Molim pomoć između plovila grašo 20, betina 20,nerezine 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Molim pomoć između plovila grašo 20, betina 20,nerezine

PostPostao/la kiki77 » 03. 09. 2021. (08:22)

josey je napisao/la:onda te sigurno nece kostat 70 000e osim ako unutra neces stavit dva yanmara od 200ks

Znači samo kit bi me izašao 40000 e još + PDV. Posalao mail na brodogradilište betina tako mi rekli
kiki77
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gradac 580

PostPostao/la josey » 03. 09. 2021. (08:41)

ma nema sanse,
ili su oni tebe krivo razumili ili si ti njih krivo razumio.
sto im kit podrazumjeva? ima faza opremljenosti broda "KIT" a sve osim motora
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la lupis » 03. 09. 2021. (08:46)

Bez uvrede,ali kupovat ove naše brodove(brodiće) nove ,u bilo kakvoj fazi,je ludost.
Netko je napisao da je Galeb otišao u povijest.Nije!On JE povjest!

Grašo još ajde,meni se sviđa,ali o kojoj lovi se radi?
Normalno da tu najviše igra motor,zato sam i naveo G20 sa Yanmarom od 100 ks i puno skupe opreme za 24000 početna cijena(kao da ima lombardinija 50 ks)barka je 2004 ali plastika je plastika,ako nema puno sati motor ,taj brod ide za 20-22,i još bar toliko ako ne i duplo ostane u takujinu...

A isto tako budimo realni,svaki dan prođe mi 200 plovila pod nosom,ti naši brodi za svako more,Galeb,Grašo,Gull,Betina,pa do najmanjeg pičuljana su precijenjeni,plastika ,skučen prostor,neudobni do bola,načičkani raznom skupom opremom koja ima itekako svoj rok trajanja,za razliku od same plastike koja je vječna a realno ne vridi niš..

Ako pričamo o novome i o cijeni,naši su dizajnom zastarjeli,izgledaju novi kao da ne vride više od 30-40000 s motorom,a to su im početne cijene bez makine,..

Kao da netko danas proizvodi Golfa 3 i stavi najnoviji hibrid.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lošinj » 03. 09. 2021. (10:00)

Teško je danas kupiti išta po normalnoj cijeni, pogotovo u nautici.
Ako te plovilo ispadne 20 000€ toliko ćeš još platiti za motor sa ugradnjom i dodatcima.
lošinj
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la Darkopic » 03. 09. 2021. (12:42)

josey je napisao/la:
kiki77 je napisao/la:Znači da za galeb 6,75 treba izdvojiti preko 70 000 E , po meni taj brod ne vrijedi te novce

inace ne reagiram na ovakve teme (pratim temu od samog otvaranja), a pogotovo na ovakve postove.
Lijepo od tebe sto si se ogradio i rekao da po tebi taj brod ne vrjedi te novce.
Ali da te pitam, o kojem tocno brodu pricamo i sa kojim motorom i sa kojom opremljenoscu?
70 000e su veliki novci slazem se, al za sto tocno, koji brod?

nemoj mjesat kruske i jabuke, i brod u kitu samo sa vratima i prozorima i motorom od 50ks, i kompletan brod sa yanmarom od 125ks
razlika u cjeni je duplo.

Mozes otic od jednog do drugog ponudjaca, tare zanze jukic pa vidjet sto ce ti za koliko novaca napravit.

Jako je nezahvalno komentirat cjenu bez da si vidio specifikacije
npr,
razlika winch, bow thruster, frizider, dakle razlika ugradjenih komponenti a ne jedna varijanta to ima druga nema, moze biti 4000e.
jastuci u brodu, razlika moze bit jos 2000e
drvo na brodu jos par tisuca eura.
elektronika, 2000e ...
hidraulika umisto sajle,
inox po brodu
propela a klasa umisto c....
jos par tisuca... i tako desetke detalja, i kad podvuces crtu ISTI BROD, ma kad ti kazem isti, isto ima winch, bow, frizider, radar, tv, gps/fish finder/ ploter... 20 000e - 30 000e razlike. a da ne pricam o motoru
i onda se poceses po glavi i vidis da nije isto.

