Leidi 600

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Leidi 600

PostPostao/la riva » 14. 05. 2009. (21:00)

Ja sam je popio na bunarini!!!! :)
slika
slika
slika
slika
riva
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la riberer » 15. 05. 2009. (17:33)

Leidi600 (I-dio)

Sada otvaraju ... ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la riva » 17. 05. 2009. (13:52)

Pozdrav!! Prijatelj mi je kupio Leidi 600 i upravo se nalazi u marini Veruda u Puli, platio ju je cca 40 000 eura sa pdv-om ključ u ruke, ali je dosta ljepo opremljena! Zanima me dali je to dobra cjena? od opreme ima gotovo sve:sve što se vidi na slikama plus još unutra tikove podnice,gps,fishfinder,manualni wc,radio,frižider,jastuke,stolić,huhalo+sudoper,100 l rezervoar vode i 176 benzina,tuš na krmi,vinč,tapecirani bokovi i plafoni,reflektor izgleda mi dosta opreme!a za razliku od prijašnjih slika koje imamo ovdje ima plastične platforme i špirun sa postavljenom tikovinom i druge je boje!!kad sam gledao neki drugi brod tih dimenzija i cjena u osnovi bude bolja ali kad bi se ovako opremio cifra bi došla mislim tu negdje ali možda i više!!!
slikaslikaslikaslika
riva
New Entry

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Lando » 17. 05. 2009. (18:46)

Zanima me kako je upravljiv ovaj brod , s obzirom da mu je kolumba dosta skraćena i dosta daleko od propele . Jasno mi je da za poludeplasmanca kolumba u deplasmanskom obliku , samo smeta , ali mi se po slikama čini da je ova prekratka . Možda je i dobro , ništa ne tvrdim .
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la surfer » 18. 05. 2009. (14:18)

Na testu u zadnjem OM su ju ocijenili jako dobro!!??
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la gof1 » 18. 05. 2009. (15:26)

surfer je napisao/la:Na testu u zadnjem OM su ju ocijenili jako dobro!!??

surfer tako će biti sve dok obijektivnost nepotisne subijektivnost iz sličnih testova,siguran sam da ima jako stručnih ljudi koji su suradnici nautičkhih časopisa i koji rade testove ali.....ono ali još nisam pročitao test da su navedene činjenice u vidu nedostataka nekog plovila ,sve se piše u superlativima i eventualno malim opaskama koje se odnose na sitnice.Zbog toga ja svaki takav test smatram štivom "pod pokroviteljstvom" ,razumijem da je to u velikoj većini način egzistiranja časopisa ali nesmije se zaboraviti zbog koga se izdaju i kome su orijentirani a to su čitatelji (kupci) njihovih novina pa bi bilo uredu negdije i naglasiti to u sličnim testovima.
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la tomi » 18. 05. 2009. (16:24)

gof1 je napisao/la:

surfer tako će biti sve dok obijektivnost nepotisne subijektivnost iz sličnih testova,siguran sam da ima jako stručnih ljudi koji su suradnici nautičkhih časopisa i koji rade testove ali.....ono ali još nisam pročitao test da su navedene činjenice u vidu nedostataka nekog plovila ,sve se piše u superlativima i eventualno malim opaskama koje se odnose na sitnice.Zbog toga ja svaki takav test smatram štivom "pod pokroviteljstvom" ,razumijem da je to u velikoj većini način egzistiranja časopisa ali nesmije se zaboraviti zbog koga se izdaju i kome su orijentirani a to su čitatelji (kupci) njihovih novina pa bi bilo uredu negdije i naglasiti to u sličnim testovima.

eko na,mi nismo nikad zadovoljni,uvijek mi sve znamo.ne priznamo ničije testove ako nisu napravljeni po našoj zamisli nas pojedinaca,stvarno smo raca koja sve zna,najpametniji na svijetu.i zato nam ide sve naopako,primjer 1: šta će meni keramičar kad ja znam zalijepiti 3 pločice,ili šta će on meni pokrivat krov kad mogu ja,ili i ili takvih stvari imamo svaki dan.mislim da je napokon vrijeme da svaki radi svoj posao ,da ga napravi kvalitetno,a da se mi napokon odlučimo maknuti se iz onega: ja sve znam :)
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la lošinj » 18. 05. 2009. (20:04)

Testovi su napisani kako kaže onaj koji je platio taj članak.Imao sam i imam plovilo iz testa i nigdje nisu spomenuli loše stvari koje sam ja pronašao na njemu,a nisu zanemarive.
lošinj
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la gof1 » 19. 05. 2009. (00:49)

tomi je napisao/la:
gof1 je napisao/la:

eko na,mi nismo nikad zadovoljni,uvijek mi sve znamo.ne priznamo ničije testove ako nisu napravljeni po našoj zamisli nas pojedinaca,stvarno smo raca koja sve zna,najpametniji na svijetu.i zato nam ide sve naopako,primjer 1: šta će meni keramičar kad ja znam zalijepiti 3 pločice,ili šta će on meni pokrivat krov kad mogu ja,ili i ili takvih stvari imamo svaki dan.mislim da je napokon vrijeme da svaki radi svoj posao ,da ga napravi kvalitetno,a da se mi napokon odlučimo maknuti se iz onega: ja sve znam :)

