P O M A G A J T E !!!!
Na baci imam i svakodnevno koristim gore spomenuti model sondera. Do sada je radio bezprijekorno ali jutros......
Kad sam spojio napojni kabel i upalio sonder, čulo se pucketanje u spoju kabela za sondu ( spoj muško žensko - sonda - napojni kabel) odvrnuo sam spoj i virnuo unutra te uočio da se unutar parica stvara iskra te se zbog iskre čuje pucketanje... Riskirajući pucketanje spojio sam ponovno spoj za sondu te mi je na sonderu uredno počelo prikazivati dubinu, samo mi je nerealno prikazivalo temperaturu mora ( digla se do 25 C) Nakon 15 minuta rada i pucketanje je nestalo, temperatura mora je pala na "normalu" 9,5 C, te sam pucketanje pripisao vlagi u kabelu i spoju te nastavio ribolov... ALI nakon 3 sata odjedamput je sonder prestao prikazivati dubinu te je ispisao "sonda nije spojena". Ponovnim isključivanjem i uključivanjem sondera dobio sam rad sonde i sonda je pokazivala dubinu ali samo 5 min te je ponovno dubina nestala uz poruku "sonda nije spojena". Pogasio sam ga te pošto ga više nisam trebao nisam ga palio oko dva sata. Nakon dva sata sam ga ponovno upalio ali je počeo "pucketati" u spoju sa sondom kao jutros s tim da je na ekranu bilo ispisano da "sonda nije spojena". Nakon spomenutog pokušaja odustao sam od daljnjeg istraživanja kvara.....
Je li itko imao sličnih "iskustava" sa tim tipom sondera I ŠTO JE PODUZEO?