osim toga,
da se nac rabljeni gull arausa galeb, za fer cjenu. iako galeb opcenito jako drzi cjenu
zasto ne rabljeni nego novi? znas i sam kad je nesto novo da placas to sto je novo, i sto ces ti prvi prdnut u tom brodu. ;)

Točno,potpisujem!
Darkopic
New Entry

Tip plovila: Ocqueteau 695

PostPostao/la Darkopic » 03. 09. 2021. (12:48)

Isto se slažem da ovi naši su precijenjeni.
Meni brod koji nema tuna door je prošlost.
Ako provodiš dane i dane na njemu to preskakanje krme me ubija u pojam.
Isto tako te limun krme su lijepe ali gubiš dosta mjesta ne samo po pitanju veličine nego i praktičnosti.

Tvoje razmišljanje da uzmeš Nanni-ja ti preporučam. Imam isti taj samo jači model i motor je super.
Samo taj motor kubotine baze ima 3700 kubika i nije malen tako da na to dobro obrati pozornost.
Darkopic
New Entry

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 03. 09. 2021. (16:48)

josey je napisao/la:ma nema sanse,
ili su oni tebe krivo razumili ili si ti njih krivo razumio.
sto im kit podrazumjeva? ima faza opremljenosti broda "KIT" a sve osim motora

... u marini Betina radi sin od Tare koji je proizvodija galebe u Vodicama ... mozda on zna nesto vise :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la josey » 03. 09. 2021. (18:41)

gull 745 je 2015 kosta 12500e u kitu
sa komplet kontrastampom
cjena potpuno opremljenog plocila je bila 52000e
sta je inflacija od 2015 300% pa sa je sad brod 40 000?

dakle sjest u auto otic u tvornicu dogovorit se sa proizvodjacem razinu opremljenosti i vidit kolka ce biti cjena.

ako se ne varam prije dvi godine sam bio u drustvu koje je pricalo o tome da naruce 3x galeb 6.75 ako se ne varam cifra o kojoj se pricalo je bila 10000e po komadu
al su morali uzet 3kom.
tako da ta cifra za kit od 40 000 e je suluda

mozda jedino ako pricamo o potpuno opremljenom brodu bez motora
josey
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 06. 09. 2021. (13:40)

Darkopic je napisao/la:Isto se slažem da ovi naši su precijenjeni.

U cemu je razlika u precijenjenosti nasih brodova u odnosu na strane?
Treba bit realan i shvatit da dobro opremljen novi brod od 6, 7, 8, 9... metara ima svoju cijenu.

Leidi 660 sigurno nije ispod 60.000, ali zasto bi i bila?
800-ka je oko 100.000, ali opet, zasto mislimo da ona to ne zaluzuje?

Primjerice, Nimbus 305, koji unutra ima 1 D3 ili 1 D4 Volvo (dakle pogon isti ka u grasi 20/23), dodje i do 300.000
Ranieri sundeck 285 (8 metri, dva vanbrodska motora) ide prema 200.00
Beneteau Flyer spacedeck (7 metri, 1 vanbrodski, samo konzola, bez kabine, u principu samo plasticurina) 60-70.000

Darkopic je napisao/la:Meni brod koji nema tuna door je prošlost.

To sad ovisi u preferencama svakog od nas i nije eksluzivno vezano za nase ili strane brode. Jos damor ih je stavlja pocevsi od Fjake pa dalje.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la el passo » 06. 09. 2021. (21:36)

Ne mogu vjerovati da neko još kupuje graška. I za to plača masne pare. Brod zakurac, mjesta ima više na kvarnerplastikinoj vegi, ploviš putnom brzinom pod kutem od 45 stupnjeva...u biti to se ne može nazvati plovidba, više je oranje ili silovanje mora...kako god.
Kada već moliš pomoć, bilo bi dobro napisati za što bi ti brod trebao, koliko radnih sati kroz godinu planiraš sa motorom odraditi itd. Sjećam se tematike kada je Dimulius kupovao svoga, rekao je cca 100 sati godišnje. U takvom slučaju je brod sa silovanim unitarnjim...onaj koji motor ispod kasuna posred kokpita a ne ispod palube...bacanje para. To sam tvrdio kada sam bio novi na forumu, tvrdim i sada kad se svekoliko pučanstvo RH uvjerilo da vanbrodski motori nisu loša stvar. Pa su postupno počeli kupovati puno iskorištenije koncepte plovila sa vanbrodskim motorom. Kada sam prvi put vidio leidi 600 sa vanbrodskim, pomislio sam...konačno se neko sjetio napraviti brod kako treba...ali na žalost taj će propasti. No na sreću bio sam u krivu i obrt Leidi je postao jedan od najjačih hrvatskih nautičkih brendova sa podosta izvoza.
Evo, čak je i Lupis prešao na vanbrodski...to ti sve govori
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la josey » 07. 09. 2021. (06:24)

