Web kamera Unije

O vremenu, prognoze, prognostičke karte, nevremena, slike...

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: Web kamera Unije

PostPostao/la lvky » 24. 03. 2011. (21:13)

aladin je napisao/la:Porer jesi siguran da mora postojati natpis? To je ipak javni prostor.
Slazem se da je moralno upitno... ja nebi volio da sam u nekom malom mjestu i da kamera snima (ili streama) sve sto se dogadja u mjestu

mora postojati natpis da je područje pod video nadzorom
tramontana je napisao/la:Gaso :thumbup:
Što se tiče videonadzora - mislim da ovo ne spada u tu kategoriju. Ne sjedi nitko za monitorom u nekom kontrolnom uredu i nadzire i snima ono što je u dohvatu kamere. To je normalna panoramska slika kakvu može bilo tko snimiti. Kad bi tako gledali, onda bi i bilo tko od nas kada pukne kakvu sliku morao vikati da se slika svima u dohvatu objektiva :crazy:

evo upravo ti ili ja sjedimo za kompjutorom i možemo snimati ako želimo
gaso, trebao bi staviti kameru u panoramski mod i izbaciti live to se nigdje ne radi :? pogledajte bilo koje skijalište live
imate sliku ( sliku ne video zapis)od prije par minuta i sve panoramski ne možete prepoznati nikoga ovdje se uredno može "ući" kroz škure u kuću a i vidjeti koji su brodovi vezani u luci
da ne duljim gaso ograniči :shh:
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la Gaso » 24. 03. 2011. (21:36)

To treba vlastnik odlučiti, ja sa tim nemam ništa, drugo je kad ču ja svoju radit.
Inače stranica na kojoj je link do kamere je javna
http://www.unije.de/
Pa ako nekome smeta treba kontaktirat vlastnika ove stranice, link je javan pa nemam ja sa tim nikakve slabe vjesti. No moje osobno mišljenje je da normalni ljudi, če koristit kameru za informativne namjene, u vezi prognoze, stanja mora itd..., ali trebam priznat kad povremeno pogledam na nju, odmah vidim da ljudima ide sve drugo po glavi, pa zumiraju škure pa ljudi i sve ostalo, izgleda da nemaju šta pametnijeg radit, i zbog takvih na kraju kamere smetaju.
Nikad nisam razumijeo šta imaju ljudi od gledanja BigBrothera, koja je korist gledat šta drugi rade, neka se ti koji imaju previše vremena uhvate nekog posla.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Thomy » 24. 03. 2011. (21:41)

Ma to ti se dica igraju kamermana ;) .

Proči če ih. 8-) :lol: :lol:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Galun » 24. 03. 2011. (21:46)

meni ta tehnika nije jasna :shifty: ,ne kužim da mogu sa strelicama okretat kameru,šta ako nas je istovremeno 10 ljudi na toj stranici i svako vrti kameru u dr smjeru,kako to onda funkcionira?
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la Gaso » 24. 03. 2011. (22:03)

Ne funkcionira, zato sam mišljenja da za panorame, bolje je imat fiksnu kameru i gotovo, inače 10 koristnika nešto klika i na kraju smetaju jedan drugome.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Lando » 24. 03. 2011. (22:08)

to ni mani nije kjaro :oops:
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la weiss » 24. 03. 2011. (23:34)

Cool :thumbup:

slika
weiss
Member

Tip plovila: Belmarin Quintus + Yamaha 40/70

PostPostao/la gof1 » 24. 03. 2011. (23:49)

Kamera je odlična za svaku pohvalu ali .....mislim da se s pravom sugerira na označavanje prostora pod video nadzorom,moj prvi susret danas sa "panoramom" Unija je bio taj da sam zatekao zumiranog člana plivarice "Alma" kako vrši nuždu preko bande...mislim stvarno...kamera je, vjerujem, iz najbolje namjere instalirana al opet ima nas svakakvih i ljude bi se moralo upozoriti !
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la riberer » 25. 03. 2011. (07:51)

I onda? To bi on napravio ovako i onako. Zar vi ne pišate u more? Ljudi, ne pravite se čistunci, autoceste, ceste, ulice i gradovi su prepuni web kamera ... iste takve su i kod mene instalirane na svakom uglu i mogu se okretati po želji. Nigdje ništa ne piše i neće, to je javni prostor, a ne zatvoreni ... dakle na to se mogu ljutiti samo oni koji imaju nešto za sakriti.

