Antares 650-Dorado22-Mf 625 usporedba

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Antares 650-Dorado22-Mf 625 usporedba

PostPostao/la Orut » 10. 10. 2018. (21:56)

Perla je reka da je Lupisov " legendarni" u Šibeniku. Mislim da zajebaje a vi tamo sa " zmorca " još niste uspili viditi novi brod ka da je čudovište iz Loch Nessa. Na kraju će ispasti da je ovo još nešto njemu svojstveno. Prcati u zdrav mozak.
Orut
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: drvena pasara sa kabinom

PostPostao/la Trogiranin » 17. 10. 2018. (07:06)

:o :lol:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la macro » 17. 10. 2018. (12:10)

Orut je napisao/la:Perla je reka da je Lupisov " legendarni" u Šibeniku. Mislim da zajebaje a vi tamo sa " zmorca " još niste uspili viditi novi brod ka da je čudovište iz Loch Nessa. Na kraju će ispasti da je ovo još nešto njemu svojstveno. Prcati u zdrav mozak.

Doticni je kadar prodat maestral, kupit francusku škatulu i vozit je par godina samo radi spačke. Oprez!
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Samonakaradnja 550

PostPostao/la lupis » 20. 01. 2020. (00:32)

lupis je napisao/la:Ma u biti mi je svejedno za sad,antares mi je na oko ljepši izvana ,to mu je plus,"minus" manja krma (za moje potrebe sasvum dovoljna)zbog nešto veće nadkabine koja je pak na i sessi sasvim dovoljna(nadkabina) za moje potebe,sesa ima za mene praktičniji raspored unutra,onaj separe livo mi se sviđa jer tu može po zimi suputnik sjedit a ne na onom kuhinjskom bloku...Mf625 mi je malo demode nadkabina ali nista strašno,ono bitno je da sa npr 115 ks izglisira čim prije i da klizi na što manjoj brzini,stvarno mi jd svejedno jeli putna 18-20 ili 22...i odnos godiste-motor-cijena... :wave:

Tražim nešto po forumu i sad sam naletio na ovaj moj text.. nakon godine ,nakon 14 mjeseci i stotinjak sati sa 625 promjenio sam mišljenja oko nekih detalja...A650 ostaje mi i dalje br1 po pitanju vizure,mada sad taj minus za veličinu krme njega i mf625 više ne postoji,jer sad vidim da je itekako dovoljno velika za dva ribolovaca,s druge strane riješenje niskog separea u sessi ima veliku manu da putnik u vožnji mora da bi nešto vidio stajati,ako.sjedne ne vidi niš..tako da je prvotno popljuvani kuhinjski blok sa mogućnošću pretvaranja istog u sjedalo za suputnika u stvari odlično riješenje...još jedna stvar kabina na MF625 je položena, za razliku od A650 gdje je stepenasta,pa se na 625 može i ležati tu,iako opet priznajem ,MF mi je optički iza A 650 i Dorada...na starijim doradima-oceantimovima je veeeliki minus što nemaju otvor na podu krme,gdje je smješten rezervar goriva ,odnosno imaju ali je on "fiksni",nije predviđen za svakodnevno otvaranje...
625 sad nakon 14 mjeseci lovi na 3800 kad sam sam lipih 17-18 kt4000 18-19,krajnje brzina je pala sa 29 na 24-25 ali ionako se nikad ne vozim brže od navedenih 18-19 kt...šta se potrošnje tiče volio bi da troši i više....ali ne stigne se.... :wave:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 20. 01. 2020. (08:45)

I dalje...na krmenoj klupi se može ležat na leđima sasvim dobro,veličina samog 625 je za moje potrebe (max dvije osobe na ribarenju)sasvim dovoljna,i unutra i vani...,maksimalna snaga motora 115 ks dovoljno za 4 odrasle osobe na dnevnom krstarenju punim rezervarom i opremljenim brodom,mada ispod toga ne ni išao šta se tiče snage motora,šta se lupanja tiče da,najviše mi smeta maloljetna tramontana ili burin,kratak val bez ,ili s tek malo bijelog...kao vožnja po makadamu,ali zato duži valovi odrasle tramontana juga ili bure nisu problem u glisiranju,do neke granice ,poslije nje se ionako ne izlazi na more a povratak se uvik nekako odradi,izabere povoljna ruta ..meni veliki minus svih tih brodova su za sad jedino krovni rukohvati,koji su prekratki i nedovoljni,zbog vrlo niske kabine ,kuta položaja prednjih prozora i veličine samih rukohvata na natkabini..to dolazi do izražaja kad se sidri na pošti bez vinča po mareti..
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la el passo » 21. 01. 2020. (16:35)

lupis je napisao/la:
lupis je napisao/la:Ma u biti mi je svejedno za sad,antares mi je na oko ljepši izvana ,to mu je plus,"minus" manja krma (za moje potrebe sasvum dovoljna)zbog nešto veće nadkabine koja je pak na i sessi sasvim dovoljna(nadkabina) za moje potebe,sesa ima za mene praktičniji raspored unutra,onaj separe livo mi se sviđa jer tu može po zimi suputnik sjedit a ne na onom kuhinjskom bloku...Mf625 mi je malo demode nadkabina ali nista strašno,ono bitno je da sa npr 115 ks izglisira čim prije i da klizi na što manjoj brzini,stvarno mi jd svejedno jeli putna 18-20 ili 22...i odnos godiste-motor-cijena... :wave:

625 sad nakon 14 mjeseci lovi na 3800 kad sam sam lipih 17-18 kt4000 18-19,krajnje brzina je pala sa 29 na 24-25 ali ionako se nikad ne vozim brže od navedenih 18-19 kt...šta se potrošnje tiče volio bi da troši i više....ali ne stigne se.... :wave:

Koji koper imaš ?
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la lupis » 31. 07. 2020. (14:06)

el passo je napisao/la:
lupis je napisao/la:

Koji koper imaš ?

Mile
lupis
Korisnik baniran

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.