maestral

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Maestral 600

PostPostao/la primorac » 04. 10. 2008. (19:58)

lupis je napisao/la:Evo jedan kojem je putna 9 a moše i preko 11!
slika

U pozadiini ti je i onaj plavi!

Ako postoji barka ružnija od Maestrala (vjetrića) 700, onda je to ova, definitivno.... Lupisu, čemu služi ona grda daska na krmi? Tenda isto grda da grđa ne može bit... Je li onaj solarni panel od lanterne? A tek brojevi? Da nisu mrvicu premali??? :D :D 11 milja, veliš? Za dvi ure ili tri? Raptore, osnovat ćemo komisiju za ispitivanje brzina ovih parobroda i idemo im pojist janjce na Krk!!!
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la lupis » 04. 10. 2008. (20:44)

Primorac,kad pričam o ljepoti nekog broda onda imam na umu kako izgleda "tvornički"!
Ovaj je "malo" grez ,to je istina,...tenda,paneli,za platfprmu sam već napisao da je ružna,vjeruj mi da u živo cijeli brod izgleda još gore!

Ali linija broda i praktičnost natkabine je nešto drugo!
Možeš zamislit da ti kad ideš na ligni ili bilo di,kad se zaustaviš i kad se digneš s timunjerske stolice,kao prvo ne moraš preć dvi škaline za doć na krmu kao kod tvog broda!
ovo je najpogođeniji brod za amatersku ribariju,i to za nekoga ko se ne želi gombat s drvom!
Imaš ne predug i prevelik brod,sve ti je na dohvat ruke a nije skučeno,imaš natkabinu koja je majka svih natkabina na plovilima te dužine,sjediš u zavjetrini pod krovom i loviš!Možeš stavit i vesla za se namještat na pošti(što ovdje na ovom forumu nitko ni ne spominje,a sve sami genijalci koji nisu u životu veslo ulovili u ruku a kad bi shvatili kako je to praktično,svaki Grašo 20 bi ima vesla),dalje imaš prostranu kabinu za tu dužinu ma možeš i noćit ako zatreba!I nikom i ne pada na pamet bulaznit s vanbrodskim motorom na ovakvom tipu barke!

Ne morate dolazit,kad bude bilo vrimena stavit ću vam slike na forum pa kritizirajte!

Još ću vam jednom reć da je ta barka što ja znam bila jednom do Visa i Lastova(plan je bio DB ali se odustalo),i par puta Kornati,Šibenik,Zrmanja itd!
Čovik i sam kaže da ne voli ga dizat na 10-11 milja jer je to "raspad sistema",ali barka uvati tu brzinu!
8 vozi redovito i to ko iz p....,a 9 povremeno,motor je star i nema baš djelova za njega!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 04. 10. 2008. (20:47)

slika

Evo,jel ti paše ovaj?
Za te novce ne možeš imat pol Marušića!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 04. 10. 2008. (21:07)

Dakle, ovakav brod korčulanske gradnje od 6.45 /nikad građen u "Grebena" ni pravnog slijednika "Montmotaže-Grebena"/, sad ga ni ne možeš naručit jer je kalup kod čovika koji nema registriran obrt, kod nas u portu su 3 takva, niskog struka, banci su drveni i unutrašnjost kabine isto, sva tri imaju torpeda 18, kad loviš ribu bez muke diraš more rukom, izvanredan brod za ribanje i đitanje. Sad pitam ja tebe: izlij takav nov brod, dakle NOV, u njega ugradi NOV motor i to Yanmar 30 ks, stavi mu kaljena stakla na natkabinu, unutra ga opremi u drvo (bez skaja itisona i ostali obloga) stavi mu hidraulični timun, naravno ograda špirun rukohvati bitve itd, pa reci koliko bi to koštalo? Da, za sve plati meštru a ti samo dolazi i zajebavaj dok se radi: ne ovo ovako, ja bi krevete 5 cm niže, itd... I koja bi bila cijena na kraju? Veća ili manja od mog Marušića?? Sumnjam da bi bila manja.
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 04. 10. 2008. (21:11)

M600 možeš kupit u Grebena (al čeka se, valjda, godinama :lol: . bar ja znam...)

