Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
macro je napisao/la:Brod je po pitanju estetike i praktičnosti katastrofalno izveden. Vidi se da dizajner nikad nije bija na moru, osim možda u ulozi putnika. Bočni prolazi su zločin, za izginit. I vrlo funkcionalna Z noga...
josey je napisao/la:ajmo od pocetka
ribolov? RIBOLOV??? aj ne budi smjesan, ode se u ribolov ide sa takuinom.
ribolov nije namjena ovog broda.
amo dalje
prolazi 10cm?
siri su od 10, stopalo stane normalno, kod kopjena na vrhu ograde su 40cm.
odnosno nista manje nego kod istranke, dalmatinke, primorke, adriatica...
a nije ovo puno veci brod od adriatica.
brod nije za ribolov
odriza mu neko po krme?
brod nije za ribolov
visoke bande?
brod nije za ribov
z noga brod se potopi
z nogu pojedu galvanske struje ako se neredovno mjenjaju cinkovi i onda pocme curit na tom mjestu pa se brod zato potopi
z noga uzasno obrasta?
je slazem se al danas ima raznoraznih boja za propelere u koje se tu na forumu kunu, pa se noga namaze pa vise ne obrasta.
dakle pitao sam jel neko ima, jel vozio, vozili su ga... ne jel neko vidija brod na slici ili najblize sto mu je dosao je bilo kad ga je vidija sa rive sa 10m daljine.
znaci brod je za cisti ljetni hedonizam, nikakvo lovljenje sa nicim, podvodni nadvodni ribolov, nista.
znaci imas ponit takuin kupat se i suncat se i to je to, i ko ne kuzi da je to namjena ovog broda, sori bat jebiga, njegov problem.
macro je napisao/la:Brod je po pitanju estetike i praktičnosti katastrofalno izveden. Vidi se da dizajner nikad nije bija na moru, osim možda u ulozi putnika. Bočni prolazi su zločin, za izginit. I vrlo funkcionalna Z noga...
el passo je napisao/la:Pa, ovako de višta složio bi se za bočne prolaze. Ajde u verziji bez tvrdog krova ako ima izlaz kroz parabris, no na ovom modelu sa nadkabinom drfinitivno. Brod od 9 metara 3.3 širok i ti se moraš držati za rukohvate kada ideš na provu. Po meni popriličan dizajnerski propust. Primjerice ovo ljeto sam prelazio preko pičuljana 800 i hodao po bandi ko gospodin bez opasnosti da padnem ili potrebe da se pridržavam za rukohvat
Z pogon...rasprava o tome je nepotrebna, kao i na prethodnoj hot temi unutarnji dizel vs vanbrodski. Zna se koji motori odrade najviše sati, koji su pogoni najbolji itd. No, uzmimo za primjer vlasnika kvarnerplasikine vege i npr majstora plastičara. Prvome je dovoljna jeftina hoby excentarska brusilica a drugome treba profi alat. Prvome će hoby excentarska trajati duplo dulje nego profesionalcu dvije bosch gex. Zašto...pa vrlo jednostavno jer je koristi jednom u 5 godina za barku od 4 metra. Dakle sve ima svoju namjenu a za Z pogon je poznato da se radi o sezonskom proizvodu. Ako se koristi cijele godine onda jbg...treba imati dovoljno novaca i majstora na kojeg možeš računati
Porer, spomenuo si skori potop radi neodržavanog Z pogona. Ja ću ti spomenuti skori potop na brodu sa unutarnjim dizelom i direktnim pogonom kad je potencijalni kupac propelom ulovio špag i polomio sve od ispod a voda mu je počela ulaziti na mjestu di je montiran škrok...jbg, ja sam sa svojim bravo 2 lani ulovio špag, dignuo korpomorto prije nego se ugasio...ali nastavio sam plutati....i voziti. Dakle sve ima svoje mane i prednosti...jedino je pitanje što kome treba.
josey je napisao/la:Jel ima ko na forumu navedeno plovilo?
Vozija, vozija se, koristija?
Jel zna ko sta o kvaliteti izrade.
Cuja san da maritnimno bije bas nesto al da je komodan.
e sad taj koji mi je reka da nije bas nesto maritimno je to usporedija sa gumom od 8m, sta nije bas za usporedbu jer znamo kolko je guma niska/ siroka.
thnx
Trenutno korisnika/ca: beba, dragger, Google [Bot] i 8 gostiju.