No sve ovo nije u stvari bitno. Ova je tema dokaz naše nediscipline na forumu, jer, umjesto da ocjenjujemo vrijedi li njezino postavljanje ili ne, što je i bila gašina namjera, vi govorite o tome da li se je tamo smjela postaviti kamera ili ne ... svašta! :wtf:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la josme » 25. 03. 2011. (08:35)

gof1 je napisao/la:... vrši nuždu preko bande...mislim stvarno...kamera je, vjerujem, iz najbolje namjere instalirana al opet ima nas svakakvih i ljude bi se moralo upozoriti !

Tako se od pamtivijeka radilo...a onda su stavili wc u brodice..ne zbog kulture i zaštite okoliša nego da se sakriju..... ;)
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Max65 » 25. 03. 2011. (10:50)

Vidim da se i riba s koće dobro prodaje danas, ipak je petak. ;)
slika
Max65
Member

PostPostao/la Lando » 25. 03. 2011. (11:01)

:lol: :lol: :lol: a vidi pauka , viri u kameru
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Mali Dabar » 25. 03. 2011. (11:10)

Lando to sam i ja vidi :lol:
Kamera je :thumbup: ,bit ce ovo lito :o
Kamera dobro sluša komande :thumbup:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 25. 03. 2011. (11:17)

josme je napisao/la:
gof1 je napisao/la:... vrši nuždu preko bande...mislim stvarno...kamera je, vjerujem, iz najbolje namjere instalirana al opet ima nas svakakvih i ljude bi se moralo upozoriti !

Tako se od pamtivijeka radilo...a onda su stavili wc u brodice..ne zbog kulture i zaštite okoliša nego da se sakriju..... ;)

Tako smo nekada razlikovali kontinentalce od primoraca. Primorci su pišali u more, a kontinentalci u grm na obali. :thumbup: Sad seru svi u 16, ne možeš ih više razlikovati :lol: :lol: :lol:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la gof1 » 25. 03. 2011. (12:16)

riberer je napisao/la:I onda? To bi on napravio ovako i onako. Zar vi ne pišate u more? Ljudi, ne pravite se čistunci, autoceste, ceste, ulice i gradovi su prepuni web kamera ... iste takve su i kod mene instalirane na svakom uglu i mogu se okretati po želji. Nigdje ništa ne piše i neće, to je javni prostor, a ne zatvoreni ... dakle na to se mogu ljutiti samo oni koji imaju nešto za sakriti.

No sve ovo nije u stvari bitno. Ova je tema dokaz naše nediscipline na forumu, jer, umjesto da ocjenjujemo vrijedi li njezino postavljanje ili ne, što je i bila gašina namjera, vi govorite o tome da li se je tamo smjela postaviti kamera ili ne ... svašta! :wtf:

Riberer nije poenta jel čovjek piša u more ,pišam i ja preko bande i pišaću,nego je poenta da sam zatekao kam na zumiranoj kiti čovjeka.Znači problem je u "oku promatrača" ,a ako si pogledao bolje mogućnosti kama vidjeti ćeš da se ne radi isključivo o javnom prostoru ;) .Moja opaska je bila isključivo sa strane ljudskosti (ne pravno,mada mislim zakon to drugčije definira)da se da na uvid da je prisutna kam.
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PrethodnaSljedeća

Natrag na Meteorologija

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.