plastični brod do 7m za sportski ribolov i mala krstarenja

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: plastični brod do 7m za sportski ribolov i mala krstaren

PostPostao/la peroLA » 10. 01. 2017. (13:48)

tomsic davor je napisao/la:Prvo nema brzine od 15 20 milja,da ima mjesta i da je ekonomično...
Navala sam imao 3 godine i dalje stojim kod toga da je best bay za te pare...
A za tebe je neki francuz sa vanbrodski ali to je sve samo ne ekonomično da znaš...mada je to relativno

neznam na koju cifru misliš jer je u temi buđet od 25, a ti si bio rekao da si svoj brod sadašnji kupio za manje od toliko, pa mi nije jasno za koji iznoš kažeš da je naval best buy, po meni do max 15
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la peroLA » 10. 01. 2017. (13:54)

tomsic davor je napisao/la:
som je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:Alo ljudi pa kod nas se još brodovi liju kućna varijanta...
Valjak i deri...pa kako to može bilo ko da upoređuje sa francuskim brodovima...
Pa kod nas se poludeplasmanko korito napravilo 30 godina poslje francuza...
Pa nismo valjda mi svi ludi što imamo francuske brodove...Ne znam ima li koji ludi francuz da ima naš brod...

Od kuda ti ta bajka o poludeplasmanskom koritu kad još kod nas nismo definirali šta je to?
Naši brodovi recimo Pičuljan,SAS Vektor, Betina, Adriana, Leidi a o Saloni, Monachusu ako si za njega uopće čuo se vani prodaju bolje od bilo kojeg Francuza u postocima od proizvedene količine. Da ne pričamo o Grebenu iz Vela Luke, ko bi se sad svega sjetio. Npr. Monachus ima omjer 1: 3 u korist prodaje vani. Iznenadio bi se da vidiš Galeba u portu u Italiji.
Po uvjetima u kojima se kod nas proizvode brodovi u državi s 4,5 mil. stanovnika, većina nema dovoljno za život, otočani žive u uvjetima da ne znaju šta im donosi sutra a svi bi volili kupit brod naši su brodograditelji mali genijalci. Tako da nemojte vređati i omalovažavati te ljude među kojima sigurno ima varalica ali nemojte se varati, ima ih u Italiji i Francuskoj i više.

Pa nismo valjda mi svi ludi što imamo francuske brodove..
Na to ti ja ne mogu odgovoriti jer nemam francuski brod.

.Ne znam ima li koji ludi francuz da ima naš brod..

Ima ih da bi se iznenadio.

Nisam ni jednog vidio po oglasima... Mada su možda toliko dobri da se ne prodaju...
A poludeplasman se zna šta je...galeb sigurno ne...
Možda pokušaj sa nekim preradama..
Ne znam što je problem priznati kad neko radi bolji brod...
A to koliko se zadnjih godina prodalo vani Pičuljana zovi ih pa pitaj pa ćeš ti iznenaditi...
Ustoalom ti brodovi koje su ti naveo koštaju mnogo više od 25.000e

ja kad sam prodava svoju adriju 400 našao sam da se prodaje i u skandinaviji...tako da sigurno ima svega po svugdje, kao što još uvjek ima primorki u italiji...kad spominješ prerade neznam šta si na svojoj išao raditi platformu iz kućne radinosti jer bi nova kupljena bila precjenjena...najmanji je problem priznati da je nešto bolje, ali bez pljuvanja po ostalima....
neznam i pitam se zašto moji prijatelji koji se natječu u jedriličarskim regatama, će apsolutno svi reći za jedrilice Jennau i Benetau da su ispod prosjeka kvalitete.. to neznam ali pitam se ako itko zna
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 10. 01. 2017. (14:18)

lupis je napisao/la:
To be continued... :wave:

...nemoj vise molin te.

...i ovako me sve boli od smija ovog pokusaja objektivnog textića....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la tomsic davor » 10. 01. 2017. (14:22)

legi je napisao/la:Zašto ja nisan nikad pitao koji brod kupiti....odeš i kupiš....ljudi koji koriste brod 20 dana godišnje nikad ne znaju ča in treba,pa im potrošnja velika,pa nemaju serilnik,pa qurac palac....vama koji plovite sezonski,najisplativije je rentat brod i prst u uvo....

