Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la TIME BANDIT » 03. 02. 2014. (16:34)

15000?,,manje mare..... :o
BERING SEA BADASS
TIME BANDIT
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau-Merry Fisher 650-Perkins m80t-ka nov

PostPostao/la ravno stopalo » 03. 02. 2014. (17:50)

borro je napisao/la:Ja bi stao na stranu ovog francuza, gladao sam jednoga negdje oko šibenika. A ima i frajenr na vezu do mene MF 760. Ma to je...terasa sa apartmanom. Moja barka je prema primorci trajekt po širini i po prostoru na krmi, a ovaj je još prostraniji od moga, tako da...ovaj Esteou. Uvjek bi ga uzeo!

I meni je zapel zaoko ovaj tip broda ali nije sve u cijeni a nemožete uspoređivat brod Isusovih godina metar kraći od drugog broda koji je uz to proizveden prije 10g,jedino zajedničko je da su francuzi,ko Reno 18 i Pežo 607.
Imam jedan Merry u Splitu 6 i pol metri,2003 sa Yanmarom ks čovjek bi ga dao 23000,putna 12 i to je realna cijena a u usporedbi s ovim je avion,iako iz aviona izgledaju isto,brod 20 godina mlađi vidio sam ga već u tiptop stanju motor sam posebi je marka,uz to moderniji i jači.
Nemojte se samo svadit jer ne postoje dva ista broda na svijetu,jedan ima što drugi nema i obrnuto. Dovodit u vezu brod iz oglasa s MF 760 nema smisla.
Pravi brod košta,neće se ni vani nać "povoljno" nego se radi o starim isluženim brodovima i motorima,sad je jedino izbor veći ali kupit brod vani samo zato jer je jeftin je velika greška,koliko para toliko muzike,s druge strane ima ovakvih prenapuhanih primjera i treba bit oprezan i ne generalizirat.
ravno stopalo
Korisnik baniran - dvostruki nick

Tip plovila: u fazi nabavke

PostPostao/la golum » 03. 02. 2014. (18:04)

Kako ti platfus i nije baš neka prednost :lol: ali ovaj post svakako je u odnosu na ostatak rasprave! :)
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la Klompa » 03. 02. 2014. (20:21)

Za pravoga kupca biće i prava cijena a baš me zanima koliko ce dugo bit jos na njuškalu. :?:
Inace nekad malo pratin te oglase i ima primjeraka koji stoje jako dugo a disu tek oni sta su odustali od prodaje.

Prodat ce se ovi Esteou nece za 16 ali neće sigurno ni za 10 :)
Klompa
New Entry

PostPostao/la Pape » 03. 02. 2014. (20:23)

Mara iz staklenika je napisao/la:
Niko mi nije objasnija odkud je brod proizveden napisane godine,a počeli su ih radit godinama iza toga,jel ovo neki ka prototip ili šta je posrijedi???
Ekipa niko nije reka da brod ka brod nije dobar ili je bio dobar kad je bija nov ,ali svi se slažemo da je cijena u najmanju ruku dvostruko prenapuhanaa,i da nešto,ako je virovat Papi,ne štima s godinom proizvodnje.Motor isto tako izgleda da nisam jedini koji bi ga minja jer je star i preslab,i neznam di crpite više argumente protiv oo šta sam najprije napisa u temi.
Ako je godina proizvodnje 89 ili novija onda povlačin sve rečeno.Ja sam samo prošita štaje napisano.

...u čemu je problem?!...esteou-i su rađeni od 81 do 91 godine...posli toga nasljednik je MF...već san ti reka, a i bar o tome je vamo napisano na tone...

...a reka san ti moš ti tražit i 150 k € za gradaca...a možeš ga darovat i crkvi...meni svejedno šta ćeš ti tražit...

...ali činjenica ostaje da su ovi brodi, pa MF, antaresi, oketoi...i sl. oko 6,30-6,50 ...po meni najpogođeniji brodi za naše potrebe...ja da nisan između dvi vatre ...mene i doma familije...i da se pita samo mene....iša bi garantirano na broj manji brod...i to jedino i isključivo na neki od sad nabrojanih....jerbo ko jedanput okusi taj tip krmenog kokpita...teško se od njeg razdvaja....

Klompa je napisao/la:Za pravoga kupca biće i prava cijena a baš me zanima koliko ce dugo bit jos na njuškalu. :?:
Inace nekad malo pratin te oglase i ima primjeraka koji stoje jako dugo a disu tek oni sta su odustali od prodaje.

Prodat ce se ovi Esteou nece za 16 ali neće sigurno ni za 10 :)

...a nije bitno za koliko će se prodat...za koliko se proda, proda se je...ali ako bi mora birat...jednako starog galeba, gradaca sa shebanim motorom i ovoga sa shebanim motorom....da su jedan i drugi po 5k€....

...šta bi uzeja...?!

