Idealan manji brod za obitelj-jednodnevni izleti

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Idealan manji brod za obitelj-jednodnevni izleti

PostPostao/la Damir-ri » 15. 02. 2012. (21:36)

znači dok plovilo ne isproban neću znat kamo vuče na pd ili gliser?? mene zanima plovilo oko 6 metri s kabinun i trupon visokih bandi i motoron između 70 i 100 ks Yamaha ili evinrude e-tec idealan bi bil mery fisher da ni tako skup a volel bin i da ispod upravljačke konzole ima odvojeni električni wc to je uvjet, i da moren lagano krstarit između 10 i 15 nm za kupanja i kratke đite a kad gren na ribolov da dobro potegne preko 20 nm! , to bi bilo plovilo po mojmu guštu! :thumbup:
Damir-ri
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: zodiac c310s i yamaha 5ks 2t

PostPostao/la el passo » 15. 02. 2012. (22:38)

Damir-ri je napisao/la:jedno pitanje ovi atlantic,quick silver,harpoon i slični spadaju pod poludeplasmance ili glisere? gledal san i mery fisher 696 5,50 to je polvilo a i šestica 6,30 m ali neznan odredit kakav trup imaju pd ili glisresko????? :?

Pd najčešće imaju kobilicu a gliseri ne. Makar ima tu i puno mješanaca kako je dimulius lijepo objasnio. Ja bi još nešto dodao, pa ko se ima ljutit nek se ljuti, gliseri klize po moru, a pd oru. Čast rijetkim iznimkama
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la dadadej » 16. 02. 2012. (09:31)

otklizila tema lagano.... ;)

@ kapo
mislim da je stvarno dobar savjet za početak imati otvoreni fisherman, s ljetnom tendom (evo i sljedom toga imam novo pitanje na kraju ovog članka). čak mislim da bi i 5m s neki 4t od 40-50ks bilo dovoljno. naravno, kako tražim rabljeno prvenstveno će ovisiti o konkretnom plovilu na koje naletim i s kojom motorizacijom. možda čak i može neki 2t motor ako je te "manje " konjaže , to nebi trebao biti neki gutač benzina na manjem fishermanu ?

@dimulius
mislim da bi mi 2.30 bilo malo na knap za na vez

@ivan3
gledajući na doljnju granicu ven izgleda zanimljivo. s kojim motorom bi to bila dobra kombinacija i što misliš koliko bi se cijenio takav brodić, star par godina (s motorom i biminijem)?

@mvkrk
@peroski
arba 500 dobro izgleda, istranka koja glisira;) ako naletim na koju , definitivno je treba isprobati. kolika bi mogla biti krstareća brzina i potrošnja na tom brodu?

@el passo
@trogiranin
belingardo 550 izgleda kao dobra kombinacija, evo našao sam npr.ovo http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... las-918070 . isto pitanje, definitivno je treba isprobati te kolika bi mogla biti krstareća brzina i potrošnja na tom brodu? jedino ako je širok 2.34 mi je možda prevelik. istranka je 2 m mislim i ako je brod veći gurati će se sa svojim "susjedima"..

@udica
malo preveliko

od quicksilvera 530 pilothouse izgleda dobro

@mala od palube
kolika je bila krstareća brzina i potrošnja? da li ste brod vadili van ili držali na vezu ?

no do sada je večina savjeta i smjernica bili u smjeru gornjeg ranga cijene i veličine plovila koje tražim . ukoliko bi gledao nešto na doljnjem rangu , tipa otvoreni fisherman/gliser od oko 5 m i vanbrodski motor ~40-70 ks , koje bi mi bile najbolje opcije?
ovo pitam jer vidim da kod ovih 5-6m brodova ima toliko mogućnosti da nije toliko jednostavno za odlučiti kako sam prvenstveno mislio. pa onda možda prvo uzeti nešto jeftinije i manje a da mi je zadovoljavajuče ( da glisira, ima ljetni tendu, može stajati umjesto istranke na vezu cijelu godinu sa zimskom tendom) i onda za par godina, ako vidim da mi je gušt ( i imam novaca naravno) kupim nešto prema 6m... i dapače, ako mi se mali gliser pokaže dovoljan, ostavim njega
dadadej
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Reful 490 open + Honda 40 EFI

PostPostao/la mala od palube » 16. 02. 2012. (10:07)

dadadej je napisao/la:@mala od palube
kolika je bila krstareća brzina i potrošnja? da li ste brod vadili van ili držali na vezu ?

Sa Hondom 40 KS - max brzina je bila cca 25 nm , "krstareći" potrošnja cca 5-6 l , doduše ne sjećam se više točno.
Brodica je bila na vezu cijelo vrijeme, jer živimo na moru i brod koristimo kroz cijelu godinu.
Kao što pišeš, ako nisi siguran kreni od open varijante i nižim "troškovnikom". Ako ti ne paše ili je prerasteš, meni iskustvo govori da ta plovila lako i vrlo brzo nađu novog kupca i ne gube na cijeni.
Mi smo u zadnjih :think: x godina promjenili nekoliko, ovisno o potrebi i mogućnostima ( Istranku, Bakana, Kušteru, Antares 630, Plovid, sad opet Antares :thumbup: ...).
Ako ti nije " priša " ne srljaj i ne brzaj sa kupnjom, to ti je najbolji savjet.
"U kamenu ništa ljudsko, u ljudima sve kameno!"
mala od palube
Member