Tomi ...neznam da se u bilo kojem kontekstu moj post može isčitati kao sveznajući,dapače čovijek sam koji cijeni tuđe profesije i isto tako razmišljam po principu "daj dite materi".Ali evo kad već pišemo o testovima,reci mi dali je dostupan samo jedan test gdje su iznesene kritike na račun nekog proizvoda a da to nije u vidu "poklopci na spremnicima su mogli biti kvalitetnije izrađeni" nego recimo "pri naglim zaokretajima pri putnoj brzini plovilu uranja krma" što je složićeš se bitna razlika.
Sumnju u vjerodostojnost testova pojedinih krijepi činjenica kako vremenski uvijet opisani u tekstu nisu bili relevantni priloženim fotografijama sa testa ,konkretno kod testa leidi 600 je slučaj u jednim od novina pa opravdano izaziva sumlju na vjerodostojnost cijelog testa.
Znam da si vlasnik spomenutog broda i želim ti puno gušta u njemu i da te služi kako ti želiš ;) ,ali brod kao i velika većina nije bez mane i to bi trebalo u nekom ozbiljnom testiranju i spomenuti ne blatiti nego napisati kako je,ako to rade meštri od zanata u što nesumljam.Znači napisati obijektivno stvari kakve jesu od maritimnosti do kvalitete izrade ne šta se kome vizuelno sviđa jer na tu temu je suludo raspravljati.
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la tomi » 19. 05. 2009. (07:46)

lošinj je napisao/la:Testovi su napisani kako kaže onaj koji je platio taj članak.Imao sam i imam plovilo iz testa i nigdje nisu spomenuli loše stvari koje sam ja pronašao na njemu,a nisu zanemarive.

ako je to istina onda je žalosno
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 19. 05. 2009. (08:11)

Ma to je normalno, što se čudiš tomi? Svojevremeno je moja bivša firma uvezla parsto komada nekih smeće monitora i 20 komada (slovima dvadeset) poklonili smo redakciji jednog renomiranog kompjuterskog časopisa koji je nakon toga objavio njihov test. Takve hvalospjeve teško je bilo smisliti :) Naravno, rasprodali smo ih u rekordnom roku :Cool34:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Ivanb1991 » 19. 05. 2009. (16:05)

to je tako. ispada da smo ipak mi sami pametni. svako za sebe zna dali mu nešto valja ili ne. netko bi sa određenim brodom bio jako zadovoljan a nekome bi bio totalna kanta. u te testove ne treba previše vjerovati osim težine i dužine, mada i to ponekad zna biti upitno. jebiga ljudi, recesija je, novine treba prodati, zaraditi na reklami, da ljudi dobiju plaću. moramo i sa te strane gledati :lol: :lol:
Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!
Ivanb1991
Member

PostPostao/la lošinj » 25. 05. 2009. (20:02)

http://www.automotovision.hr/nautika/br ... dio%29.php

Nemoj te kupovat apartmanćiće nego kupite leidi sa WC-jčićem :lol: :lol: :lol:
lošinj
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la lupis » 25. 05. 2009. (21:36)

lošinj je napisao/la:http://www.automotovision.hr/nautika/brodice/Leidi-600-%28II-dio%29.php

Nemoj te kupovat apartmanćiće nego kupite leidi sa WC-jčićem :lol: :lol: :lol:

Jiebeš imovinu koju moraš vezat konopom!

....a tu spadaju brodi,koze i tovar!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la mrkac » 26. 05. 2009. (07:47)

Ovo što se piše o objektivnosti testova u morskim i recimo auto magazinima, definitivno stoji,
dali se neko može sjetiti kad je neka barka , jahta ili auto na testovima loše prošao.
Nikada i vjerovatno ni neće. Svojevremeno sam u bolnici dva dana bio u sobi s jednim glavnim
urednikom jednog auto magazina. Čovjek je otvoreno rekao da oni ne mogu srezati ni jedan
auto, jer gube reklamu, sponzorske ugovore, razne pozive na egzotične promocije, znači udaraju
sebe po đepu. Od tih testova čovjek u biti ima koristi toliko da vidi gabarite, koju sliku i tek ako
vizualno legne onda u kopanje što to stvarno je.
Mene su isto zasmetale slike i popratni komentar oko jedne barke o teškom jugu, a ono orkanska
bonaca na slikama, pa ti sada budi pametan. Zato imamo ovaj forum gdje svatko kaže svoje mišljenje,
a još bolje iskustva o konju kojeg je jahao. Stoga zdrava kritika u testovima mogla bi dovesti do poboljšanja,
pogotovo na prototipima ( npr. Marin). Mislim ni proizvođaći nisu presretni kada im se previše uvlače novinari
i ostali sa svojim nerealnim komentarima. Znaju oni gdje su kompromisi na barci.
Mirno more
mrkac
Member

Tip plovila: Scand Boats 26

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.