Potreba za vecim brodon. gradac, dalmatinka, primorka

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Potreba za vecim brodon. gradac, dalmatinka, primorka

PostPostao/la josey » 17. 07. 2025. (15:37)

Sunseeker je napisao/la:
josey je napisao/la:aj osvistite se svi skupa malo, nije nama najlipse jer smo djetinstvo proveli na gradacima i istrankama nego nismo znali za bolje. Ljudi i sa vecin brodovima od 6m znaju itekako uzivat. Samo neki to ocito nemogu shvatit, ili ne zele shvatit.

Evo, ja san isto ka ing naviga, proša svita i svita, sad radim potpuno drugi posa. Čak san i skiperiva ( i tu se zaljubia u naš Jadran ).

I potpuno razumim ljude kad kažu da više guštaju u malin brodima nego Azimutu. Moj jedan dobar prijatelj je pasionirani ljubitelj auta, ima ih par, od toga samo jedan noviji, SUV. Ovi drugi su mu stari oldtimeri i uvik govori da više gušta otić s njima u đir nego u bilo kojem novom.

Nema svatko isti pogled na svit.

nema da, al covik za SEBE kaze da vise gusta u starom autu nego novom, ne prica za OSTALE da ne znaju gustat u svojim brodovima.
Mislin koji proser.

Sunseaker, ti neznas gustat u svom brodu!
neznas, nema dalje
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la Sunseeker » 17. 07. 2025. (15:42)

josey je napisao/la:
Sunseeker je napisao/la:
josey je napisao/la:aj osvistite se svi skupa malo, nije nama najlipse jer smo djetinstvo proveli na gradacima i istrankama nego nismo znali za bolje. Ljudi i sa vecin brodovima od 6m znaju itekako uzivat. Samo neki to ocito nemogu shvatit, ili ne zele shvatit.

Evo, ja san isto ka ing naviga, proša svita i svita, sad radim potpuno drugi posa. Čak san i skiperiva ( i tu se zaljubia u naš Jadran ).

I potpuno razumim ljude kad kažu da više guštaju u malin brodima nego Azimutu. Moj jedan dobar prijatelj je pasionirani ljubitelj auta, ima ih par, od toga samo jedan noviji, SUV. Ovi drugi su mu stari oldtimeri i uvik govori da više gušta otić s njima u đir nego u bilo kojem novom.

Nema svatko isti pogled na svit.

nema da, al covik za SEBE kaze da vise gusta u starom autu nego novom, ne prica za OSTALE da ne znaju gustat u svojim brodovima.
Mislin koji proser.

Sunseaker, ti neznas gustat u svom brodu!
neznas, nema dalje

Ma dobro, ko se vidia sikirat radi foruma.

Neka ljudi rade šta oće samo da poštuju more i nas domaće.

Ja popizdim kad vidim furešte ( a tu mislin i na naše koji nisu s mora ) kako ne obadivaju naše domaće običaje i ne poštuju ih te se pozivaju na zakone i sl.

Postoje nepisana pravila i nažalost sve to odlazi u qurac zbog prevelikog broja onih koji ne poštivaju domicilno stanovništvo i naše običaje.
Sunseeker
Member

Tip plovila: Gradac

PostPostao/la porer » 17. 07. 2025. (15:45)

Alkar Sunseeker u sridu :thumbup:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Sunseeker » 17. 07. 2025. (15:47)

som je napisao/la:Neznam koju je poantu tribalo ubrati ali ja sam trentno cca dvadesetak dana od komada na moru, lovim ribu, pijen vino, spavam di me zatekne zelja za spavanjem, ne skiperiram, osim za sebe, zenu i dicu. Da neko nije spomenuo " kilometrazu" ne bi mi palo na pamet izracunavat.

Ja pokušavam al me jebe vrime. Baš je loše ove godine i nikako spojit više dana spavanja na brodu.
Sunseeker
Member

PostPostao/la Sunseeker » 17. 07. 2025. (15:50)

porer je napisao/la:Alkar Sunseeker u sridu :thumbup:

Kako je reka dotur Luigi u našem Malom mistu: Ala i ovih furešti, šta nam uništavadu našu lipu dosadu :D :D
Sunseeker
Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 17. 07. 2025. (15:51)

Sunseeker je napisao/la:
Ivek Zagorec je napisao/la:Jedna zanimljiva slika sa fejsa.
Nije zanimljiva možda kolko je emotivna.
Gradac 580.

