Grašo 23 vs Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Grašo 23 vs Betina 700

PostPostao/la zorica » 14. 01. 2013. (15:07)

dobro si reka ionako mi zena non stop govori da san lud tako da nista cudno.
mislin da je jako bitno oces li vozit po moru dva ili tri sa betinom 11 ili sa grasom 13 kt.
baj d vej vrlo brzo ces svatit da brod koji tebi savrseno odgovara je onaj kojeg si proda. ;) . I ne samo tebi.

kad budes ima vrimena dodji do omisa da se provozas sa jednom betinom pa cemo pricat.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Kapo » 14. 01. 2013. (16:19)

Ovi moj tanker tuce peticu i ni da trepne....ravno dno a brzina cista poludeplasmanska....14.5 cvorova.... :mrgreen:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la teo_ribar » 14. 01. 2013. (16:21)

Kapo je napisao/la:Ovi moj tanker tuce peticu i ni da trepne....ravno dno a brzina cista poludeplasmanska....14.5 cvorova.... :mrgreen:

a potrošnja zanemariva :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la el passo » 14. 01. 2013. (16:38)

zorica je napisao/la:ma osvrnija bi se samo na jos jednu stvar. uvik se uvatite tih famoznih maritimnih sposobnosti. ma di vi to plovite, koje more tucete. pa jebemu ja iman "ultimativno" smece od broda, a to je gliser od 5 metri i pentu od 60 konja, a posal mi je bit na moru. 2012 san ima 214 izlazaka na more i ne mali broj puta san se vraca po moru tri ili cak vecen i sta. evo me jos san ovde. da ne govorin da cesto radin po popodnevnom maestralu kad je more poprilicno veliko. e sad ja to radin u sesuli i znan kakva je razlika u odnosu na brod od 7 metri. pa to su dvi tri tone.
ne razumin kakvi je to brod od 7 m kad jedan sportas ili rekreativac kaze da nevalja na moru. a za sta vam brod triba, za tuc u kraj, za dokazivat se koji ce po vecen moru isplovit ili za gustat.

daj malo mi to pojasni da nevalja na moru odnosno damu "maritimne sposobnost"i nisu za ribolov.

Konačno da neko javno kaže da nije bitna veličina nego tehnika i znanje onog koji je za timunom. Sve je meni jasno za grašu i njegova maritimna svojstva ali mi je naprosto smiješno kad ga neko diže u nebo i onda kaže da će raditi 100 sati godišnje sa njim.
I da se osvrnem na konstataciju da je to ultimativni brod za panulu. Ultimativni brod za panulu je onaj koji je lako upravljiv i na kojem se ne moraš stalno nazirati preko kabine da nekog ne pobereš. Da ne kažem kad se vlaga uhvati na prozore koliko je to ultimativno
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 14. 01. 2013. (17:07)

zorica je napisao/la:ma osvrnija bi se samo na jos jednu stvar. uvik se uvatite tih famoznih maritimnih sposobnosti. ma di vi to plovite, koje more tucete. pa jebemu ja iman "ultimativno" smece od broda, a to je gliser od 5 metri i pentu od 60 konja, a posal mi je bit na moru. 2012 san ima 214 izlazaka na more i ne mali broj puta san se vraca po moru tri ili cak vecen i sta. evo me jos san ovde. da ne govorin da cesto radin po popodnevnom maestralu kad je more poprilicno veliko. e sad ja to radin u sesuli i znan kakva je razlika u odnosu na brod od 7 metri. pa to su dvi tri tone.
ne razumin kakvi je to brod od 7 m kad jedan sportas ili rekreativac kaze da nevalja na moru. a za sta vam brod triba, za tuc u kraj, za dokazivat se koji ce po vecen moru isplovit ili za gustat.

daj malo mi to pojasni da nevalja na moru odnosno damu "maritimne sposobnost"i nisu za ribolov.

