Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
VERMO 65 je napisao/la:Pozdrav
Već par mjeseci sam u potrazi za nekim gliserom i još se nisam odlučio.
Sada mi kroz glavu prolazi ideja da umjesto unutarnjeg motora torpedo 18ks stavim na svoju Dalmatinku sa plastificiranim spojlerom jači vanbrodski motor naravno sa rezanjem
spojlera tako da se može koristiti.
Pitanje za znalce: da li se to isplati te koja je maksimalna snaga motora koja bi se mogla staviti, šta dobijam a šta gubim?
Svaki savjet je dobrodošao.
Hvala
šetač pasa je napisao/la:VERMO 65 je napisao/la:Pozdrav
Već par mjeseci sam u potrazi za nekim gliserom i još se nisam odlučio.
Sada mi kroz glavu prolazi ideja da umjesto unutarnjeg motora torpedo 18ks stavim na svoju Dalmatinku sa plastificiranim spojlerom jači vanbrodski motor naravno sa rezanjem
spojlera tako da se može koristiti.
Pitanje za znalce: da li se to isplati te koja je maksimalna snaga motora koja bi se mogla staviti, šta dobijam a šta gubim?
Svaki savjet je dobrodošao.
Hvala
Ja bi na takvu ideju zaboravio. Ili uzmi gliser ili nastavi s deplasmancem polako. U svakom slučaju, provjeri u HRB koji proizvođač ima atest za koliku jačinu vanbrodskog motora. Uz sav trud oko spojlera i uz blagoslov HRB-a, dobit ćeš 2 -3 milje na brzini. Možda malo više, al izglisirat nećeš. O potrošnji bolje ne otvarat rane.
šetač pasa je napisao/la:. Samo je zeznuto jer brod preko 7 m i motor preko 25 ks nemaju trajnu registraciju.
Ivek Zagorec je napisao/la:šetač pasa je napisao/la:. Samo je zeznuto jer brod preko 7 m i motor preko 25 ks nemaju trajnu registraciju.
Eh ako se ne varam forumsko pravilo naših sveznalica to gleda drugačije, tj tumače drugačije.
Oni kažu da može trajno.
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.