:thumbup:
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la tomsic davor » 10. 01. 2017. (14:27)

peroLA je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:Prvo nema brzine od 15 20 milja,da ima mjesta i da je ekonomično...
A za tebe je neki francuz sa vanbrodski ali to je sve samo ne ekonomično da znaš...mada je to relativno

neznam na koju cifru misliš jer je u temi buđet od 25, a ti si bio rekao da si svoj brod sadašnji kupio za manje od toliko, pa mi nije jasno za koji iznoš kažeš da je naval best buy, po meni do max 15

Ako pričamo o novom brodu sa novim motorom...
Naval od 15 do 20.000 e best bay za mene
Merry fisher koji imam sad je 45.000e nov...
To nije ista klasa ni u kojem slučaju...
A platformu sam radio jer je fabrička biće 1500e i ne odgovara mi...ova je mnogo bolje ispala vjeruj mi...
Jedno je napraviti platformu a jedno projektovati trup broda...
Ali kod nas su sve sami inženjeri...zato svaki trup treba spojler stabilizatore ili tonu olova u kolumbu,to je tako nema se šta pljuvati..
Francuzi imaju grešaka tipa samosekači klupice i tako te dječije bolesti...
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 10. 01. 2017. (14:44)

tomsic davor je napisao/la:
peroLA je napisao/la:

Ako pričamo o novom brodu sa novim motorom...
Naval od 15 do 20.000 e best bay za mene
Merry fisher koji imam sad je 45.000e nov...
To nije ista klasa ni u kojem slučaju...
A platformu sam radio jer je fabrička biće 1500e i ne odgovara mi...ova je mnogo bolje ispala vjeruj mi...
Jedno je napraviti platformu a jedno projektovati trup broda...
Ali kod nas su sve sami inženjeri...zato svaki trup treba spojler stabilizatore ili tonu olova u kolumbu,to je tako nema se šta pljuvati..
Francuzi imaju grešaka tipa samosekači klupice i tako te dječije bolesti...

i ajmo talasat u nedogled...
tema je jedno ti pišeš drugo,
ako je tema do 7m polovno, neznam šta onda treba spominjat navala... slažem se za novo do granice 15 da je best buy ali to nema veze sa temom...
znam koliko je novi merry i koliko si ti bio napisao da si dao, i siguran sam ta se u toj razliki krije sreća radi koje imaš potrebu pljuvat po našemu... dali se po brodu izgređenom u hr koji košta 50tisuća mora šta prerađivati?? zar to želiš reć
naravno da ti je platforma dobra jer si je napravio onakvu kakvu si htio za triplo manju cijenu, napisa san to jer toliko hvališ francusko savršenstvo a ipak cijeniš komotnu platformu i špirun kakve imaju domaći brodovi
i na kraju opet uspoređuješ vena od 5tisuća eura i francuza od 45, i po meni niti samosekači klupica nebi trebali zajebavat na savršenim brodovima... a što se tog tiče i moja primorka 77.god ima samosekače bočne staze npr... koje nemaju greške
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 10. 01. 2017. (14:53)

peroLA je napisao/la:
jaxy je napisao/la:Hrvatska mala brodogradnja je ista ko i Kubanska autoindustrija ..nema nikake razlike i sve se svodi na krpljenje i adaptacije prastarih karkasina.....

i zato imaš bayliner koji je sinonim za kvalitetu svjetskog razmjera

: Laughing4: : Laughing4: : Laughing3: dobra :clap:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la el passo » 10. 01. 2017. (14:59)

Pape je napisao/la:
lupis je napisao/la:
To be continued... :wave:

...nemoj vise molin te.

...i ovako me sve boli od smija ovog pokusaja objektivnog textića....

Meni nije nešto smiješan lupisov text, više objektivan i realan. No to mu sve skupa ne pristaje.
Tako da ovom prilikom apeliram na lupisa da se mani ozbiljnosti, soma da prestane zaje... papeta, papeta da spusti lupisu, lupisa da odgovori papetu i porera da se uključi u ovu priču...Nekako da forum uđe u normalnu kolotečinu :thumbup:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 10. 01. 2017. (15:03)

Ma nema savršeno...
Na yahtama zajebavaju sitnice a ne na brodu od 50.000e
Da vidiš tek talijane i njihove glupe greške...
Sve je to normalno...ali prepravljat komplet trup i misliti da je to to nema smisla...
A čovjek je spomenuo navala pa samo kažem da je ok.
za novi brod i motor sa full opremom dati 18.000 recimo
Ili za polovnog francuza još bolje :D
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 10. 01. 2017. (15:11)

Feral je napisao/la:prebacujem se dosta, a vjerojatno cu tako i nastavit dok ne nađem nešto sto mi odgovara. istražujem :)

ovo su mi zahtjevi. Radije bi novi brod ali osim Naval19 i Fortis590 (koji je ipak dosta manji od svih) nisam još pronašao neku drugu opciju. Naval23 izgleda ok, ali mi je malo velik i izvan budžeta.

1. za jednodnevne izlete i đitavanje po dalmatinskom akvatoriju (Hvar, Vis, Mljet, ... ). Mora imati min putnu brzinu od 15 - 20ak čv, s naglaskom na ekonomičnost. Vanjski motor.
2. bitno je da ima određeni komfor, ništa previše ali da dvoje ljudi može prespavat (frižider, lavandin, po mogućnosti wc)
3. triba bit pogodan za panulavanje i za lov sa štapovima (pomoćni motor obavezno, komande za upravljanje pomoćnim motorom na krmi). Recimo da ce se 90% vremena koristiti za ovo.
4. ne smi biti preko 7m niti skuplji od 25000eur

Da i ja napišem koju ozbiljnu. Vidim da lutaš i neznaš u biti što bi ti trebalo. Od MF-a do naval dalmatinke.

