I onda nađeš ni manje ni više nego Menorquin da ga radiš

Znaš li uopće kakav je proces gradnje toga broda i koliko gotov košta?
Nemoj Ivek.
Mi smo ovdje svi ljudi s mora, plovimo svuda a ima i dosta profi pomoraca...
Da je to tako kako si ti zamislio onda bi forumska rubrika "Samogradnja" bila puna. Kupi za početak neku Dalmatinku, Primorku, Galeba, malo to sredi i guštaj.
Ovo što je tebi namjera nikako nije u redu. Utući ćeš brdo novaca, brdo radnih sati a rezultat će biti kao i MoP (forumska legenda). On je radio nešto slično na kraju imao jednu plovidbu i poklonio taj "brod". Prije nego što ga je poklonio držao ga je na njuškalu dugo, ljudi su se smijali na što je to ličilo. Sve što smo mu pričali nije prihvatio nego tvrdoglavo je tupio po svome.
Moj je prijatelj i naš forumaš (neću navoditi nick, nebitno) radio samogradnju batane. Original nacrti (naravno kupljeni i ovjereni sa svim proračunima), kapetanija i sra nja s njima, brdo špere i epoxija, instalacije, uređaji, motor, kalupi za konzolu i klupe pa plastika i đelkot, inox, daljinske komande...
Jako lijepo je ispalo ali otelio se do prve plovidbe. Ej, batana a ne Menorquin!
Ovo je moj zadnji dobronamjeran savjet.
Ipak : Ne ulazi u to. Ako si sada 40 godina i odmah počneš do 50-te sigurno još nećeš plovit, nema šanse.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.