Sumnjam da je Marušić preskup za ono šta radi, ali njegovi brodovi mi se ne sviđaju i nisu po mom guštu.
Meni je opcija bila njegovavelika pilotina, al' odusta san jer ne volim limun krmu. Uzima prostor bez veze, a na ronjenju mi samo smeta.

Puno san toga ja gleda, a na kraju odlučio za M700... Samo da dođe...
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Homer » 04. 10. 2008. (21:16)

Pa jel' znaš konačno kad bi ti mogao biti gotov? Stvarno su već neozbiljni! :evil:
Homer
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la primorac » 04. 10. 2008. (21:53)

amiklic1 je napisao/la:M600 možeš kupit u Grebena (al čeka se, valjda, godinama :lol: . bar ja znam...)

Sumnjam da je Marušić preskup za ono šta radi, ali njegovi brodovi mi se ne sviđaju i nisu po mom guštu.
Meni je opcija bila njegovavelika pilotina, al' odusta san jer ne volim limun krmu. Uzima prostor bez veze, a na ronjenju mi samo smeta.

Puno san toga ja gleda, a na kraju odlučio za M700... Samo da dođe...

Pa ne znam baš da je na pilotini 950 usko igdje /inače brod je 9,70 dug, širok 3,10 metara... /Ugodno trpi Cumminsa od 250 ks, no međutim sama gola plastika (kit forma) dođe 150.000 kn. A "limun" krma ( ne volim taj izraz) je i na Calafuriama, Pičuljanima, i inim imenima..

slikaslika
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 04. 10. 2008. (21:58)

Pa Primorac ko ti kaže da bi ja u njega stavlja Yanmra i kaljena stakla?
Zašto sve oblagat drvetom!

pa zna se čemu taj brod služi!Ako ne patiš od brzine i spojlera,možeš stavit bilo koji motor od 20 ks,to ti je koliko hoćeš,i ne morta bit najskuplji,Yanmar!Pa Yanmari se stavljaju u jedrilice od 10 metara koje koje koštaju 100-150 tisuća eu.
Ko može neka ka stavi,za mene je to u ovakvom brodu razbacivanje s parama,a nemoj mi reć da ne možeš kupit adekvatan motor za M600 za bar trećinu manje manje nego što košta tvoj janmar!
Kaljena stakla,ako bi ih stavio onda jedino na prednji dio natkabine!
Ograda,špirun,.....to su stvari koje i ne moraš imat...
Kakvo drvo?Osnovne pregrade napraviš od drva,podnicu kreveta i sl,,,,kakvo oblaganje,paneću radit vikendicu od toga

Tome taj brod služi,za lovit ribice i po potrebi neplanirano noćit i da imaš gdje ostavit opremu, a ne kao tema "si vidio šta je taj i taj kupio"!
Za to je Grašo,Galeb i ostala bratija!Tu moražš pazit kamo ćeš okrenut lignja kad ga digneš u barku,da je ne usere di netreba!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 04. 10. 2008. (22:16)

lupis je napisao/la:Pa Primorac ko ti kaže da bi ja u njega stavlja Yanmra i kaljena stakla?
Zašto sve oblagat drvetom!

pa zna se čemu taj brod služi!Ako ne patiš od brzine i spojlera,možeš stavit bilo koji motor od 20 ks,to ti je koliko hoćeš,i ne morta bit najskuplji,Yanmar!Pa Yanmari se stavljaju u jedrilice od 10 metara koje koje koštaju 100-150 tisuća eu.
Ko može neka ka stavi,za mene je to u ovakvom brodu razbacivanje s parama,a nemoj mi reć da ne možeš kupit adekvatan motor za M600 za skoro pa duplo manje nego što košta tvoj janmar!
Kaljena stakla,ako bi ih stavio onda jedino na prednji dio natkabine!
Ograda,špirun,.....to su stvari koje i ne moraš imat...
Kakvo drvo?Osnovne pregrade napraviš od drva,podnicu kreveta i sl,,,,kakvo oblaganje,paneću radit vikendicu od toga

Tome taj brod služi,za lovit ribice i po potrebi neplanirano noćit i da imaš gdje ostavit opremu, a ne kao tema "si vidio šta je taj i taj kupio"!
Za to je Grašo,Galeb i ostala bratija!Tu moraš pazit kamo ćeš okrenut lignja kad ga digneš u barku,da je ne usere di netreba!