Kad te starost stisne,godine rade svoje.

slika

Teško da se takva objava može naći kod nekoga azimuta, cranchia i nekim takvima.

Jel ti čovika znaš?

Ako znaš, šta mu ne objasniš da ne može emocije prodavat. To šta je njemu bilo lipo na tom Gradcu ne znači da on vridi toliko. Moj je sa svin preinakama, uređenjima i svime isto puno šoldi potrošeno. Ni u ludilu ne mislin da toliko vridi.

Ma neznan ga, ovo mi iskočilo na fejsu.
Ja sam mišljenja da tu ljudi na forumu vole čitat o tim našim barkama, nego o nekakvim azimutima i takvim sličnima.
Nek neko piše o njima kad ih kupi.
Bez namjere da se pravim pametan dati ću vam savjet: Plovite i krstarite bilo kada i bilo čime i kada god možete.
By:naš doktor ginekol7
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la Sunseeker » 17. 07. 2025. (16:00)

A vidi Ivek, to ti je zbilja jednostavno.

Da san ja osta navigat i doša do chief matea ( nisam nikad bia senior oficir ) onda bi sad ima cca 10 iljada eura misečno plaću ( to ti naravno ovisi o kompaniji, o vrsti broda i sad da ne nabrajam šta sve ne..) ali lipi šoldi i moš živit baš lipo.

Misliš li ti, da bi ja, čovik u 40ima, sa toliko šoldi vozia Gradac ili Leidi ?

Evo, mogu ti sam odgovorit. Ne bi. Meni rođak vozi brod od 35 000 eura, jer naviga i jer može. A i zato šta nije doma pa mu triba nešto takvo komodno i brzo kad je doma.

Tako i to.
Sunseeker
Member

PostPostao/la Ivek Zagorec » 17. 07. 2025. (16:07)

:thumbup:
Sve ja to kužim.
@Sunseeker
Bez namjere da se pravim pametan dati ću vam savjet: Plovite i krstarite bilo kada i bilo čime i kada god možete.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la ginekol7 » 17. 07. 2025. (18:28)

"Ubrati poantu" znači shvatiti bit priče ogoljenu od formalnih i taksativnih momenata. To znači razumjeti nečiju ljubav prema malom brodiću a ne hvatati se za milje i kilometre i izračunavati koliko je on zapravo preplovio. To je nebitno. Naravno, brod mogu voljeti i u njemu uživati i oni koji ih redovito mijenjaju i to sve veće i bolje. Ipak, MOJE mišljenje je da netko tko na sajmu kupi brod za 1000000 E i otplovi sa njime NIKADA neće imati prema njemu emociju kao netko tko uzme raspalu karampanu i radeći kao manijak napravi od toga za sebe upotrebljivi brod. Može imati emocije prema hrpi novca koji je dao.
Može imati emocije i prema brodu ali opet kao prema vrijednosti a ne BRODU. Poznajem neke takve ljude. Njima je brod kao vrijednost i često pričaju o tome kako i kada ga prodati da previše ne izgube.
I to je OK, ali to nije dio priče sa početka.
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

PostPostao/la Ivek Zagorec » 17. 07. 2025. (18:39)

Bravo doktore, eto ti odma u srž pogađaš.
Ja sam u ovih godinu dana upoznao puno ljudi koji krstare našim morem sa primorkama, sirijusima, dalmatinkama, i svi mi rekli jedno da za njih ne postoji bolje, za gušt i za godišnji odmor nema boljega.
Svi sa veseljem nakon sezone rade kaj treba i spremaju se za novu sezonu.
Čak sam napisao tu post sa jednim dedom koji ima primorku i nema tih novaca za koju bi ju prodao.
Ja kad čitam tvoje postove i kako ti pišeš to je ono nešto, čar znanja i iskustva. :thumbup:
Zato sam stavio ovu sliku od danas od gradaca 580.
Za njega ne postoji bolje, jer je emotivno bio vezan za brod, a onaj ko ima azimuta, cranchia i neznam kaj taj sigurno nije tolko vezan.
Ja se tolko veselim svojem brodu da to nemogu opisat, i živim za taj dan kad će ići u more, i nek ja spavam gore i lagano od vale do vale. :thumbup:
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la lior » 17. 07. 2025. (19:29)

:crazy: bez veze
lior
New Entry

Tip plovila: G646

PostPostao/la lior » 17. 07. 2025. (19:52)

lior je napisao/la::crazy: bez veze

ova rasprava. Triba više brodova.

