Raketa je napisao/la:Onda Siki, kako se pokazao motor od 40 konja? Vidim da je brod u moru, a imam sličnu barku pa me zanima. Ja na 5,5m imam 60 konja, brinuo sam se da će biti malo ali ispada da je ok, pogotovo radi potrošnje, ali moram priznat da se s troje ljudi malo pomuči. S dvojicom glisira na 4000 okretaja. Je poznata putna brzina s dvoje ljudi na brodu?
Mi ga već dvije godine koristimo za obilazak luke i odlazak do fažanskog kanala. Na njemu je motor od 40 ks i nama sasvim dovoljno jer smo na njemu maximum dvojica, na 4000 okretaja izglisira i tu mu je brzina 15 Nm, potrošnja je oko 5-6 litara, inače da ga vozim pod punim gasom brzina mu dosegne 20 Nm sa potpuno čistim dnom. Po stečenom iskustvu u njegovoj provi bi trebalo ugraditi barem 100 kg tereta da bi bio stabilniji, jer kad puhne malo vjetra okreće se kao barkica od papira (uzvišena kabina). Sve u svemu, plovilo je ok za ljude koji nisu ribolovci (stalno bi plesao na poziciji zbog vjetra), uz teret bi bio stabilniji i idealan jer ima lijepu i široku kuvertu, a najidelaniji je za one koji bi plovilo navukli na trailer i svaki dan mjenjali pozicije kupanja. Za ovo posljednje je 40 ks sasvim dovoljno uz to da ima kabinicu u koju se možeš sakriti od kiše. Meni osobno ja simpatićan jer je kao mala pilotinica, ali da bi ga uzeo za osobne potrebe isto bi mu ugradio 60 ks i malo opterećenja u provu, jer prebrzo izglisira uz trimer a na mjestu je prelagan. Nama za naše potrebe i uz malo deblje bokobrane je brodić vrhunski, pogotovo za odnos uloženog i korisnosti, ipak nemožemo pristati uz neku od mega jahti sa nekakvom šešulom. Koliko love toliko muzike, jer ovdje je presuđivala estetika, komotnost i brzina.
Raketa, slobodno se javi u PP pa da ti ga iz bliza malo bolje pokažem!! Tvoja PG 550 ima malo više kilograma od ovog našeg Oceteaua pa mu je puno lakše za izglisirat, čak mu i proizvođač limitira maximum od 60 ks.