Ne nasjedajte

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Ne nasjedajte

PostPostao/la mali od palube » 16. 05. 2014. (05:04)

Jučer je bio malo nervozan i poslao mi dva maila:

I have tried to pay the shipper online but i will need a credit card which i didn't bring aboard the ship,and there is no post office (there is usually a western union section in most post offices) or any western union agent on sea! so i have to ask you to help me with the pick up fees.So that is why i have added the 900 eur for the pick up fee...So please just help me with it ..i want you to know that no one will touch your money because it is sent to PayPal not me and PayPal will make sure you have your money first before they proceed to collect the MTCN number from you and they will also confirm if you have gotten the money in hand before they can release the western union MTCN number you sent them to the shipper.....okay ?..So proceed to deposit the money through western union and send PayPal the scanned copy of the transaction receipt you can make the payment online via westernunion.com ....thanks

The payment has been made and the money has been deducted from my account and it's on it's way into your account but the money would be pending until you have sent the sum of 900 eur through Western Union to the address of the shipper giving to you so that they can come for the pickup and then send the necessary western union information to my bank for Verification. . You should understand what i mean so kind bear with me. Once the western union information is received from you, the total money would be released into your account. you can make the payment online via westernunion.com Get to mail me back soon. Actually you are right, you just need to fill the form and submit it for them at the western union office.ou can make the payment online via westernunion.com ....thanks

Uglavnom mlati praznu slamu i sasvim ignorira mojih 10 €. Odgovorio sam mu:

See, that's my problem. I don't know if the PayPal system works or not, that's why I'm afraid to make the payment. I mean, besides, my financial situation at the moment is a bit bad. See, there's a pretty big financial crisis in Croatia (that's why I'm selling the boat to begin with, and at such a low price) and I don't get my paycheck until 1st June. Once I do get my paycheck, I can wire you the €900 agreed upon. Both my wife and myself won't be getting our paychecks until 1st June, so there's not really much I can do until that time. I apologize for that, but there's simply not much I can do at the moment.
The €10 that the post office people told me to ask of you, I'd pay back via PayPal immediately. It's just to see if the system works at all.
I won't be able to reach my computer until tomorrow afternoon, just so you know.
Like I said, there's really no problem for me to make the €900 payment, I just need to see if the PayPal system works before I do so, and get my paycheck.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la porer » 16. 05. 2014. (07:04)

Mislim da te je pročitao pa je ovo sad APP s njegove strane. No ta taktika sa 10 eura nije loša, drži se toga.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Mateac » 16. 05. 2014. (08:03)

Ne želim ispasti veliki moralista i dežurni čuvar ćudoređa ali...
To što on krade od drugih, ne opravdava tuđi pokušaj krađe od njega. Ljudi nemojte se zezati, daleko od toga da će neko odgovarati zbog 10€...
Napravi mu spačku na drugi način, natjeraj ga da izgubi vrijeme i uloži dodatni trud oko ovoga ako te to veseli - vrati mu na način kako je on tebe do sada vozao.
Mateac
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan S430 i Dumi 270+Tomos 4.8

PostPostao/la cady » 16. 05. 2014. (08:07)

Imao sam dvije pet shop trgovine. i meni su poslali "neodoljivu"ponudu,za nakup papiga.
Kolega vet.daj ja ču uplatiti, nikad više po toj cijeni.
Rekao sam mu,da taj biznis smrdi na daleko,što se kasnije pokazalo da sam bio u pravu.
Neki su pali na tu foru,trik,i ostali bez papiga,majmunčiča,i ostalih eksotičnih životinjica.
Čekali na aerodromu robu koju nikad nisu dobili. Jedni prijavili policiji i medijima,ali od uplačenih iznosa
nikad nisu vidjeli niti jedne lipe.
Ista priča sa autom,a vlasnik u Engleskoj. Sve isprobani trikovi,na koje če poneki nasjest.
Dobro da postoji ovaj forum i naš forumaš,koji je otvorio ovu temu. :thumbup:
cady
Senior Member

Tip plovila: Zora 590 ven - Yamaha 25ks 4t

PostPostao/la mali od palube » 16. 05. 2014. (08:16)

porer je napisao/la:Mislim da te je pročitao pa je ovo sad APP s njegove strane. No ta taktika sa 10 eura nije loša, drži se toga.

Mislim i ja, ali vjerojatno nije siguran. Ipak je on mene kontaktirao prvi nasumično i ja sam blentava lovina. Danas popodne ću smisliti neku novu "komplikaciju" oko spuštanja broda u more. Napisat ću mu da sam nazvao dizaličara i da je prodao kamion... recimo... i da sam trenutno u paničnoj potrazi za nekim drugim tko može spustiti brod u more. Uplatu od 10 € neću ni spominjati.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la el passo » 16. 05. 2014. (08:17)

Zamisli da je stvarno situacija istinita i da Mop čeka plaću te kad je dobije proslijedi tom varalici. Kad skuži da je prevaren već je kasno a plaće nema. Nije baš jednostavno izgurati mjesec bez love a računi stižu...struja, voda, komunalije, internet, telefoni, krediti.

