DRVENI BRODOVI, POREZ I DAVANJA

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

DRVENI BRODOVI, POREZ I DAVANJA

PostPostao/la unije » 12. 10. 2009. (20:20)

Vlasnike drvenih brodova država bi trebala osloboditi ako ne svih poreza ono barem većinu.
unije
Korisnik baniran

Re: DRVENI BRODOVI, POREZ I DAVANJA

PostPostao/la baraba » 12. 10. 2009. (20:36)

"svih"? odmah kupujem. :lol:
baraba
Member

PostPostao/la lupis » 12. 10. 2009. (21:11)

jedino treba ekološki porez nabit...,inače će se stimulirat izgradnja i održavanje drvenigh brodova a to neće nikad bit ekološki ni zdravo.Svake godine brusit pituru,koper...,sve te sitne čestice kemikalija u prašini sastrugane piture lete uokolo i zagađuju atmosferu.
A zamisli jadnika koji pitura sadolinom unutrašnjost,tko misli na njegovo zdravlje.
Vlasnici drvenih barki bi se trebali odlučit oće piturat sadolinom ili ne,oni koji se izjasne za nesadolinske premaze trebala bi stimulirat država,a one koji pituraju u sadolin i onaj genocidni koper obavezno bi trebali imat ventilaciju i protok zraka 10 upuhivanja u uru vrimena i obavezno minjat filtere da one pare od piture ne idu u atmosferu.
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la baraba » 12. 10. 2009. (21:25)

ma samo neka nabiju ekološki porez kada se predlaže u prvom postu oslobođenje od pdv-a na gorivo, auto, tv, kuhinju, plin, rečunala, poreza na dohodak (dobit), poreza na brodice, trošarine, kao i svakog drugog poreza koji se svakog dana plaća okolo. samo zato jer imaš drvenu barku. ja sam za. baciš barku od 3,3 metra u dvorište i doživotno ne plaćaš nikakav porez.

samo mi nije jasno od čega će onda država živjeti? svi hrvatski državljani odmah postaju vlasnici drvenjača.
baraba
Member

PostPostao/la Mali Dabar » 28. 10. 2009. (23:02)

Kako misliš osloboditi ?
Vecina brodova je tajno registrirane i placa godišnje samo korištenje pomorskog dobra,a to nije strašan iznos.
Evo moga slucaja:
Kupim drveni brod u dosta lošem stanju,ali povoljno 1000 e,naravno drveni.
Sutradan napravimo kupopodajni platim plati gazda pedesetak kuna,je previše za dva štambilja,ali pregrmimo to.
Odem na poreznu,krava koja radi tamu,nebi htio vriđati životinju procjeni brod 4000 e i na to mi lupi porez.
Odgovorim da je brod u rasulu i da je plačen 1000 e,a ona odgovori da koliko ce vriditi kada ga popravim ?
Suzdržim se da joj ne presvirim trisketinu.
Tu je problem. Nerealno visoke procjene drvenih brodova.
Sada taj brod vridi i više od 4000 e,li ja sam tu utukao više od tog iznosa i na to mi je uredno država odnila četvrtinu (PDV ) i nosi mi i dalje !

Po meni bi trebalo poticati kupnu drvenih brodova s time da se oslobode davanja kod prepisa,kao kod ugovora o darivanju,da se sacuva barem ovo malo brodova što je ostalo. Jer vlasnici poslje održavajuci taj brod donesu državi puno više novaca,uljepšaju rivu ,sacuvat ce tradicionalne brodove jer ti brodovi izumiru.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 28. 10. 2009. (23:11)

Tako je kod svih brodova, ako je vrijednost broda ispod neke sume, onda se plača pavšal, inače bi svi brodove u super stanju "formalno" prodavali za 1lipu po kupoprodajnom ugovoru, samo da izbjegnu porez.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la primorac » 30. 10. 2009. (08:46)

Gaso je napisao/la:Tako je kod svih brodova, ako je vrijednost broda ispod neke sume, onda se plača pavšal, inače bi svi brodove u super stanju "formalno" prodavali za 1lipu po kupoprodajnom ugovoru, samo da izbjegnu porez.

Gašo, plaća li se u Sloveniji porez 5% (ili već neki) prilikom kupoprodaje rabljenog plovila (i auta) koje je već prije bilo registrirano?
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.