Calafuria 7m u kitu

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Calafuria 7m u kitu

PostPostao/la Mali Dabar » 25. 11. 2010. (15:02)

Bravo majstore !
Vidim da imas i znanja,pa je šteta da nekom daš da radi,ovako kada sam odradiš tocno znaš gdje je što.
Bit ce to dobar posao.Na slikama to čvrsto izgleda.
Nabaci još slika kada ubaciš motor i osovinu.
Nemoj kao vecina poceti i onda nestanu bestraga.
Nije valjda problem naci nekakav kamion s kranom,ne mora biti šlep služba jer imam osjecaj da oni skuplje naplate,moze i neki "kiper"jer vecina danas ima te kranove.

Sretno ! :wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la dioklecian » 25. 11. 2010. (15:57)

malo me omela kisa ali nastavak sljedi brzo, sad je sljedeca faza ubacivanje metalnih nosaca i njihovo vidanje za plastificirane nosace , bija sam pita one s pauk sluzbe jer mi se cine precizni za ubacit motor ali ne mogu ic van Splita a meni je motor malo van splita u skladistu nac cu ja vec neku preciznu dizalicu sa hidraulicniom kranom
dioklecian
Member

PostPostao/la kalafat » 25. 11. 2010. (17:08)

dioklecian je napisao/la:
kalafat je napisao/la:bez "živih" mjera direktno sa motora i osovine, to se ni najiskusniji meštri nebi uputili radit, svaka čast stvarno imaš hrabrosti za to iako nisi nikad dosad ugrađiva motor.

vjerovatno i u Splitskom skveru ito tako stavljaju pa vade motore kako bi uzeli mjere, valjda imaju dovoljno obrazovane inzenjere da sve prije pripreme i onda ubace motor, u doba od kad se ljudi sluze PCom tj u novijer doba postoji nactr motora sa svim mjerama u autocadu pa onda lijepo to sve prije prucis i vidis a na kraju nemos puno falit
eto bas i mene sad interesira sta ce bit kad uvalim dizalicom motor u brod

postoji, sokole moj, samo se u skveru brod projektira sa određenin motoron i to je skroz druga prica sta se tice ugrađivanja nego ovo u plasticne brode al necu sad raspravu o tome jer vidin da ti nije bas posal brodska mehanika
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la dimulius » 26. 11. 2010. (22:05)

dioklecian je napisao/la:malo me omela kisa ali nastavak sljedi brzo, sad je sljedeca faza ubacivanje metalnih nosaca i njihovo vidanje za plastificirane nosace , bija sam pita one s pauk sluzbe jer mi se cine precizni za ubacit motor ali ne mogu ic van Splita a meni je motor malo van splita u skladistu nac cu ja vec neku preciznu dizalicu sa hidraulicniom kranom

ima ti i Reto kamion sa kranom.
Koliko su precizni ne znam, ali mislim da bi cijena moga bit ok.
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la zore70 » 27. 11. 2010. (00:18)

dimulius je napisao/la:
dioklecian je napisao/la:malo me omela kisa ali nastavak sljedi brzo, sad je sljedeca faza ubacivanje metalnih nosaca i njihovo vidanje za plastificirane nosace , bija sam pita one s pauk sluzbe jer mi se cine precizni za ubacit motor ali ne mogu ic van Splita a meni je motor malo van splita u skladistu nac cu ja vec neku preciznu dizalicu sa hidraulicniom kranom

ima ti i Reto kamion sa kranom.
Koliko su precizni ne znam, ali mislim da bi cijena moga bit ok.

Ma čitan i nije mi jasno oko čega se da prostite jebete...uzest nekog koji vozi palete cigle da ti ubacuje motor u brod??Di nemaš pojma kakva je dizalica,čovik...
Pa kad opali negdi i odbije kantun,đelkot...a za šta...za sto kuna razlike koji i nisu razlika,vjerovatno je i više jer se moliš uslugu a u stvari je plaćaš....

Imaš koliko hoćeš ljudi koji imaju kamione sa dizalicama,rade sa brodima,motorima,i svima nama rade to svaki dan,tura po gradu je 300-350 kn,ljudi precizni,znaju svoj posal i nikad problema..samo triba pitat a ne od toga činit famu pa napravit više štete nego koristi..
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Mali Dabar » 27. 11. 2010. (09:03)

