Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
mali od palube je napisao/la:Struja
-------
Budući da ne znam hoće li plinski hladnjak ostati trajno ili ću iduće godine instalirati čudesa koja trebaju za kompresorski hladnjak, za ovu će godinu i struja biti eksperiment. Kupio sam prekjučer dva polovna akumulatora. 56 i 60 Ah. 30 € svaki. Već su kod kupovine imali 12.9 V. Dopunio sam ih prekjučer i još uvijek drže iznad 13 V. Ideja je da jedan bude u brodu, a drugi u kući na punjaču. Struja će mi trebati za:
1. redovno punjenje dva mobitela
2. redovno punjenje jednoga laptopa
3. dva svjetla - u kabini i ispod tende - mislim da svako ima ispod 1 W, ali nisam siguran
4. eventualna poziciona svjetla ako me zatekne noć u plovidbi (također led vrlo male potrošnje)
5. pumpica za slatku i slanu vodu na sudoperu
6. kaljužna pumpa
Nadam se da će s takvom potrošnjom pun akumulator od 56/60 Ah izdržati 3 dana prije no što mu napon padne na 12.3 V. Ako izdrži, super... ako ne - onda ću razmišljati što dalje...
Ivek Zagorec je napisao/la:Ma za kompresorski frižider trebaš baterijski generator neki mali, i neki mali panel, imaš struje za izvoz.Prek dana ti ga ljepo puni i siguran si za noć.
I netrebaš nikakva čudesa.
Ja baš danas igrom slučaja dobil takvu jednu igračku.
som je napisao/la:Ivek Zagorec je napisao/la:Ma za kompresorski frižider trebaš baterijski generator neki mali, i neki mali panel, imaš struje za izvoz.Prek dana ti ga ljepo puni i siguran si za noć.
I netrebaš nikakva čudesa.
Ja baš danas igrom slučaja dobil takvu jednu igračku.
Baterijski generator? Mali? Koliko mali i sta da radi s njim? Da puni brijaci aparat!
Mali panel? Koliko mali, 20, 30, 40 W? Imas 1 ili 2 A.
A da probas dati nekome ko zna da ti izracuna.
Trenutno korisnika/ca: bocadicattaro, žbirac i 8 gostiju.