Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
el passo je napisao/la:Nije ti dno toliko loše ovako preko fotki. Ako se na mjestima di je krpano ne odvaja laminat, to samo zagladi sa štukom Malo mi je krma sumljiva, ali ako stoji čvrsto isti ti je postupak kao na dnu
4ever je napisao/la:treca slika...obavezno jos otvorit pukotinu i plastificirat,naravno i pustit laminat da se osusi jer se vidi da je voda unutra
psenicadenis je napisao/la:el passo je napisao/la:Nije ti dno toliko loše ovako preko fotki. Ako se na mjestima di je krpano ne odvaja laminat, to samo zagladi sa štukom Malo mi je krma sumljiva, ali ako stoji čvrsto isti ti je postupak kao na dnu
krma je beton. bila je šperploča 8 mm ispod motora a umjesto nje ću staviti inox ploču 5mm. motor je 60 ks i ima oko 90 kg tako da mislim da će to biti ok. nigdje se ništa ne odvaja. Znači pokitam, izbrusim, primer i obojam???
psenicadenis je napisao/la:Hvala na savjetima. I mislio sam da tako ide postupak ali volim čuti i mišljenje ljudi koji znaju više od mene. Koliko ću cca trebati primera i koliko boje za takav čamac? Mislim ga kvalitetno zaštiti i pofarbati tako da neću štedjeti pa onako otprilike me zanima. Kako mi je hempelov dućan blizu a i čitam da su njihove boje i primeri dobre kvalitete dali je hempel dobar izbor ili da uzmem nešto drugo?
el passo je napisao/la:Trebati će ti oko 5l primera i 2 l boje, te po jedna kantica razređivača za primer i boju. To je računica da ga farbaš komplet u dvije ruke osim dno 3-4 i naravno dvije ruke piture.
open510 je napisao/la:psenicadenis je napisao/la:Hvala na savjetima. I mislio sam da tako ide postupak ali volim čuti i mišljenje ljudi koji znaju više od mene. Koliko ću cca trebati primera i koliko boje za takav čamac? Mislim ga kvalitetno zaštiti i pofarbati tako da neću štedjeti pa onako otprilike me zanima. Kako mi je hempelov dućan blizu a i čitam da su njihove boje i primeri dobre kvalitete dali je hempel dobar izbor ili da uzmem nešto drugo?
Hempel je sigurno dovoljno dobar, samo dobro pazi na uputstva (međupremazni interval, temperatura...) za svaku boju/primer koji koristiš, bilo bi dobro da je brod u zatvorenoj ali prozračnoj prostoriji radi sunca/kiše/vlage/temperature. Ako moraš radit vani, nemoj ostavljat brod da se suši direktno na suncu (kišu da ne spominjem) pogotovo ako je okrenut dnom prema gore...
Što se tiče primera nakon kitanja/krpanja pukotina i pranja acetonom, za zaštitu od osmoze (ako ćeš stavit) ide prvo HIGH PROTECT (3 premaza) + LIGHT PRIMER (1 premaz) pa onda antifouling.
Ja sam za antifouling za svoj gliser koristija MILLE DYNAMIC samopolirajući premaz kojim sam bija vrlo zadovoljan, lako se stavlja (i pogotovo skida na kraju sezone, dovoljan je miniwash), sprječava svako obraštanje trave, jedino ga se ne smije dirati rukama jer pušta boju (i tako se troši, naravno). Ja sam stavljao oko 2.5 (tj. 2 puna premaza + boja sta ostane u kantici ide ponovo na dio oko vodene linije gdje je najvaznije) premaza na dno, to je bilo dovoljno za brod koji je bio cca. 6 mjeseci godisnje u moru. Na kraju sezone izvadit brod na trajler i malo (ne skidat premaz do kraja) oprat dno miniwashom. Prije porinuća broda na proljeće vrlo malo pobrusiš (na mokro!) nekim finijim brusnim papirom da skineš prljavštinu/prašinu, opereš vodom i kad se osuši ide ponovo novi MILLE DYNAMIC premaz....
svetin je napisao/la:ja bi se okladija da u krmenom zrcalu ima vode i da je spera izgnjijala
Trenutno korisnika/ca: bocadicattaro, žbirac i 8 gostiju.