Sibenik 800

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Sibenik 800

PostPostao/la pero » 22. 08. 2023. (13:42)

dimulius je napisao/la:
Ne slazem se bas s time.
Ta prica o veslima i pomocnim motorima vridi do neke razine/velicine, ali nakon toga mozes to zaboravit.

Bilo koji brod od 10m navise sa jednim motorom je osudjen na ispravnost tog motora i tu prica staje.

Pisa sam mojli odgovor a tamo nije naveo koje je plovilo ostalo bez pogona ?
Nisam pisa za Sibenik 800 …
pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la josey » 22. 08. 2023. (13:50)

otislo se u totalni OT, pa onda da nebi ispalo da san ja uvik zacetnig istog, da kazen koju "pametnu".
slozija bi se sa dimuliusom, motor na brodu je stavka u koju moras bit 100% siguran, ako nisi, nemoj se odrisivat od kraja.

doda bi da je pomocni motor svakom tom brodu ko saka u oko, i da priko 10m nemaju smisla jer ti triba pomocni od 30ak ks, a isti je pretezak da ga drzis u podpalublju i montiras po neveri na krmu.
znaci nista vesla nista pomocni motor, nego na speed dialu covik koji viruje 100% u svoj motor i koji je za tebe spreman riskirat da se uvali u sr@**e kad krene u tegalj. sve dalje je filozofija, a triba si ovo a triba si ono.

btw, renomirani japanski proizvodjac? al postoji neki drugi osim japanaca :D (izuzevsi jedan americki)
samo je jedan renomirani u kojeg se mos pouzdat 100%, ostalo su proizvodi ili poluproizvodi.

sad ce se opet rasprava nastavit u smjeru usporedbe vanbrodskih, i vanbrodskih vs unutrasnjih :o :(
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la lupis » 22. 08. 2023. (16:33)

Možeš ti u svojoj glavi zamišljat kako si siguran 100%,pa i 200%.
Ali nije tako.

Realno,nisi siguran više od 99%(i manje,al eto, bitno je to zrno kojeg svatko mora bit svjestan)
To znači da uvjek postoji mogućnost da ti motor stane.

Da imaš brod sa dva motora,kao Calafuria ili slični od 8-9 metara,onda si siguran 99,9%.

To je ta bitna razlika između radnih brodova,i brodova za zajebanciju.
Nisu brodovi za zajebanciju loši,samo moraš malo smanjit apetite vezano za tajming plovidbe.
Ostalo je rizik,manji,veći,nebitno..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la mojle » 23. 08. 2023. (00:13)

Kada sam napisao izginuli malo sam pretjerivao jer je bio 8. mjesec i lijepo vrijeme, a u brodu su uvijek i 2 sidra. Da mi se to desilo po jakome vjetru ne bi mi uopće bilo svejedno. Ima brod i vesla, ali veslati s dalmatinkom je vrlo nespretno (isprobano).
Imam i malu rezervnu Yamahu 2t 4ks, ali je ostala u garaži računajući da je glavni motor nov.
Poanta je bila da ti može krepati i tzv “brodski” proizvod, a ne samo neki uradi sam uradak. Zanima me zašto je glavni lik u ovoj temi na kraju ipak ugradio cummins. Btw bila je honda krepala.
mojle
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka ven590 + Mercury 9.9

PostPostao/la josey » 23. 08. 2023. (05:43)

dakle japanski proizvod :)
nhf

zasto se na kraju minja motor?
da brod dobije na cjeni i na pouzdanosti.

ja san u brodu ima 240d mariniziran u kucnoj radinosti,
koji je bio privremeno rjesenje, naravno kako to kod nas biva ostao je privremeno rjesenje 10godina.
nikad al nikad se taj motor nije nakasljao u 10god, kamoli stao, a vozio sam ga ko da nema sutra (citaj rucka gasa do kraja, uvjek)

i onda kupim nov novcat marine motor renomirsnog proizvodjaca (mos mislit renomiranog :D )
i pukne mi zupcanik uljne punpe u kopci nakon tocno 49h rada.
dobro da motor nije klan od kad se prvi put upalio mozda se nista nebi desilo.
al evo otkad je servisirana uljna pumpa na kopci, radi sve.
kako bilo, mercedes me nikad nije ostavio na moru, ovaj novi motor je, i kojem vise vjerujem?
ovom novom marine “renomiranom” proizvodjacu.
marfijev zakon se mora pokazat tocnim

a renomirani japanski proizvod me je ostavio samo jednom na moru, al mojom krivnjom, zaboravio sam gorivo nadolit, iako sam i danas uvjeren da je preko noci radila guma i da se pocicala rezerva.
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la SEA » 15. 09. 2023. (12:49)

imao yanmar 6lpa 315hp novi ,na 80hrs prognjijali cepovi od hladnjaka i gubio vodu od hladzenja

imao vm 350hp ovi novi ,ispusna grana popustila na varu napunila turbo morem ,na dva motora

nani 3l 175hp novi 120hrs nista ,iako ispusna grana im je losa i mislim da bi to brzo islo

yanamr 4lhs ste 230hp sad imaju 1300hrs ,nikad stali ,mjenjao turba jer reparacija nije bila po zanatu ,motori neunistivi doslovno

btw nakon 11g trebam nova ispusna koljena ,iako su od HDI usa cast inox ljevana ,polako su propala

neki rezervni motor na S800 je utopija ,a motor stane uvjek kad je more tad ta penta vanjska je 0
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la peroLA » 15. 09. 2023. (14:23)

kad ovo čujem mislim da neću nikad na brzi dizel, stvarno mi zvuči za nevjerovat da nešto novo šta toliko košta može tako crknut
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la dimulius » 15. 09. 2023. (14:40)

triba ovde naglasit da je osim motora izrazito vazno i kako je motor ugradjen.
Ali drago mi je cut da je moj 4LHA neunistiv :D
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la som » 15. 09. 2023. (15:05)

A moja Kubota ide u penziju ali tek 2065 godine.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: nepar i 8 gostiju.