Vezani estrih ili glazura !??

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Vezani estrih ili glazura !??

PostPostao/la Lando » 24. 07. 2012. (20:05)

od riječi do riječi :thumbup:
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la ab ovo » 24. 07. 2012. (20:58)

:clap:
Zna čoek i gotovo!!
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la ceko » 24. 07. 2012. (21:17)

I mene je taka... :clap: :lol: :thumbup:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la kalafat » 25. 07. 2012. (08:01)

Trogiranin je napisao/la:Malo je gladno 4:1 jer je beton sam po sebi higroskopan i što je manje cimenta tim više upija vlagu pogotovu sa žalom iz trogirske kave u kojem ima 11-17% vapna. Usprkos mišljenjima u kolpomorta treba stavljati što je manje moguće željeza upravo iz razloga higroskopnosti betona što uzrokuje rđanje željeza uslijed čega dolazi do bubrenja rđe koja se u tom slučaju ponaša kao led i svojim širenjem razbija beton. Po meni ja ne bih išao na omjer manji od 3:1. U šalung bi ubacija komad pocinčanog lanca i jedan veliki pocinčani gambet da oblom stranom viri iz betona i to je to. Gambet je bolje postavljati na 1/3 bloka nego u centar jer kad je isti u centru lakše dolazi do prevrtanja i pomjeranja bloka u slučaju nevremena ukoliko isti nije enormnih dimenzija. Isto je tako efikasniji blok tlocrtno većih dimenzija, a tanji nego identične težine uži i kraći, a visočiji. Još jedna caka kod kolpomorta, a vezana za njegovu težinu: ukoliko se želite zezat pri izradi puno je efikasnije ako kolpomorto odoli od rubova cca 5 cm prilikom betonaže ima ubačen komad stiropora od 5 cm. Nakon što beton stvrdne stiropor izvadite i imate nešto u vidu portele-poklopca. Pod kolpomortom se stvara dodatni podtlak i ako je dno muljevito ili pjeskovito skoro ga je nemoguće vertikalno odlijepiti od dna. Nadam se da sam pomogao . :angel:

:Other14: :Other14: zahvaljujem
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la egotrip » 10. 02. 2017. (18:16)

kad vec postoji tema da pitam,radovi su u stanu,digli smo parket i plocice,dio gdje je bio parket je relativno ok,cvrst i ravan ali dio di su bile plocice,kao kuhinja hodnik i wc je prilicno neravan,rekao bi 3,4 cm ovako laicki,volio bi poravnat ali problem je sto zelim minimalno podignuti razinu poda zbog ionako niskog plafona,znaci 4 cm na tom ravnijem dijelu ne dolazi u obzir jer vec sad dodirujem rukom plafon,dali postoji rjesenje i ako da moze broj telefona slika
egotrip
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gs nautica open 550 yamaha 100 4t

PostPostao/la som » 10. 02. 2017. (20:41)

Ne znam za Hvar ali meni su glazure brusili recimo kao parket i nije bilo preskupo. Nakon toga bilo je ravno ka staklo. Dali su jednu ruku impregnacije i postavili parket s minimalnom količinom ljepila. Vrhunski napravljeno.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

Prethodna

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.