.............. svaka cast zorice ............ ovo je post godine ........... svaka cast .......... imas pivu kad se vidimo na mitingderneku ............ :thumbup:
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la zorica » 14. 01. 2013. (17:17)

nazalost ne pijen pivu nego COGI-jev ačeto, ako ga bude :think: .......nego znan ja sta se tebi svidilo :Other12: ali nemojmo opet
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la Juraj » 14. 01. 2013. (17:46)

Benti stvarno je u konkurenciji za post godine!A da ustanovimo i tu temu :D ?
Zorice :clap:
Juraj
Senior Member

Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la COGI » 14. 01. 2013. (17:59)

zorica je napisao/la:nazalost ne pijen pivu nego COGI-jev ačeto, ako ga bude :think: .......nego znan ja sta se tebi svidilo :Other12: ali nemojmo opet

Sumnjaš,aaaaa.... :x

:thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la legi » 14. 01. 2013. (20:53)

ultimativni panulaški brod..... :mrgreen:
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la lupis » 15. 01. 2013. (08:30)

ma osvrnija bi se samo na jos jednu stvar. uvik se uvatite tih famoznih maritimnih sposobnosti. ma di vi to plovite, koje more tucete. pa jebemu ja iman "ultimativno" smece od broda, a to je Guda od 7 metri i motor od 50 konja, a posal mi nije bit na moru. 2012 san ima 378h na moru i ne mali broj puta san povraca po moru tri ili cak vecen i sta. evo me jos san ovde. da ne govorin da cesto ubijen oko po popodnevnom maestralu kad je more poprilicno veliko. e sad ja to radin na kauču i znan kakva je razlika u odnosu na krevet od 2 metra. pa to je dvadeset cm.

daj malo mi to pojasni da nevalja na moru odnosno damu "maritimne sposobnost"i nisu za ribolov nego da mora koštat barem 50.000 eu i imat makinu od 150 ks?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Kapo » 15. 01. 2013. (08:53)

lupis je napisao/la:daj malo mi to pojasni da nevalja na moru odnosno damu "maritimne sposobnost"i nisu za ribolov nego da mora koštat barem 50.000 eu i imat makinu od 150 ks?

Nazalost....kolko para tolko muzike....nekako uvik bilo i uvik ce bit....
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la legi » 15. 01. 2013. (08:54)

ja iman drvenoga i isto san stalno na moru,po cijelu godinu i čudne su mi te priče,pa kakav bi vi ljudi brod za ić u ribe -tanker......ne gleda se brod,gleda se mornar,ribar.....pa većina nas lovi sa šešulama i po svakakvom moru,najbolji ti je brod onaj kog imaš i kojeg znaš koristit..
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la dimulius » 15. 01. 2013. (09:34)

ovo je tema betina vs graso.

betina ima lipu kabinu, a za more je goli q.
graso ljubi more za popizdit, a kabina mu je manja nego betinina.

tu sva prica o razlikama izmedju ova dva broda zavrsava.

a to sta neki sa m700 misle da imaju brod koji moze proc svako more, to mogu macku o rep. Na m700 san proveja 20 godina (svake godine po 35 dana u komadu i onda vise manje svaki vikend do 1 miseca) i znan taj brod u dusu. Drag mi je i u puno toga je idealan brod. ALI, m700 ne moze u istu recenicu sa g23 sta se tice ponasanja na moru.
Ako nekome to smeta, zaj mi je.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la ivan3 » 15. 01. 2013. (09:47)

Koje je to svako more? Zašto bi prolazija to svako more?
Možda zato šta ide na atlantik? Pizdarije.
Po moru 3-3ipo svi sigurno plove, a posli toga nemas sta radit na moru.
Neka sad za potpuni doživljaj ljudske gluposti neko napiše da mu je to gušt...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la zorica » 15. 01. 2013. (10:01)

evo bas maloprije gleda delijest keč na dicovery.

nego nekako san steka dojam da se oni brod "time bandit" nakako ne ljubi sa jacin morem, vise mi pari za troclanu obitelj i obiteljska krstarenja. za malo jace more je goli q....dok recimo "kornelia marie" je vise onako ultimativno panulasko ribarski brod. jednom rijecje esencija maritimnih sposobnosti, ali fali mu malo mista za komodno prispavat.
cak time bandit-u padne brzina za jedno 0,7 kt kad tuce more u provu, dok kornelia marie suvereno tuce.
zorica
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.