Kranan-dizalica,isti je kukumar i na šlepi i na kiperu.
Koliko je ko vješt s time i kako zan raditi druga je stvar.
Netko ima šlepu i ukljuci kran jedanput u sedmici dana i to na razbijenom autu,dok ovaj s kiperom servira 100 paleta dnevno i to ti slozi ka u pijatu.Da ne govorim da isti ubaci motor u kombi,kamion,di je malo tišnje nego u brodu.
Ovo nema veze s kamionom ,stvar je čovika !
Ali u svakom slucaju valja se malo raspitati i najjeftinije nije uvik najbolje,a isto tako ni najskuplje .
Kad se odrade sve pripreme najmanji je problem naci dizalicu.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 27. 11. 2010. (09:58)

zore70 je napisao/la:Ma čitan i nije mi jasno oko čega se da prostite jebete...uzest nekog koji vozi palete cigle da ti ubacuje motor u brod??Di nemaš pojma kakva je dizalica,čovik...
Pa kad opali negdi i odbije kantun,đelkot...a za šta...za sto kuna razlike koji i nisu razlika,vjerovatno je i više jer se moliš uslugu a u stvari je plaćaš....

Moran se u stvari u potpunosti slozit :oops:
Oni su mi pali na pamet jerbo se lik iz moje lucice s njima dogovara za ubacit motor, a meni dobro dodju za pribacit kaic u i iz lucice.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la dioklecian » 27. 11. 2010. (14:24)

ako ko ima kojeg pouzdanog i dobrog sofera koji ima preciznu ruku onda nek se javi , motor je u Solinu na paleti a treba brod odnit u Split i ubacit ga u brod koji je odaljen cca 4 metra od ceste , znaci kran mu mora bit minimalno 4 metra , na brod je stavljn kako ste vidili poklopac kabine pa onda trteba motor zavuc unutra a da ne napravi nikakvu stetu usput
dioklecian
Member

PostPostao/la kalafat » 27. 11. 2010. (16:18)

evo ti jedan iz solina http://autoprijevoznik-pjer-ostojic.com/index.php čovik ok radi s njim sam par puti voza svoj brod
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la zore70 » 27. 11. 2010. (20:41)

kalafat je napisao/la:evo ti jedan iz solina http://autoprijevoznik-pjer-ostojic.com/index.php čovik ok radi s njim sam par puti voza svoj brod

Eto,upravo toga mahera i ja stalno koristin...i za vozit brode i za akcije ubacivanja i vađenja motora,strojeva..
Taj je i Papinoga Oleandera vozija i vadija motor...i sve moje....
Fali tamo broj od vozača-dizaličara...Joško-0959069454...lipo nazovi i nemaš brige..
I pozdravi mi priku :thumbup: :wave:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 27. 11. 2010. (22:52)

zore70 je napisao/la:
kalafat je napisao/la:evo ti jedan iz solina http://autoprijevoznik-pjer-ostojic.com/index.php čovik ok radi s njim sam par puti voza svoj brod

Eto,upravo toga mahera i ja stalno koristin...i za vozit brode i za akcije ubacivanja i vađenja motora,strojeva..
Taj je i Papinoga Oleandera vozija i vadija motor...i sve moje....
Fali tamo broj od vozača-dizaličara...Joško-0959069454...lipo nazovi i nemaš brige..
I pozdravi mi priku :thumbup: :wave:

... :thumbup: ...Joke Legenda...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la malibrod » 27. 11. 2010. (23:48)

Ostojić ,ne samo da vozi u okolici Splita nego sam ga par puta vidio u Zg (čovjek precizno radi s kranom ,vidio sam kad je veće gumenjake dizao na kamion)i jednom sam ga vidio kod Križevaca kad je vozio novi trup "Marca Pola" iz laminarnice...
Žmuj vina,žmuj vode!
malibrod
Senior Member

Tip plovila: B-Square 290 gumenjak,motor Parsun 5

PostPostao/la zore70 » 28. 11. 2010. (00:10)

malibrod je napisao/la:Ostojić ,ne samo da vozi u okolici Splita nego sam ga par puta vidio u Zg (čovjek precizno radi s kranom ,vidio sam kad je veće gumenjake dizao na kamion)i jednom sam ga vidio kod Križevaca kad je vozio novi trup "Marca Pola" iz laminarnice...

Vozi on po ciloj Hrvatskoj,sad oprema još veći kamion i dizalicu,ljudi znaju svoj posal...ima i suhi vez,tamo ja držin svoje brode,i Papina pila je tamo.. :wave:
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la dioklecian » 28. 11. 2010. (11:20)

usput ako kome triuba suhi vez ali u zatvorenome do moze mi se javit , duzine do 7 metara a visina je oko 2,6 sa trajlerom max, cijena dobra
dioklecian
Member

PostPostao/la som » 28. 11. 2010. (15:20)

Ovo se polako pretvorilo u mali oglasnik.Ima li ko dobra maslinova ulja?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.