koncept modernog broda je “motor na krmi”
vidi sad, sve vise je brodova 9-10 pa cak i 11 i 12 m sa motorima na krmi.
valjda ima neki razlog osim ekologije i nox-a

trosi vise?
a trosi, al kolko?
a razlika u cjeni motora duplo :(
josey
Old Senior Member

PostPostao/la kiki77 » 07. 09. 2021. (07:32)

el passo je napisao/la:Ne mogu vjerovati da neko još kupuje graška. I za to plača masne pare. Brod zakurac, mjesta ima više na kvarnerplastikinoj vegi, ploviš putnom brzinom pod kutem od 45 stupnjeva...u biti to se ne može nazvati plovidba, više je oranje ili silovanje mora...kako god.
Kada već moliš pomoć, bilo bi dobro napisati za što bi ti brod trebao, koliko radnih sati kroz godinu planiraš sa motorom odraditi itd. Sjećam se tematike kada je Dimulius kupovao svoga, rekao je cca 100 sati godišnje. U takvom slučaju je brod sa silovanim unitarnjim...onaj koji motor ispod kasuna posred kokpita a ne ispod palube...bacanje para. To sam tvrdio kada sam bio novi na forumu, tvrdim i sada kad se svekoliko pučanstvo RH uvjerilo da vanbrodski motori nisu loša stvar. Pa su postupno počeli kupovati puno iskorištenije koncepte plovila sa vanbrodskim motorom. Kada sam prvi put vidio leidi 600 sa vanbrodskim, pomislio sam...konačno se neko sjetio napraviti brod kako treba...ali na žalost taj će propasti. No na sreću bio sam u krivu i obrt Leidi je postao jedan od najjačih hrvatskih nautičkih brendova sa podosta izvoza.

Ja bih brod koristio ljeti 10 dana za djite max 3 osobe ostatak ljeta najčešće 1 do dvije osobe za ribolov.... zimi sam dosta često na moru u ribolovu jedna do dvije osobe... meni treba nešto za prespavat 2-3 osobe...ljeti mi ne smeta ako je gužva uvik ima mista na krmi... opet bi htio da mi plovilo vozi nekih 10-13 putne da mogu na pošte zimi... godišnje provedem više od 150 dana na brodu. gledao sam nerezine 630 ali samo s kopna u plovidbi i brod mi se svidio ali ne mogu suditi pošto taj brod prvi put vidim i to na 10 sec .
kiki77
New Entry

Tip plovila: gradac 580

PostPostao/la Darkopic » 07. 09. 2021. (08:07)

dimulius je napisao/la:
Darkopic je napisao/la:Isto se slažem da ovi naši su precijenjeni.

U cemu je razlika u precijenjenosti nasih brodova u odnosu na strane?
Treba bit realan i shvatit da dobro opremljen novi brod od 6, 7, 8, 9... metara ima svoju cijenu.

Leidi 660 sigurno nije ispod 60.000, ali zasto bi i bila?
800-ka je oko 100.000, ali opet, zasto mislimo da ona to ne zaluzuje?

Primjerice, Nimbus 305, koji unutra ima 1 D3 ili 1 D4 Volvo (dakle pogon isti ka u grasi 20/23), dodje i do 300.000
Ranieri sundeck 285 (8 metri, dva vanbrodska motora) ide prema 200.00
Beneteau Flyer spacedeck (7 metri, 1 vanbrodski, samo konzola, bez kabine, u principu samo plasticurina) 60-70.000

Darkopic je napisao/la:Meni brod koji nema tuna door je prošlost.