Ona ideja sa krivim brojevima mi se sviđa. Neće vidjeti 10 eura ali će bar našetati varalicu i izdrkavati ga. Bar ima neku zadovoljštinu kad već nije stigo prodati ono
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la karamba » 16. 05. 2014. (09:33)

ko zna koliko je ljudi zajebao taj Marcus Jose ali ipak ima pravde čim ga je sudbina spojila s mop-om , nezna Jose marcus na koga je naletio :crazy:
:thumbup:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la mali od palube » 16. 05. 2014. (12:04)

Evo odgovora:

I understand how you are feeling but i want you to know the reason why paypal have to hold the money till they have the confirmation number and i want you to know that no one will torch the money until you get back to paypal that you have receive the money ...the reason why they want you to first deposit the money is that they want to confirm that the shipper will get their own money as soon as you get your money first because some people will not send the shipper's fund when they get the money in their account....so that is why ...i want you to go and send the shipper as soon as possible and send the scan copy of the western union receipt to paypal for confirmation and once they confirm it they will release the money into your paypal account immediately and you will tell them that you have receive the money so that they can proceed to the next step....i want you to know that you are not sending anything to me you will be sending to paypal because they will be the one to handle the transaction...plz just give me update on how everything is going....thanks

K'o pokvarena ploča. Čak i sve manje pazi na svoj engleski...
(A čovjek je Amerikanac... je li?)

Popodne ću opet malo "podgrijati" s "novim problemom u vezi transporta brodice". Što mislite da malo "začinim" s mogućom posudbom 900 € od šogora? Na to bi se opet mogao popaliti, ali kako da mu lukaovo i oprezno podmetnem da je onih 10 € obavezan korak?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la putnik » 16. 05. 2014. (12:09)

Prijatelj je čak bio dobio ček na adresu obrta (100,000USD) koji je naravno bio bez pokrića.

On ti sigurno ne bude uplatio, ali možeš mu malo gaće prodrmati. Reci da možete otvoriti karte, da si agent Interpola, predstavi se nekim imenom i prezimenom, nađeš na netu neku facu u Interpolu. Reci da si došao do njegovih podataka, piše se optužnica i međunarodna tjeralica. Ima opciju da prizna prijevaru i da se preda ili da ga se raspiše tjeralica bla bla :mrgreen:
putnik
Senior Member

Tip plovila: Sunbird Corsair 150

PostPostao/la ropee » 16. 05. 2014. (13:00)

Ja bih sad tražio 100$ na moj paypal račun za potvrdu dogovora .
Isto kao što on tebe traži sken uplate, tako bi i on trebao dati kopiju uplate , za to što tvrdi da je uplaćeno na paypal .
ropee
Senior Member

Tip plovila: batana + tomosaki 4,5

PostPostao/la porer » 16. 05. 2014. (14:11)

Ma ja se vraćam na moju prvu ideju. Prošetaj ga par puta sa lažnim brojevima, mislim da će biti dovoljno. Makar i samo jedan put, nažvrljaj nekakve brojeve na WU obrazac, napiši i pitanje pa mu na mail pošalji i sken i odgovor pa nek samo jednom prošeta do šaltera i vrati se. Nek popizdi i pobuni se meni bi bila dovoljna zadovoljština.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la mali od palube » 16. 05. 2014. (15:05)

Mislim da to stignem i nakon što proguta ovih 10€. Igam na sve ili ništa :)
Evo, ovo sam sastavio:

Dear Marcus
Imam jednu dobru i jednu lošu vijest. Dobra je vijest da ću sutra uspjeti nabaviti novac za uplatu tvome shipper. Jer... i meni se malo žuri da dobijem svojih =8000,00€. :)
Naime, supruga i ja smo uštedjeli =3700,00 kn (cca 500 €) kćeri za maturalno putovanje. Zvao sam turističku agenciju i rekli su mi da to stignem uplatiti do kraja ovoga mjeseca. Do tada će na moj paypal račun sjesti ovaj iznos kojega si ti uplatio. Drugu polovinu (500 €) će mi posuditi sestra i šogor. Večeras ću otići do njih i dobiti novac. Šogor ima, za hrvatske prilike, veliku plaću i unatoč krizi oni financijski stoje puno bolje nego supruga i ja.
No, loša vijest je što ipak ne mogu naći dizalicu. Gospodin Jerko, koji mi je do sada dizao brod, je zatovorio obrt i prodao svoj kamion-dizalicu. To bi mogao biti veći problem, jer je brod težak oko tri tone i udaljen cca 50 m od mora. Dovoljno velik kamion-dizalicu koji bi ga mogao spustiti u more mogu naći samo u Zagrebu, a to je udaljenost od cca 300 km. To zapravo znači da spuštanje u more neće koštati 200 €, nego znatno više. Jutros sam, nakon razgovora s gospodinom Jerkom, proveo dva sata na telefonu, panično tražeći nekoga tko je bliže. Za sad nisam uspio, ali tražit ću dalje. U svakom slučaju, ako bi to spuštanje u more bilo skuplje od 200 €, razliku ću onda sam doplatiti, jer me sram od tebe tražiti još novca. No, svakako ću inzistirati na onoj testnoj uplati od 10 € s nekog tvog paypal računa i tek nakon toga uplatiti ovih 900 €. Moraš razumjeti da će mi to biti kakva-takva sigurnost da je sve u redu.
Zahvaljujem i pozdravljam!

Socijalni elementi (posudba, maturalac...) su namjerno dodani. Tek da vidim do koje je mjere gad.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la 2105 » 16. 05. 2014. (15:24)

E stvarno je lupež naletija !!!
Svaka čast!
Ma mirita svaku...sam mu odugovlači...neka se nada, ova zadnja ti je ka bog somo se nemoj puno zaletit jer vidin da guštaš....pomalo :thumbup:
2105
Member

PostPostao/la Kapo » 16. 05. 2014. (18:58)

mali od palube je napisao/la:Socijalni elementi (posudba, maturalac...) su namjerno dodani.

Dobar :thumbup:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la golum » 16. 05. 2014. (19:12)

Mop je napravio od jedrenjaka motornjaka :D a od lopova možda poštenjaka :lol:
Mop :thumbup:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PrethodnaSljedeća

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.