Privremeno vezivanje za rivu

Parlaonica - samo bez svađanja...

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Privremeno vezivanje za rivu

PostPostao/la mzungu » 01. 12. 2024. (10:20)

Pozdrav ekipa,
Prepremam brod a prvesntveno sebe :) za prvo višednevno putovanje s obitelji.
Zadnji put sam bio s brodom na višednevnom putovanju prije 30ak godina kad sam bio klinac i kad su vrijedila neka druga pravila. Sad vjerujem da se puno toga promijenilo.
Zanima me jedna situacija, npr. par dana si na moru i trebaš u dućan, sjest na kavu, kupit klincima sladoled i sl.
Prije si mogao doći npr. u Milnu na Braču ili više manje bilo koju uvalu na Šolti i vezat se za slobodni dio rive i otić pola sata-sat u dućan, na tržnicu i sl. Kakva je sad situacija?
Sad vidim da je sve pod kontrolom Lučke uprave ili privatnika koji imaju koncesije. Je li moguće više takvo nešto napravit bez da platiš 50-100 eura za tih pola sata?
Kako je s drugim uvalama i mistima na moru?
Jel se može bar gumenjakom doći do obale i ostavit ga zavezanog tih pola sata do sat ako je brod negdje na sidru u blizini?
mzungu
New Entry

Tip plovila: Y33

Re: Privremeno vezivanje za rivu

PostPostao/la lupis » 01. 12. 2024. (13:09)

Osnovno prije napuštanja broda je da sačekaš nadležnog ,99.9% da neće biti problema,a bilo bi lipo da kad već ideš u butigu uzmeš limenku više. ;)
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

Re: Privremeno vezivanje za rivu

PostPostao/la ginekol7 » 02. 12. 2024. (07:50)

Upravo tako. U pravilu funkcionira osim u slučaju kasnog popodneva kada se rive popunjavaju, gužva, nervoza. Ali, oko podneva, nakon isplovljavanja su rive slobodne pa nisam nikada imao problema.
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

Natrag na Parlaonica

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.