Ako nemaš puno vremena za provesti na plovilu osim ljetnog godišnjeg odmora, nemaš puno iskustva sa brodom itd...moja bi ti preporuka bila da uzmeš bellingardo cabin fisher 550.

Ima sve što si naveo da ti treba. Prostranu krmu za ribolov. Kabinu u kojoj bez problema prespava dvoje odraslih, putnu brzinu od 20 nm sa motorom od 70 ks i sa time dosta dobru ekonomiju plovidbe. Wc-a preko bande kolko oš ( nemoj se jako povoditi za izvedenicama wc-a na plovilima ispod 7m jer se ne možeš okrenuti osim ako imaš stas hobbita ). Kuhinjski blok nema no da se napraviti.
Osim toga brod nije težak i lako se stavi na trajler. Ne trebaju ti razne peripetije sa kamionima i dizalicama te izvlačenjima koja se masno naplačuju.

U svakom slučaju u tvom buđetu dobiješ kombinaciju novog plovila sa novim motorom i opremom koju želiš.... i još ti ostane za kupiti kustera od kustera da ti bude pomočno plovilo
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 10. 01. 2017. (15:14)

tomsic davor je napisao/la:A čovjek je spomenuo navala pa samo kažem da je ok.

Mislim da naval dodje malo vise od toga.
A dobijes brod koji se ni pod razno (ali ono sa faktorom 10) nece moc mirit sa galebom kojeg je dome linka.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la peroLA » 10. 01. 2017. (15:22)

tomsic davor je napisao/la:Ma nema savršeno...
Sve je to normalno...ali prepravljat komplet trup i misliti da je to to nema smisla...

neznam kakve prepravke trupa ti padaju napemet u ovoj temi, reci kamo to treba trup prepravaljat(osim što si ti radio prepravke na navalu), po meni niti na navalu s vb, a kamoli na skupljim (graši, super galebu,Leidi), ili pak na na još skupljim treba trupove prerađivat.... imam filing kad netko napiše domaće da ljudi vide samo Vena ili Mlaku, ili Dalmatinku na koju bi stavljali 30ks... neznam o čemu pričamo...
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 10. 01. 2017. (15:31)

marin je napisao/la:
lupis je napisao/la:MF 625

Može lock!

mocaisina... jesi ti to, sasvim opravdano i pravilno, preporučio francuski brod ?

Čovik je naveo koju brzinu očekuje,mada je i Tomsic vec primjetio da ona i ekonomičnost ne idu zajedno,relativno gledajući,ako ne uzme prevelik brod (zato sam mu napisao 625 a ne nešto veće) i s tim pretežak brod ,za ono sto mu treba,isto možemo pričati o ekonomicnosti.

A isto tako ,kome treba spor brod koji trosi 10x manje na uru,sa bar 2x više mjesta,u kabini i izvan nje,dovoljno okretan za panulu,u tom rangu cijene pa i jeftinije,M700..

Tko zida vikendicu ili obnavlja starinu,ili ima lokal ili neki drugi buisnnes negdi na otoku,pa da treba prevest paletu salonitki,bloketa,cementa,žuje,toalet papira biorazgradivog,manje stado koza,ovaca,muflona i tovara,tokarski stroj,mišalicu za beton,ili misli samo slagat predveze u toploj kabini,njemu preporucujem oleander.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la tomsic davor » 10. 01. 2017. (15:45)

peroLA je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:Ma nema savršeno...

neznam kakve prepravke trupa ti padaju napemet u ovoj temi, reci kamo to treba trup prepravaljat(osim što si ti radio prepravke na navalu), po meni niti na navalu s vb, a kamoli na skupljim (graši, super galebu,Leidi), ili pak na na još skupljim treba trupove prerađivat.... imam filing kad netko napiše domaće da ljudi vide samo Vena ili Mlaku, ili Dalmatinku na koju bi stavljali 30ks... neznam o čemu pričamo...

Naravno da nisam dirao trup na navalu...
Samo pokušao ugraditi brodski motor...
Ali svakako je taj trup već neko prepravio...
Po mom mišljenju solidno...koliko para toliko muzike...
Galeb je svakako isto neko prepravljao...
Graša isto,pa sad misle da je izvorno bio poludeplasman guc prije 30 godina
A leidi nemam pojma...samo znam da je leidi 600 ni prići merry fisheru od 6 metara...
A da ne može bez motora vanbrodskog od 150 ks koji svakako nije ekonomičan...
Jedino se po cjeni mogu mjeriti...
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 10. 01. 2017. (15:50)

Mislim da bi trebalo pomoć čovjeku da nadje brod i objasniti mu ono što ne zna...
Moj glas za mfa 625 isto...
Ako je vanbrodski
tomsic davor
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.