lupis je napisao/la:Pa Primorac ko ti kaže da bi ja u njega stavlja Yanmra i kaljena stakla?
Zašto sve oblagat drvetom!
pa zna se čemu taj brod služi!Ako ne patiš od brzine i spojlera,možeš stavit bilo koji motor od 20 ks,to ti je koliko hoćeš,i ne morta bit najskuplji,Yanmar!Pa Yanmari se stavljaju u jedrilice od 10 metara koje koje koštaju 100-150 tisuća eu.
Ko može neka ka stavi,za mene je to u ovakvom brodu razbacivanje s parama,a nemoj mi reć da ne možeš kupit adekvatan motor za M600 za skoro pa duplo manje nego što košta tvoj janmar!
Kaljena stakla,ako bi ih stavio onda jedino na prednji dio natkabine!
Ograda,špirun,.....to su stvari koje i ne moraš imat...
Kakvo drvo?Osnovne pregrade napraviš od drva,podnicu kreveta i sl,,,,kakvo oblaganje,paneću radit vikendicu od toga
Tome taj brod služi,za lovit ribice i po potrebi neplanirano noćit i da imaš gdje ostavit opremu, a ne kao tema "si vidio šta je taj i taj kupio"!
Za to je Grašo,Galeb i ostala bratija!Tu moraš pazit kamo ćeš okrenut lignja kad ga digneš u barku,da je ne usere di netreba!
Eto, ti ne bi, ja bi, na Yanmar su me nagovorili upravo takvi koji imaju jedrilice od 10 i više metri, pa ribari iz makarskog primorja, šta svaki dan čine dobre milje, da ne nabrajam škversku inženjeriju iz tebi bliskog i poznatog škvera... Pleksi stakla su prošlost, povuci štracon 2 puta po mokroj površini pleksi stakla, pa ćeš vidjet... Ne želim motor koji se pali uz pomoć dekompresora, ne želim gajetu od pokojnog nona sa 6 ks Torpedom (koliko metri toliko ks....) ne želim voziti fiću, vozio sam ga 1979. godine, hoću bolji,veći moderniji auto. Kabinu sam obložio u drvo jer mi je to po guštu, uostalom cili mi je brod građen po guštu (od gel-coata pa nadalje) i sve sam platio i nije mi žao. Nisam htio kupit tuđi izguštirani brod, rađen po tuđoj ideji.
emoj mi reći da je isto voziti se u Peugeotu 307 i isto tako adekvatnom Loganu koji je uduplo jeftiniji... Po toj tvojoj logici svi bi u barke mećali IMR, sve je drugo razbacivanje sa parama?!? Daj molim te... Moš onda reć: kupujte YUGO, traje dugo, sve je ostalo razbacivanje s parama...
BTW, eno se u portu kod nas pojavio prvi pičuljanov brod, Rab 720, svaku večer je u lignjama, kad se vrati, lipo ga po kokpitu zalije 2 -3 puta kantom mora, onako nemilosrdno, bez pardona....
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.