Estium je napisao/la:A da prodavanja magle od proizvodjaca ima, cini mi se da-ima!
Uglavnom Plavnik, tvoj Dragonfly ima klasicni sonar + CHIRP sonar. Dakle nema DownV, SideV itd. Dakle razlicita fizika signala totalno.
Ne mogu za sebe reći da sam vrsni poznavalac elektronike, ali moj Dragonfly ima Downvision + Chirp sonar. Uređaj fantastično prikazuje i ribu i strukturu dna. Imam sondu
http://www.raymarine.com/data/?id=8610 koju sam platio više od pola cijene samog uređaja. Jednostavno više nisam htio imat sonde koje se lijepe u trup, nego ovakvu koja će biti kroz trup da imam temperaturu mora i vjerujem bolje performanse.
Da li imaš dvije sonde?Meni je jedna za sonder a druga za structure scan.Pokazuje dno lijevo i desno od broda a ne kao ove slike iznad.Kada sam pliće pokazuje stvarno nevjerovatno dno.
Imam samo jednu, ovu gore navedenu. Pokazuje mi strukturu dna i lijevo i desno jer ima široki kut, ali mislim da ne tako kao tvoj SideVU jer ja imam Downvision ponavljam.
Malo smo spamali temu, pa neka moderator sve preseli u neku odgovarajuću, možda novu jer je ovo zanimljiva, neiscrpna tema.
Evo još jednom kako moj Dragonfly vidi mrežu i dno u Downvision modu.
viewtopic.php?f=13&t=12216&hilit=dragonfly#p325905viewtopic.php?f=13&t=12216&hilit=dragonfly&start=30#p336590