Calafuria 7m u kitu

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Calafuria 7m u kitu

PostPostao/la žbirac » 22. 10. 2010. (19:04)

jednostavno probi rupu 2-3 desete šire nego šta se buža inače, i neće ti tribat brusilica posli!
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la skanap » 22. 10. 2010. (19:26)

motor se ne stavlja u brod priko interneta,TO ZAPAMTI DOBRO,da nebi posli bilo...moras imat kut od 7 stupnjeva,a ne logarine radit napamet po visini motora,nego kako motor pita po kutu prema vodenoj liniji...toliko od mene
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la zore70 » 22. 10. 2010. (19:37)

dioklecian je napisao/la:išpak mi je vaznije da ne pusta ruzinu a ako se nu bude dalo odvodat onda ce brusilica radit
a uvik se poslin mogu probit vece rupe i ponovo mascat

Kad u inox ploči zaguca inox vida..onda nema bušenja šire rupe...samo rušenja svega s reda ili pomicanja motora put prove ili krme...a onda je dernek..

Općenito rješenje stavljanja inox lama na plastificirane longarine izvana nije baš tehnološki.....
Ja san uvik za drvo..i to meko,radi upijanja smole..pa na njemu na kit i vide utopljena traka od najobičnijeg čelika,lipo obrušena ili opjeskarena...pa priko svega 6..8..10..12 slojeva laminata,ovisno o motoru i brodu....pa se lipo malo brusne...pa top coat priko toga...i onda na kraju kroz plastiku u lamu narezani navoji,jednostavno,sigurno..
Prenosi se sva sila ravnomjerno na postolja,sve je jedna masa radi vibracija......

Naravno,ukusi,mišljenja i znanja su različiti pa svak po želji..... ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la komarčeros » 23. 10. 2010. (07:08)

zore70 je napisao/la:
dioklecian je napisao/la:išpak mi je vaznije da ne pusta ruzinu a ako se nu bude dalo odvodat onda ce brusilica radit
a uvik se poslin mogu probit vece rupe i ponovo mascat

Kad u inox ploči zaguca inox vida..onda nema bušenja šire rupe...samo rušenja svega s reda ili pomicanja motora put prove ili krme...a onda je dernek..

Općenito rješenje stavljanja inox lama na plastificirane longarine izvana nije baš tehnološki.....
Ja san uvik za drvo..i to meko,radi upijanja smole..pa na njemu na kit i vide utopljena traka od najobičnijeg čelika,lipo obrušena ili opjeskarena...pa priko svega 6..8..10..12 slojeva laminata,ovisno o motoru i brodu....pa se lipo malo brusne...pa top coat priko toga...i onda na kraju kroz plastiku u lamu narezani navoji,jednostavno,sigurno..
Prenosi se sva sila ravnomjerno na postolja,sve je jedna masa radi vibracija......

Naravno,ukusi,mišljenja i znanja su različiti pa svak po želji..... ;)

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
i još puuunoo toga
Hrvati iznad drugih Hrvata i time veci Hrvati od onih "drugih" po raznoraznim zaslugama, sve profesori prava, predstavnici ugnjetavanih, strucnjacu u brodogradnji, cuvaoci ribolovnih tajni, umjetnici u ocitavanju propulzije...
komarčeros
Member

Tip plovila: drvena pasara 6,5m DMB

PostPostao/la dioklecian » 25. 10. 2010. (10:05)

skanap je napisao/la:motor se ne stavlja u brod priko interneta,TO ZAPAMTI DOBRO,da nebi posli bilo...moras imat kut od 7 stupnjeva,a ne logarine radit napamet po visini motora,nego kako motor pita po kutu prema vodenoj liniji...toliko od mene

ispade neka fama oko ugradnje motora , a tek pucanje cijena za ugradnju
pa naravno da se nosaci motora stavlja po vodenoj liniji to bi trebalo bit osnovna stvar
a sto se tice kuta motor je kupljen sa kopcom koja ima kut od 8% tako da motor treba stat sto ravnije u odnosu na vodenu liniju a ali koju (onu kad brod stoji ili kad vozi) skroz dvi razlicite linije tako da je i relativno
ima sam tako jednoga na pocetku koji treba ugradit motor, napravit drvene nosace , kad ono ispade da covik samo prica a od posla sve ukrivo, dok sam sve vratija u centar i dobija sirinu za ugradnju ima san 2 dana posla i tako da sad sve radim sam a u krajnu ruku nije se niko naucen rodija,
opet bi angazira kad budem spaja osovinu i centrira motor jednog dobrog i preciznog brodskog mehanicara da mi izmiri distance sa komparatorom i splentama kako bi sinja za probusit rupe na nosacima i da mi masca navoje na nosacima, tako da eto ove precizne stvari ne treban eksperimenete radit
dioklecian
Member