To sad ovisi u preferencama svakog od nas i nije eksluzivno vezano za nase ili strane brode. Jos damor ih je stavlja pocevsi od Fjake pa dalje.

Da budem precizniji sa svojim stavom, svi stariji naši brodovi su mi precijenjeni.
Leidi mi je odličan i 800R mi je čak i u planu jednog dana, isto tako SAS-Vektor su vrhunski brodovi.
A ostali,kako sam napisao svi bez tuna door-a su meni bezveze, isto tako velike staklene površine su meni jako bitne.
Damor mi se nikako ne sviđa jer mi liči na njemački bunker sa onim prozorima, kada ga vidim, samo čekam da izvuče puške kroz te puškarnice.
Jako dobar primjer modernizacije je pičuljan 720 bez tuna door-a i sa starinskim prozorima a u NG je napravio ''nekakav'' tuna door i stavljeni su lijepi moderniji prozori.
U današnje vrijeme kupovati brod sa starim detaljima kao npr. ti prozori su bacanje novaca.
Normalno o ukusima je teško raspravljati i neće se svako složiti samnom,ali to je moje mišljenje.
O brodovima sa kutijom kao poklopcem motora u krmenom kokpitu ne želim ni razmišljati kao npr. spomenuti Grašo 19 i 20.
Normalno to sve pričam za potpuno novi brod dana 2021.g.
Vrlo vjerovatno da danas kupujem novi brod do 60 000eur, među prvima bi mi bio LEIDI 660.
Nije meni toliko problem sami vanjski motor kao takav i njegova potrošnja, nego što mi uzima ogroman dio krmene platforme. Ali sve drugo kod tog broda mi je dobro.

Koliko kužim čovijek kupuje brod u kitu.
Probaj zvati Ocqueteau u Francusku (https://en.ocqueteau.com/contact-us.html,4,17,0,0,0) nažalost išli su u stečaj lani, sigurno imaju modele 705 ili 745 u nekakvom poluzavršenom stanju i možda se da kupiti. Ima ih u prodaji sa 0 sati ali ti tražiš kit pa probaj.
Iako mi je muka ovo napisati, nažalost po svim parametrima su ovi brodovi bolji od većine naših.
Gull,galeb ili kako god hoćeš je manji u širinu,visinu i dužinu od 705 (ta oznaka u prijašnjim generacijama je 695, a 745 se prije označavao sa 735 i 715) znam iz osobnog iskustva.
Darkopic
New Entry

PostPostao/la dimulius » 07. 09. 2021. (09:09)

el passo je napisao/la:...Sjećam se tematike kada je Dimulius kupovao svoga, rekao je cca 100 sati godišnje...

Nesrico :)
To je bilo u sljedecem kontekstu
100 sati = 100 sati voznje (u rezimu putne brzine dakle, ne panulavanja ili minimuma ili skrtaranja)
e sad, 100 sati x nekih 20-25 litri na uru = 2000 - 2500 litri nafte, odnosno nekih 20.000- 25.000 kuna godisnje (i predjenih 1300-1500 milja)
Odnosno nekih 2000 kuna misecno (i 120 milja svaki misec)

Mozda je to nekome malo, ali meni se cini dovoljno ;)
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la lupis » 07. 09. 2021. (09:45)

el passo je napisao/la:Ne mogu vjerovati da neko još kupuje graška. I za to plača masne pare. Brod zakurac, mjesta ima više na kvarnerplastikinoj vegi, ploviš putnom brzinom pod kutem od 45 stupnjeva...u biti to se ne može nazvati plovidba, više je oranje ili silovanje mora...kako god.

Jesam,jer nemam vremena ,a ne da mi se ić tamo di ima puno ljudi,.
Jednog dana "vratit "ću se na graša ili galeba,ili nešto slično,te limun krme mi malo idu na onu stvar...,M700 je postao prevelik za moje potrebe...

Svi izbacuju nove linije,a Galeb-gull ,to su stare linije,bačvast trup a kabine kockaste,može proć za 10-20000 polovno,za ribolov,ali tako nešto novo danas kupit ili dat više love..ne hvala...,ebeš svu opremu kad izgleda ko da ne vridi više od toga...,kažem,za ribolov da,ta neke đite di je žena na brodu,nikad...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: beba, dragger, Google [Bot] i 8 gostiju.