... ;)
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la TIME BANDIT » 03. 02. 2014. (20:30)

ja znam sta bi uzeja, ali necu rec da se ovi sta imaju galebei gradce nebi uvridili :silent:
BERING SEA BADASS
TIME BANDIT
Member

Tip plovila: Jeanneau-Merry Fisher 650-Perkins m80t-ka nov

PostPostao/la jaxy » 03. 02. 2014. (20:34)

potpuno se slazem sa papom....to su daleko najpogodjeniji brodovi za nase more i stvarno im je kokpit vrhunski to nema niti jedan brod naseg proizvodjaca ,,sto se stabilnosti i sigurnosti tice ti galebi i gradci i adratici su smijesni naspram francuza,kako po komodu i brzini i potrosnji...i stvarno treba taki brod probat pa onda komentirati a i jos nisam nikoga cuo da omalovazava francuze a da je probo ili baren bio na kojemu iti jedan dan
jaxy
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la Klompa » 03. 02. 2014. (20:40)

TIME BANDIT je napisao/la:ja znam sta bi uzeja, ali necu rec da se ovi sta imaju galebei gradce nebi uvridili :silent:

Slažen se :D
Klompa
New Entry

PostPostao/la MV KRK » 03. 02. 2014. (21:06)

evo da se i ja malo uključim, meni je totalno glupo uspoređivat te barke sa esteouom, ovo je fisherman sa pravom radnom krmom i kabinom u kojoj se odlicno sajkriješ i zastitiš po bilo kakvom vremenu i krevet dovljne duzine za odmorit se i prespavat, s ne neki luksuz, dokazano su stabilni i po jacem moru, onsj kome treba barka za ic krstarit sa famejom neka niti ne gleda ovakve barke, tu je guda kralj, ja sam imao dalmatinku i volio sam tu barku, poslije sam presao na gradeca i to mi je bila jedina barka koju mi nije bilo zao prodat, vergula za popizdit, prova kvrca pod nogama, u kabini ziva vlaga, poslje sam imao galeba, to mo je bio san, stabilan za nevjerovat, ekonomičan, kabina više nego dovoljna , napravio sam sa njim preko 2000 ur,al za moje potrebe puno neiskorištenog prostora, 5 puta sam prespavao na njemu jer mi je takav posal a kabina je sluzila kao skladiste.ova ocqueteau mi je za moje potrebe sada najidealnija barka,krma ogromna za duzinu barke, kormilarnica pregledna i prostrana, lezajevi za moje potrebe dovoljni, a u tom rangu je i ovaj esteou. a cijena ko cijena, i ja sam za galeba trazio 18000 pa je otisao za 14500 i za te pare kupio noviju barku po svom gustu i popravak motora mi je isplatio.
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la ivan3 » 03. 02. 2014. (21:26)

I jel moš bacit neku usporedbu galeba i tog oketua šta ga sad imaš?
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la riberer » 03. 02. 2014. (21:36)

MV KRK je napisao/la:evo da se i ja malo uključim, meni je totalno glupo uspoređivat te barke sa esteouom ...

... poslje sam imao galeba
... stabilan za nevjerovat, ekonomičan, kabina više nego dovoljna , napravio sam sa njim preko 2000 ur
... za moje potrebe puno neiskorištenog prostora, 5 puta sam prespavao na njemu jer mi je takav posal a kabina je sluzila kao skladiste.

ova ocqueteau mi je za moje potrebe sada najidealnija barka,krma ogromna za duzinu barke, kormilarnica pregledna i prostrana, lezajevi za moje potrebe dovoljni, a u tom rangu je i ovaj esteou.
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la jaxy » 03. 02. 2014. (21:44)

ko zna ,mozda predomisli misljenje heheheheh :D :D
jaxy
Senior Member

Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la MV KRK » 03. 02. 2014. (21:46)

ivane razliciti su to brodi, iskreno da imam po sezoni vremena za gustanje uzeo bi galeba, a ovaj mi je 10 puta bolji za ribolov, brz je, krma ogromna bez ijedne prepreke, sjedalo imam ko da sam na kauču, dodjem na vez potegnem siber vrata i to je to, a prije sam svaki put se morao zahebavat sa tendama.
MV KRK
Old Senior Member

PostPostao/la ivan3 » 03. 02. 2014. (21:48)

Pa to je napisa poopćeno, ja san pita može li paralelno usporedit ta dva broda, u čemu je problem?

Piše da je galeb stabilan i ekonomičan. U usporedbi sa gradacon, dalmatinkon ili oketuon?
Itd itd...

edit: eto mv je svatija.

A plovne osobine, upravljivost, stabilnost, val u krmu, bok itd itd...
Nemaš dugo ovog novog, ali prema ovome šta si do sad vidija.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la MV KRK » 03. 02. 2014. (21:55)

galeb je na moru bio neusporediv sa dalmatinkom i gradecon, a ovaj je vjeruj mi jos bolji, visa prova i mrtve bande u kokpitu, sirok i hebiga jaci motor, znas i sam da kad zavozis preko 11 milja brod drugacije drzi more, vjerovatno i galeb sa jacim motorom nista ne zaostaje.
MV KRK
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: karacha i 7 gostiju.