Eto, ti ne bi, ja bi, na Yanmar su me nagovorili upravo takvi koji imaju jedrilice od 10 i više metri, pa ribari iz makarskog primorja, šta svaki dan čine dobre milje, da ne nabrajam škversku inženjeriju iz tebi bliskog i poznatog škvera... Pleksi stakla su prošlost, povuci štracon 2 puta po mokroj površini pleksi stakla, pa ćeš vidjet... Ne želim motor koji se pali uz pomoć dekompresora, ne želim gajetu od pokojnog nona sa 6 ks Torpedom (koliko metri toliko ks....) ne želim voziti fiću, vozio sam ga 1979. godine, hoću bolji,veći moderniji auto. Kabinu sam obložio u drvo jer mi je to po guštu, uostalom cili mi je brod građen po guštu (od gel-coata pa nadalje) i sve sam platio i nije mi žao. Nisam htio kupit tuđi izguštirani brod, rađen po tuđoj ideji.

emoj mi reći da je isto voziti se u Peugeotu 307 i isto tako adekvatnom Loganu koji je uduplo jeftiniji... Po toj tvojoj logici svi bi u barke mećali IMR, sve je drugo razbacivanje sa parama?!? Daj molim te... Moš onda reć: kupujte YUGO, traje dugo, sve je ostalo razbacivanje s parama...

BTW, eno se u portu kod nas pojavio prvi pičuljanov brod, Rab 720, svaku večer je u lignjama, kad se vrati, lipo ga po kokpitu zalije 2 -3 puta kantom mora, onako nemilosrdno, bez pardona....
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 04. 10. 2008. (22:25)

je....š brodove kopije ili čak firme koje kopiraju uspješnice drugih pa imaju naknadnu pamet... znamo na koga se ovo odnosi. a to si lijepo rekao peugeot 307 i logan to ti je kao m 600 i m 21 ..... mislim sorry ali to je čista asocijacija...svak voli svoje ali mora se reći da su najbolje pasare na jadran pasare grebena iz vela luke bile prije 30-40 godina a i danas. bez ljutnje đast ilužn
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Sirena » 04. 10. 2008. (22:29)

a moj tata je bolji od tvoj tate

:P
Sirena
Senior Member

PostPostao/la unije » 04. 10. 2008. (22:35)

proradiše ganglije :lol:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Sirena » 04. 10. 2008. (22:37)

unije je napisao/la:proradiše ganglije :lol:

nisam mogla odolit da malo ne zaspamam...u svakom replayu je bar jedna lignja nabrojana koja smije samo usrat palubu od veličastva 1 i veličanstva2 ..i u svakom replayu je pljuc pljuc po svemu drugome što morem plovi :o

daj prominite malo spiku, podsjećate me na "onu škarpinu od PO kila" :mrgreen:
Sirena
Senior Member

PostPostao/la primorac » 04. 10. 2008. (22:37)

Krivo si pročitao (ili nisi ni pročitao) gospodine unije, za tvoju informaciju m21 je skuplji od m600 dakle i peugeot 307 je skuplji od Logana, iako sam mislio u gornjem postu na skupljeg Yanmara od IMR-a, valjda je i tebi kao ekonomistu jasno da je ono što je skuplje uglavnom i bolje (uglavnom) ... Nekima je jeftinoća prvi i jedini kriterij kod kupnje...

I kod vaše kupnje, NEMA broda od 7 metara jeftinijeg od maestrala 700..... Daklen maestral 700 je Logan u svojoj klasi.... pa vi mlatite praznu slamu koliko vas volja. To što je najjeftiniji u klasi, potpuno je inkompatibilno sa tvrdnjom da je najbolji u klasi. Realnim ljudima, u realnom vremenu.

Ne možete me ubjediti, niti ikog normalnog možete, da je jeftiniji automobil bolji od skupljeg. Isto vrijedi i za brodove.
primorac
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 04. 10. 2008. (22:49)

ali ja vooooooooooooollllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmm7777770000000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
unije
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: som i 6 gostiju.