dadadej je napisao/la:pozdrav svima,
volio bih vaša mišljenja za idealan brod za obitelj s malom djecom za jednodnevne izlete.
hvala!
Dok su klinci bili manji imao sam otvoreni fisherman 5.5m + Suzuki 90 KS. Bilo nam je i vise nego Ok za dnevne ture,gliser je imao svoj trailer pa je svugdje putovao s nama,supruga i ja smo sami baratali sa spustanjem/izvlacenjem. Za takvu vrstu plovila bitno je imati sto veci/duzi bimini,radi hlada, a kompletnu provenu platformu na koju je moglo leci 3 osobe dodatno sam stavio u sjenu sa dodatnom tendom koja se razvlacila od biminija do vrha provene ograde.
Uglavnom za dvoje odraslih + dvoje djece sasvim zadovoljavajuci komfor za kupanje.
Barke/gliseri sa kabinom u toj duzini su mi se (nakon pazljivog promatranja i razmisljanja prije kupovine) ucinile dosta neprakticne,pogotovo s djecom, bolje je imati sto vise ravnih ( i fudriranih,he,he...)povrsina,da se mozes bez kompromisa izvaliti ti i zena, a djeca ionako uglavnom klepecu okolo u svom filmu. Kabina ima prednost pospremanja vise stvari (na kraju se ipak svede na spremiste)ali i fishermani imaju sasvim zadovoljavajuci volumen (krmena klupa,skiperova klupa, provena velika spremista). Dakle, koje god plovilo odabrao,svakako gledaj da se mozes lijepo ispruziti na nekoj povrsini i naravno,biti u hladu. Jer cijeli dan samo sjediti u barci na zvizdanu bez mogucnosti da se mozes opruziti i zaknjavati nakon dvi-tri pive meni osobno i nije bas napeto.
Eto,to su moja iskustva,nadam se da sam barem malo pomogao u usmjerenju prije konacne odluke.
Evo jedna slicica u prilogu da vidis o cemu pricam...
P7260175.JPG
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.