Pajoli

Drveni brodovi, ponos i povijest naše brodogradnje

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Pajoli

PostPostao/la raptor » 27. 02. 2009. (17:48)

wildstar je napisao/la:Ova građevinska žuta je dobra izdrži na gradilištu godinama ,ja sam na svoj stavija od smreke bolja je nego jelovina i namaza mat bezbojnim lakom 2-3 ruke.Ne kližu se i lipo izgledaju.

Je,dobra je ,godinama jašim po njoj i još je za pet :wtf: da nije žuta nebi tribalo ni pituravat :mrgreen: jednostavno rješenje
a svak može sam izrizat na miru :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la eMi » 27. 02. 2009. (22:23)

Trenutačno sam i ja u istom poslu. Radim ih od borovine i mislija san ih plastificirat. To mi se čini najkvalitetnije.
Noc... Cilu noc...; Od bota do bota; Nosija mene je bili brod; Dan... Svaki dan...; Sve daje me nosi; I sve je duji trag koji do mene vodi....
eMi
New Entry

PostPostao/la gaun » 13. 03. 2009. (14:54)

Probaj ih ovo lito osušiti,obrusiti pa lagano par puta premazati lanenim uljem pa nakon dan dva dati uljenu boju i posuti malo kvarcnog pijeska da se ne kliže!
Samo POMALO!!!
gaun
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kvarnerplastika (PRIMORKA 630)

PostPostao/la anguja » 26. 03. 2009. (08:31)

porer je napisao/la:ab ovo, jutros sam prošetao uz rivu pa sam vidio kod susjeda kako je napravio. Ima istu Učku kao moja, malo je plastificirao i super je riješenje, vjerojatno ću i ja to napraviti. Čisto, uredno, stabilno, ne zapinje najlon....

Evo ti skica, možda omjer nije dobar ali skužit ćeš. Isplastificirao je uzdužne nosače a u njima su pajoli, u stvari jedan komad debelog špera. Super riješeno.

slika

Ovako izvedene pajole imaju jednu manu ako brod nije zaštićen ceradom od kiše..
Kod obilnije kiše napuni se ovaj dio i onda se voda prelije na jednu stranu, tako da je teško uć na tako nagnut brod...
anguja
Member

Tip plovila: plastična pasara 4,60; Galeb 6,75

Prethodna

Natrag na Drveni brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.