porer je napisao/la:tedanius je napisao/la:Nevrime da, ali nije li ono svake godine, a gdje ovi ljudi drže kajiće, triba imat porat, a ne ostaviti kajić na bilo kakav vez. Po meni je za ovakve slike kriv čovjek a ne svevišnji.
Hajde, hajde spustite ti i Nikša malo loptu. Meni je vez isto tamo, u ovom selu u daljini desno gore:
Ove barke su iz Premanture, tamo je udario jedan reful u tu uvalu, nastradalo je 4-5 barki koje su bile na mrtvom vezu i koje je bukvalno strgalo i odnijelo ih na ove grote na slikama, u drugim uvalama nije se desilo ništa. Te barke su od domaćih ljudi koji idu s njima svaki dan na moru i znaju kako vezati brod i osigurati ga ali ovo je bila viša sila. Šta je trebao, na dalmatinku staviti konope kao ruka? U svakom slučaju ne bih mu bio u koži
Porer, očigledno ne čitaš ono što sam napisao, a pošto si uzeo nadimak svjetionika onda vidi kako su oni riješili pitanje veza, na otvorenom su i nemaju pogodnu valu, A nadalje ako su to kako kažeš kajići ljudi koji svaki dan idu na more, onda bi trebali pratiti hidrometeorološke prognoze, što danas nije nikakav problem, pa bi poveli računa kako su ga ostavili. primjerice ona slika broda uz mul mi ne sliči kao stalni vez, već da na njemu vlada štiga, a na takvim mjestima se ne drži brod. Meni je za razliku od Nikše žao vlasnika, čak kad sam vidio slike na internetu pomislio nije valjda da se Poreru to dogodilo, ali opet ti kažem ne vjerujem da su ih držali na mjestima gdje je trebalo, a tada nije važan vez, jer na lošem mjestu nijedan vez ne funkcionira.