Tip plovila: Antares 6

PostPostao/la Kapo » 16. 02. 2012. (11:17)

mala od palube je napisao/la:
dadadej je napisao/la:@mala od palube

Sa Hondom 40 KS - max brzina je bila cca 25 nm , "krstareći" potrošnja cca 5-6 l , doduše ne sjećam se više točno.
Brodica je bila na vezu cijelo vrijeme, jer živimo na moru i brod koristimo kroz cijelu godinu.
Kao što pišeš, ako nisi siguran kreni od open varijante i nižim "troškovnikom". Ako ti ne paše ili je prerasteš, meni iskustvo govori da ta plovila lako i vrlo brzo nađu novog kupca i ne gube na cijeni.
Mi smo u zadnjih :think: x godina promjenili nekoliko, ovisno o potrebi i mogućnostima ( Istranku, Bakana, Kušteru, Antares 630, Plovid, sad opet Antares :thumbup: ...).
Ako ti nije " priša " ne srljaj i ne brzaj sa kupnjom, to ti je najbolji savjet.

Mala ti je dala dobar savjet...ne srljaj,temeljito razmisli sto ti treba,odvagni mogucnosti.
Uskoro je sajam u Zg pa prosetaj,sigurno mozes dobiti puno korisnih informacija a i "opipati" plovilo koje te interesira. Skupi cijene novih pa ces lakse procijeniti trazenu cijenu za polovnog !! Vjeruj mi,ima puno optimista po oglasima. Open plovila su nesto jeftinija u odrzavanju, za istu duzinu mogu proci sa nesto manjom konjazom nego kabinasi,imaju nesto nizu potrosnju jer su laksi i imaju manju ceonu povrsinu (aerodinamika!!). Kabina kod tih "kracih" duzina uzima puno prostora i cjepka dragocjeni neveliki palubni prostor a sa druge strane mogucnost pospremanja stvari / volumen je veci.
Osobno,nisam ljubitelj kabina na maloj duzini osim kod fishermana koji sluzi i upotrebljava se iskljucivo za ribolov.

Walk arround modeli su po mom misljenju zgodan kompromis, uglavnom imaju zadovoljavajuce i fudrirane provene platforme za izlezavanje,krma standardna, a "nevidljiva' kabina u paketu. Cijena nesto veca...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Damir-ri » 16. 02. 2012. (12:24)

po mene je jako dobar i hr gliser marke primus marine fisher 17 deck i open ima ga DedaMarijan s forum on ga je nahvalil s Yamahun 40/60 pa malo pročitaj ča on piše i pogledaj slike. inače gliser ima 5 m more se kupit u kitu 3,500 ili oko 4000 eur deck verzija ili opremanje po želji i dobije se ljepo plovilo za kraće đitice!
Damir-ri
Member

Tip plovila: zodiac c310s i yamaha 5ks 2t

PostPostao/la jukinjo » 16. 02. 2012. (12:36)

Elan 18 siguran izbor!
jukinjo
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la riberer » 16. 02. 2012. (12:45)

jukinjo je napisao/la:Elan 18 siguran izbor!

A zašto?
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la jukinjo » 16. 02. 2012. (13:27)

Ima mi ga prijatelj sa Yamahom od 40ks i za podvelebitski kanal dušu dalo!!!
Senj-Baška-Prvić-Grgur-Goli možeš di oćeš a ipak možeš pobić pred buru!
jukinjo
New Entry

PostPostao/la Rafter » 16. 02. 2012. (13:30)

ma sve 5 samo čovjek je napisao da traži barku/brod s kabinom ... ovo je open verzija ako se ne varam :shifty:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la jukinjo » 16. 02. 2012. (14:01)

Pročitah prvi post i on kaže da bi i bez kabine prošlo,tako da moj prijedlog može proć:)
jukinjo
New Entry

PostPostao/la jukinjo » 16. 02. 2012. (14:21)

jukinjo
New Entry

PostPostao/la lupis » 16. 02. 2012. (18:32)

el passo je napisao/la:

Pd najčešće imaju kobilicu a gliseri ne. Makar ima tu i puno mješanaca kako je dimulius lijepo objasnio. Ja bi još nešto dodao, pa ko se ima ljutit nek se ljuti, gliseri klize po moru, a pd oru. Čast rijetkim iznimkama

gliseri klize po idealnim uvjetima,a ne po moru!
Ovi duži od 10 metara klize i u ne baš idealnim uvjetima...,al ovdi se traži brod do 6 metara...,a takvi sigurno ne klize baš uvik,a sasvim sigurno ne klize oni kojima je dovoljno 50 ks za glisiranje...,takvi klize jedino onih par dana gnjile bonace koji se i nemoraju poklopit s godišnjim...,pa još dica unutra hm...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ivan3 » 16. 02. 2012. (19:45)

viewtopic.php?f=8&t=3634

Evo sad je neko refresha temu, ovaj brod san ti tija preporučit da pogledaš, ali se nisan nikako moga sitit kako se zove.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la el passo » 16. 02. 2012. (20:30)

lupis je napisao/la:
el passo je napisao/la:

gliseri klize po idealnim uvjetima,a ne po moru!
Ovi duži od 10 metara klize i u ne baš idealnim uvjetima...,al ovdi se traži brod do 6 metara...,a takvi sigurno ne klize baš uvik,a sasvim sigurno ne klize oni kojima je dovoljno 50 ks za glisiranje...,takvi klize jedino onih par dana gnjile bonace koji se i nemoraju poklopit s godišnjim...,pa još dica unutra hm...

Kad ima mora ne klize ni jedan ni drugi. Ja se u svom naskačem ko jarac. No ja sam mislio na mirnije uvjete- čisto za usporedbu plovidbe jednog i drugog
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: bocadicattaro, žbirac i 8 gostiju.