Pozz, u brodove se apsolutno ne razumijem i trazim puno al me nazivi i jako sakriveni cijenici jako zbunjuju. Nekima je naziv duzina nekima model nekima nista, a cijene stravično variraju...
Uglavnom moje pitanje ukratko:
Koje jos brodove da gledam da su u ovom cijenovnom rangu(novi sa motorom) da imaju WC i kabinu i da su stabilni da mogu izdrzat Split-Vis jednom godisnje i da ne lupam glavom kad se ustanem ko na nekim brodicama?
Sad udugo koga zanima:
Gledam malo kaiće u zadnje vrime i sve me vise kopka da sebi uzmem nekog i tako slucajno naletim na ovu nautiku 600K i vidim u clanku na slobodnoj da je osnovni model sa motorom 20000 eura, to mi pase, ali dodao bi par meni obaveznih stvari(WC...) . Pase mi da dvometras moze stat u kabinu. Volio bi da 4 ljudi moze prespavat noc dvije(2 u kabini 1 pomocni 1 krma) ali u pravilu za dvije osobe bi se koristio i jednodnevne đite sa 4-5 ljudi. WC mi je must have. Brzina mi nije bitna, 8 milja mi jeprohvatljiva do 12 bi bilo super da je putna al okej je i 10 pa bi penta sa 70 konja tribala bit dosta. Meni savrsen brod je Damor 800 Fjaka, da imam para to bi sigurno uzeo, al nemam toliko a i prebrz mi je, to mi ne treba a i "luksuz" drva mi isto treba, cisto da se zna.
UGL.
Ja trazim brod od 6-7 metara (Kao ova nautika 600k da je jos po metra duza za iste pare

) od 25000 do max 30000 eur sa opremom.
Obavezno mi je:
Električni WC
Sidra, konopi, bokobrani, sve to osnovno
Spremnici vode i benzina
kuvalo plinsko
tenda za krmu
I nezz sta se jos smatra "Osnovnim" kao Inox ograda i slicno al to sve obavezno.
Sto manje drva sto vise plastike, drvo se treba odrzavat, to ne zelim.
Volio bi i da ima automatsko isekavanje ako treba.
Bocnk thrusteri su isto zelja al vjerojatno nista od toga u cijenovnom rangu.
Eto najbitnije mi je ako bude koji sajam da znam na koje brodove obratit pozornost, pa naravno ja cu po svom gustu izabrat kompromise.