Škorpik 6,53

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Škorpik 6,53

PostPostao/la levan » 04. 09. 2014. (20:05)

Dobro ljudi govore ,7 mozeš sanjati ,sa 5 imaš kopun u dupe a 2500 e budi zadovoljan.
Realno nemaš brod koji je na glasu ,koji je bio hit itd. Ovaj galeb što ga je netko stavio na njuškalo startao je sa 9 ja mislim i sada je na 6 i pitenja da li ce i to dobiti.
Nhf jer je tako kako je ,love nema i ljudi se ne upuštaju u avanture kao nekada.
levan
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Jouet 920

PostPostao/la Pape » 05. 09. 2014. (07:53)

Thomy je napisao/la:Je ovaj, iako je krenija sa cijenom od 9000€

http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... s-11137025

Inače cili Škorpik može stati u ovaj Galeb :D :D

...a čoviće ne vridi ni ovi 300€...vidi šta prosijava kroz plastiku...dok udreš bar još jedno 15 slojeva mata....ošla cijena u p.m......a nisi još ni jednu vidu zavida....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la jupiter30 » 06. 09. 2014. (00:37)

Pape je napisao/la:
Thomy je napisao/la:Je ovaj, iako je krenija sa cijenom od 9000€

http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... s-11137025

Inače cili Škorpik može stati u ovaj Galeb :D :D

...a čoviće ne vridi ni ovi 300€...vidi šta prosijava kroz plastiku...dok udreš bar još jedno 15 slojeva mata....ošla cijena u p.m......a nisi još ni jednu vidu zavida....

izgleda da kod nas ljudi cijene toga škorpika u smislu proizvodnje.
ima jedan veći na njuskalu mislim da pita 60 000 eura,ne mogu se precizno sjetiti.
kao to se kvalitetno proizvodilo,debela plastika, a onda opet ima osmoze koliko čujem.

nisam stručnjak za plastiku ali mislim da se kod nas precjenjuje debljina plastike.
za čvrstoću su mislim potrebni slojevi vune u što većem broju a ne sama debljina plastike.
za osmozu odnosno da ne bi nastala je potrebna kvalitetna izrada,da ne nastanu mjehuri zraka kod izrade.
ako sam u krivu nek me se ispravi, nisam stručnjak za plastiku ali mislim da se precjenjuje debljina plastike i količina smole.
jupiter30
Member

Tip plovila: jupiter30

PostPostao/la el passo » 06. 09. 2014. (07:34)

Donekle imaš pravo što se tiće debljine plastike. Malo te samo buni sam pojam plastike odnosno plastičnog laminata. Debljina se dobiva dodavanjem slojeva raznih tipova staklenih...ili nekih drugih ( coremat, termanto...) tkanina ili komponenti. Varijacije u debljini dobivenog laminata radi količine smole su neznatne. Smola je tekuća pa ne možeš staviti koičinu veću od one koja je potrebna da se tkanina natopi jer se u protivnom sve cijedi i gravitacija čini svoje....naravno u brodogradnji. Ako radiš neku ploču na ravnoj površini onda možeš dobiti nešto veću debljinu ali nema smisla jer je takav laminat sklon pucanju.

Inače u profesionalnoj proizvodnji plovila se rade prema projektnom laminat planu što znači određeni sastav i debljina za određeni dio plovila. Nije sve jednake debljine i čvrstoće. Za kvalitetu samog laminata najbitniji je izbor materijala. Ima više vrsta gelcoata, smole i ostalih premaza koji su i različitih kvaliteta a posljedično tome i cijene a oni pridonose manjoj ili većoj poroznosti koja utjeće na nastanak osmoze. Naravno kako si i sam napisao i kvaliteta samog procesa laminacije ima veliku važnost
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Kamenar » 09. 09. 2014. (08:45)

3000 eura je maksimum neki za ovakav stupanj izvedbe..al znas kako to ide probaj sa vecom cijenom, pa se uvijek nekako da izbalansirat, da li nekom zamjenom il necim drugim...
Kamenar
New Entry

Tip plovila: Kvarnerplastika vega 4.50m

PostPostao/la Rolipop » 02. 08. 2020. (22:15)

https://www.njuskalo.hr/mala-plovila/prodaje-se-brod-skorpik-6.50m-oglas-30699703

Da malo oživim temu, ozbiljno razmišljam o ovom brodu iz oglasa. Nebih ništa dograđivao, samo nužno i neke ladice/police u kabini i naravno motor i gas....
Toliko bih si mogao i priuštiti
Rolipop
New Entry

Tip plovila: Guma Quicksilver HD380/Tohatsu 8

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.