PostPostao/la dioklecian » 25. 10. 2010. (10:18)

a sta se tice komentara o internetu , mislim da ga je Bog izmislija koliko je koristan i koliko covik moze naucit na njemu , ima sam neka iskustva oko mehanicarskih radova na volvu od 430 konja i ne ukljucivanja turbine , vrtili razni mestri , pa skidali turbine , pa mirili tlakove , pa jos toliko radova i radova i nista , pa drugi mestar itd
i na kraju ja nadem na internetu da su neki imali slican problem i da na jednoj maloj kutijici od elktronike koja je zavidana na blok treba je otvorit i uzet fen za kosu pa mnalo prosusit tu elektroniku koja izgubi kontakt radi kondeziranja vlage i sve proradi kako treba a da se ne dogodi ponovo treba izbusit malu rupicu da se ne kondezira vlaga
tako da mi je internet tada ustedio gomilu novaca a da ne govorim di bi otisli radovi od mestara cak bi se mozda i razvidava ostatak motora
dioklecian
Member

PostPostao/la žbirac » 21. 11. 2010. (13:17)

napreduju li radovi kako?
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la dioklecian » 22. 11. 2010. (10:56)

tek su mi dosla oprema iz Italije osovina, kormilo, lezaji, propela itd pa cu sad ove dane kad stane kisa ic sa ugradnjom motora, trazin bas nekoga sa auto dizalicom da mi ubaci motor u brod, mislin da san dovoljno tvrdo napravija nosace za motor ali opet kad stanem nogom onda mi se nekako cini da jos brod uvija na mjestu di treba doc motore ali stravija sam preko 10 ruku epoxia i rovinga
dioklecian
Member

PostPostao/la nostromo » 23. 11. 2010. (14:25)

dioklecian je napisao/la:tek su mi dosla oprema iz Italije osovina, kormilo, lezaji, propela itd pa cu sad ove dane kad stane kisa ic sa ugradnjom motora, trazin bas nekoga sa auto dizalicom da mi ubaci motor u brod, mislin da san dovoljno tvrdo napravija nosace za motor ali opet kad stanem nogom onda mi se nekako cini da jos brod uvija na mjestu di treba doc motore ali stravija sam preko 10 ruku epoxia i rovinga

Prika-plati meštra ;)
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la zore70 » 24. 11. 2010. (00:19)

dioklecian je napisao/la:a sta se tice komentara o internetu , mislim da ga je Bog izmislija koliko je koristan i koliko covik moze naucit na njemu

Nije ga Bog baš za sve stvorija...da san dicu radija priko interneta,nikad ćaća nebi posta ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 24. 11. 2010. (00:30)

dioklecian je napisao/la:....ali opet kad stanem nogom onda mi se nekako cini da jos brod uvija na mjestu di treba doc motore ali stravija sam preko 10 ruku epoxia i rovinga

...a sad zamisli kad ti dojde 500-njak kili makine....pa još je upališ....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la josme » 24. 11. 2010. (10:23)

zore70 je napisao/la:
dioklecian je napisao/la:a sta se tice komentara o internetu , mislim da ga je Bog izmislija koliko je koristan i koliko covik moze naucit na njemu

Nije ga Bog baš za sve stvorija...da san dicu radija priko interneta,nikad ćaća nebi posta ;)

A i ovako nisi sto posto siguran.. :lol: :lol: :lol:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Mali Dabar » 24. 11. 2010. (10:30)

dioklecian je napisao/la:tek su mi dosla oprema iz Italije osovina, kormilo, lezaji, propela itd pa cu sad ove dane kad stane kisa ic sa ugradnjom motora, trazin bas nekoga sa auto dizalicom da mi ubaci motor u brod, mislin da san dovoljno tvrdo napravija nosace za motor ali opet kad stanem nogom onda mi se nekako cini da jos brod uvija na mjestu di treba doc motore ali stravija sam preko 10 ruku epoxia i rovinga

10 ruku i uvija se :o
Da si marmeladu toliko maza,kada se osuši nebi se uvijalo............. :D
Nešto tu ne štima,kako su ti vec rekli uzmi meštra da nebi osta bez svega !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la dioklecian » 24. 11. 2010. (10:58)

sve vrvi od jakih mestara , vecina se samo ono pravi pametno a vidim po postovima od prije da su i sami prije nekog vrimena pitali i pisali gluposti oko tema na forumu a sad bi neko reka da su iskusni nema sta
evo napisa sam da trazim covika da mi pomogne centrirat motor , probusi rupe u longarinima i masca nareze i da cu ga platit dnevnicom od 100 EURA pa se nijedan jos tako dobar mestar nije ponudija da bi to moga kvalitetno napravit i onda di su ti tvz mestri ili mu je mozda mala dnevnica
dioklecian
Member

PostPostao/la josme » 24. 11. 2010. (11:09)

Pravo kažeš.. :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.