5 dana za redom da bi donio sud o njoj.
Jer pitat nekog za misljenje kakva je xyz brodica nema smisla, nismo svi isti, neko voli crne neko plave, neko punij neko mrsave, ok boze moj svaki cigo svoga konja hvali, al kako ces se ti pronac u tim odgovorima?
Pretpostavimo da dobijes sad 5 odgovora da je kuster 15 top, vrhunski, i ti ga kupis i kupis motor, bacis ga u more, iiii…. ono blago razocaranje. Sta ces onda??
Ljepo rentaj brodicu, isprobaj, dobesi sam odluku.
Kazem, nismo svi isti i nije nam percepcija svima ista.
Ovo što Vi navodite je idealno za nekog tko ima u planu kupiti Kustera 15. Međutim, kod mene je drugačija situacija. U mom prvom postu naveo sam da je Kuster 15 kupljen i čeka se isporuka ali tražim motor adekvatan za njega a koji će pokriti moje potrebe i obavezno ostaviti oko 20% snage u rezervi. Nisam sklon da mašine tjeram u maksimum. Po svemu sudeći to je motor od 40 hp koji je u većini slučajeva na ovom brodu i koji će pokriti moje potrebe. Mislio sam da će se javiti vlasnici Kustera 15 sa svojim mišljenjima i motorima koje su ugradili. Međutim, to se nije desilo i išao sam malo u lučice i istraživanja preko poznanstava da dođem do vlasnika tih brodova kao i informacija koje su me interesirale. Ka što sam naveo, redom svi imaju motore 40hp i to Honde 40hp a i nekoliko njih sa motorima 8-10hp. E sad zašto svi kupuju Honde a ne Yamahe koju ja preferiram...ne znam. Vlasnici kažu da je povoljnija i da imaju dobro iskustvo sa njima....a i servis je blizu, dijelovi uvijek na stanju.....Međutim, i ja imam Honde novijeg godišta ali manje snage i ne mogu reći da nisam sa njima zadovoljan ali imao sam nekoliko puta prodor vode u petu ....i još neke zanemarive sitnice. Moj izbor se sveo na Yamaha 40hp i Honda 40hp i to mi je sada slatka briga koju odabrati. Imam dosta vremena za istraživanje informacija a kad dođe vrijeme za isporuku broda ona će već biti spremna za ugradnju. Dali će ugradnju obaviti škver Kušter, servis ili ja....to ću vodit kad bude vrime. Eto ako ima netko mišljenje o izboru proizvođača motora neka slobodno napiše a ja ću mu biti zahvalan. Eh da, motor će biti na ručicu sa Elektro trimom, tj. verzija sa daljinskim komandama gdje samo mijenjam daljinske komande za ručicu a satovi ostaju....
hvala i mirno more uz dobar ulov