Zadana neograničena svota novaca:

Yachta za uživanje liti.
Brzi i opasni brod za ribolov da moš doć brzo na poštu i ne prevelik da moš sve sam.
Jedrilica za priko Atlantika i dalje
Grašo i slični za na lignje.
:D
lior
New Entry

Tip plovila: G646

PostPostao/la mack » 17. 07. 2025. (20:51)

Koja rasprava oko oglasa kojim čovjek pokušava isto što i svi trgovački lanci - prodati skuplje kroz izmišljene emocije. A Ivek zagrizal na to ko kapitalac i ne pušta,
Da su tu stvarne emocije u igri, čovjek bi našao nekog zaljubljenika koji bi nastavio brinuti o barci sa istim žarom i dao bi je za sitne novce.
Ovako, mazanje očiju iliti - kurč......
mack
Member

Tip plovila: Leidi 600

PostPostao/la porer » 17. 07. 2025. (21:35)

ginekol7 je napisao/la:"Ubrati poantu" znači shvatiti bit priče ogoljenu od formalnih i taksativnih momenata. To znači razumjeti nečiju ljubav prema malom brodiću a ne hvatati se za milje i kilometre i izračunavati koliko je on zapravo preplovio. To je nebitno. Naravno, brod mogu voljeti i u njemu uživati i oni koji ih redovito mijenjaju i to sve veće i bolje. Ipak, MOJE mišljenje je da netko tko na sajmu kupi brod za 1000000 E i otplovi sa njime NIKADA neće imati prema njemu emociju kao netko tko uzme raspalu karampanu i radeći kao manijak napravi od toga za sebe upotrebljivi brod. Može imati emocije prema hrpi novca koji je dao.
Može imati emocije i prema brodu ali opet kao prema vrijednosti a ne BRODU. Poznajem neke takve ljude. Njima je brod kao vrijednost i često pričaju o tome kako i kada ga prodati da previše ne izgube.
I to je OK, ali to nije dio priče sa početka.

Doktore ja sam radio na ovim brodovima koju sam sliku stavio (post premješten). Po cijelom svijetu.
Moj šef ima Azimut 880 s. Ja imam jna drvenjaču plastificiranu. Obojica sretni :thumbup:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la som » 17. 07. 2025. (21:48)

ginekol7 je napisao/la:"Ubrati poantu" znači shvatiti bit priče ogoljenu od formalnih i taksativnih momenata. To znači razumjeti nečiju ljubav prema malom brodiću a ne hvatati se za milje i kilometre i izračunavati koliko je on zapravo preplovio. To je nebitno. Naravno, brod mogu voljeti i u njemu uživati i oni koji ih redovito mijenjaju i to sve veće i bolje.

Moj doktore ja bauljam po moru (vecinom sam a povremeno sa zenom) od 82 ili 83 i to redovito. Sve je pocelo s glisericem Rio 450 Top i Mercury, 50 Hp, tri cilindra, 2T. Promjenio sam desetak brodova, izmedu ostalog ima sam 11 metarski brod sa Flybridem kad je bilo pravilo ako drzis brod u Aci marini moga si u bilo kojoj drugoj biti tri dana besplatno.Koncesije nisu postojale. Davno je to bilo. Prosa sam od Pule do Dubrovnika svako misto, svaki školj, svaku valu bar 20 do 30 puta. Bia par puta u Italiji, jos za Juge kad je bilo puno kompliciranije nego danas. Nije bilo liti vale na moru u kojoj u dnu nije bilo tri cetiri domaca broda. Manji su isli lovit a na admiralskom su spavala dica i kuzinavalo se. Nije postojao GPS, a sonder je bilo cudo koje se vrtilo i mjerilo dubinu. Svi smo plovili s kartama koje su sve bile isarane obicnom olovkom. Danas je to izumrlo, nema domacih ljudi ili ih ima jako malo. Na kraju sam Galeba, goli trup, svi sta me znaju su se smijali ali ni me bilo briga. Sve sta ima u brodu je mojih ruku djelo. To mi je za dusu i moj gust. Ja bi triba ubrati poantu. Davno sam ja svoju ubrao. Ovo pisem iz broda na sidru usred Kornata, a vani dere bura inace mi ne bi palo na pamet ovako nesta napisati da ne ispadne da sam sebe hvalim. Meni je muka sta je samo moj brod na sidru a rijetko se nade domaci covik pored. Za jos koju godinu sve ce biti samo stranci ako prije ne uniste more. Ja se jos nedam. Pola ovakvih rasprava na forumu meni je za umrit od smija. Idem lec.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.