Lov sa štapom - Panula brancina

FilmićI forumaša ostvareni na ribolovu, krstarenju …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Lov sa štapom

PostPostao/la macan » 27. 01. 2012. (13:53)

bravo aladine :clap:
to je u nekom kavezu snimljeno? :sick: (prepanulao sam pol jadrana prosle godine i nista :mrgreen: )
s obzirom na rezultate ne bih imao pravo da ti nesto savjetujem, ipak, cak i ako imas novu rolu sa onim protiv uvrtanja najlona, nema potrebe to testirati, kad riba izvlaci najlon ne treba namatati (okretati rucicu), samo cekas, kad prestane, nastavis
iz Zenice vratio se ja
macan
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: fjord 25

PostPostao/la manta3024 » 29. 01. 2012. (18:22)

Ribu lovim isključivo sa štapom, štap ima nekih prednosti pogotovo u ribolovu gdje se love veće ribe.

Više sam zagovornik ribolova sa štapom nego iz ruke (ipak sam ja kontinentalac).Neznam dal je negdje pisano na forumu al navest ću neke prednosti,ako se lovi iz barke-broda nema petljanja najlona ni po najjačem vjetru, ako se lovi sa obale zabacuje se po par puta dalje nego iz ruke, šansa za gubitak ribe sa štapom je manja nego sa ribolovom iz ruke, pri lovu sa štapom naprezanje se raspoređuje na najlon, štap i rolu, najlon se rasteže, štap amortizira a rola popušta najlon po potrebi dok u ribolovu iz ruke najveće naprezanje je na najlonu i na rukama.

Pri panulavanju sa štapom, ako olovo ili mamac negdje zapne (za mrežu, stijenu, ili neku podvodnu prepreku) rola proklizi i lakše se vratit i otkačit.
Isto tako sa štapom je moguće lovit sa više pribora odjednom, sa 2- 3 štapa, bilo da se panula ili lovi na buletin, dok je iz ruke teško lovit sa 2 -3 sistema.

Ima prednosti al ima i mana ribolova sa štapom, prvo je kupovina, cijene štapova baš i nisu male, oprema se treba održavat , ispiranje štapova od mora, podmazivanje rola, uvijek se treba pazit na transport štapova, treba popravljat oštećenja, mijenjat vodilice ili druge dijelove štapa.

Ovo su samo neke stavke al mišljenja sam da je lakše lovit sa štapom nego iz ruke.
Dok ne probam lava na ražnju za mene je svinja kralj životinja.
manta3024
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan gt 401 yamaha 9.9

PostPostao/la aladin » 30. 01. 2012. (19:42)

manta3024 pozdrav,

Ovo je podforum sa video uradcima pa se to i komentira. Kada budes skupio dovoljno postova moci ces ici u ribolovni dio foruma i tamo diskutirati o tehnikama.

hvala unaprijed
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la barracudas » 28. 02. 2012. (10:32)

...prvo svaka cast na ulovu :thumbup: ., a kut kamere je savršen... vidi se baš sve šta treba i nema nepoželjnih vibracija i ništa sl. bravo majstore!!! : Claping5:
No risc, no fun!!!
barracudas
New Entry

Tip plovila: Elan 490

PostPostao/la Mladjen » 08. 10. 2012. (10:54)

aladin je napisao/la:manta3024 pozdrav,

Ovo je podforum sa video uradcima pa se to i komentira. Kada budes skupio dovoljno postova moci ces ici u ribolovni dio foruma i tamo diskutirati o tehnikama.

hvala unaprijed

Svaka cast.Vidio sam vec vas ribolov na youtube i mogu samo reci cista petica.
Mladjen
Member

Prethodna

Natrag na Naši video uradci

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.